Ung kvinde træner med TRX udstyr

TRX udstyr – Årets 14 bedste slyngetrænere til hjemmet 2024

Vores favoritter
RIP60 Slyngetræning - Bedst i test

Bedst i test

Gå direkte til den her »

TRX C4 Slyngetræner - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Abilica SlingTrainer - bedste budgetvenlige valg

Bedste budgetvenlige valg

Gå direkte til den her »

TRX Pro System (P4) - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
RIP:60 Slyngetræning
RIP:60 Slyngetræning
Original price was: 1.195,00 kr..Current price is: 795,00 kr..
TRX C4 Slyngetræner
TRX C4 Slyngetræner
Original price was: 2.000,00 kr..Current price is: 1.975,00 kr..
Abilica SlingTrainer Slyngetræner
Abilica SlingTrainer S...
Original price was: 379,00 kr..Current price is: 299,00 kr..
TRX Home 2 Suspension Trainer Kit Slyngetræner
TRX Home 2 Suspension ...
Original price was: 2.000,00 kr..Current price is: 1.994,00 kr..
TRX Move Slyngetræner
TRX Move Slyngetræner
Original price was: 1.150,00 kr..Current price is: 1.099,00 kr..
Odin Slyngetræner Sort/Rød
Odin Slyngetræner Sort...
Original price was: 800,00 kr..Current price is: 198,00 kr..
Toorx Slyngetræner Pro Double
Toorx Slyngetræner Pro...
Original price was: 999,00 kr..Current price is: 549,00 kr..
Nordic Fighter Slyngetræner
Nordic Fighter Slynget...
Original price was: 699,00 kr..Current price is: 398,00 kr..
Tunturi Suspension Slyngetræner
Tunturi Suspension Sly...
Original price was: 599,00 kr..Current price is: 329,00 kr..
ASG P1 Slyngetræner
ASG P1 Slyngetræner
Original price was: 499,00 kr..Current price is: 199,00 kr..

Indholdsfortegnelse

TRX er en slyngetræner, der bruges til at styrke og træne din krop ved hjælp af din egen kropsvægt. Du har dermed hverken brug for træningsbænk, vægte eller andet træningsudstyr. 

Træningsredskabet består af to lange stropper, der kan justeres i længden alt efter den konkrete øvelse og den ønskede sværhedsgrad. TRX udstyr kan bruges af begyndere såvel som øvede og kan faktisk benyttes til styrketræning, konditionstræning, coretræning, fleksibilitetstræning og genoptræning. Med en slyngetræner løber du ikke tør for træningsøvelser, da der er uanede muligheder for at træne kroppen.

 

TRX udstyr vs. slyngetræner – Hvad er forskellen?

Egentlig er en slyngetræner og TRX udstyr et udtryk for det samme træningsredskab. Mange personer indenfor styrketræning bruger ”TRX” som betegnelse for det famøse træningsudstyr, der består af to lange stropper, selvom TRX blot er et ud af mange brands indenfor slyngetrænere. Den helt rigtige betegnelse er derfor ”slyngetræner”, men da mange kender udstyret som TRX (selvom de bruger en slyngetræner af andet mærke), vil vi bruge de to begreber synonymt i denne artikel.

 

TRX er populært i fitnessverdenen

TRX var blandt de første på markedet, der lancerede en moderne slyngetræner. Den dag i dag er TRX stadig en af de mest kendte brands indenfor slyngetræning – på trods af at der er kommet en del flere brands på markedet.

TRX står for ’Total Body Resistance Exercise’ og er udviklet af en person, der var udstationeret indenfor Navy SEAL. Som udstationeret soldat er det nødvendigt med noget træningsudstyr, der ikke kræver det store set-up eller fylder det store. Derfor blev slyngetræneren det rette udstyr for udstationerede soldater til at træne og vedligeholde deres kroppe. I starten af 2000’erne kom TRX på markedet med deres slyngetræner til militæret og træningsverdenen og siden da har de taget markedet med storm.

 

Find de bedste slyngetrænere til dig

I denne TRX udstyr test guide har vi samlet en række af de bedste slyngetrænere på markedet. Vi giver dig:

  • Et overskueligt og hurtigt overblik over udvalget af slyngetrænere på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
  • En guide til hvordan du finder det bedste TRX udstyr og vedligeholder udstyret, samt forskellige øvelser du kan lave under din workout med slyngetræneren.
     

Nedenfor har vi listet 14 forskellige slyngetrænere, så du kan finde det TRX udstyr, der passer bedst til dig og dine behov.

Bedst i test slyngetræner

RIP:60 Slyngetræning

RIP60 Slyngetræning - Bedst i test
RIP:60 Slyngetræning
RIP:60 Slyngetræning
Original price was: 1.195,00 kr..Current price is: 795,00 kr..

En fornuftig start i denne TRX test er at starte med denne RIP:60. Den er kåret som ’Bedst i test’ og er meget fleksibel i sin måde at fungere på.  

 

Slyngetræner bedst i test

RIP:60 er blevet kåret som testvinder af Bäst-i-test.se, der er nordens største testside. Det er derfor en kæmpe cadeau, når RIP:60 bliver vurderet som den bedste slyngetræner. I testen ligger de blandt andet vægt på, at den er egnet til at træne enhver muskelgruppe i kroppen. Men de lægger også vægt på al det ekstraudstyr, der medfølger: slynger, dørfæste, 11 DVD’er, 30 dages guide til en god kost, opbevaringspose og en plakat med øvelser.

 

Kun meget lille risiko for overbelastning

Med TRX udstyr som dette RIP:60 mindsker du risikoen for overbelastning, fordi du træner med din egen kropsvægt. Du vil ikke komme til at løfte forkert eller for tungt, som du kan risikere ved brug af håndvægte og vægtstænger, og du vil generelt ikke træne kroppen for intensivt som ved brug af træningsmaskiner. Af samme grund er den også meget oplagt til dig, der tidligere har fået en overbelastning et sted i kroppen og skal i gang med træningen igen stille og roligt.

 

Fleksibel træning

RIP:60 er unik en af slagsen, fordi den tilbyder en høj grad af fleksibilitet i din træning. Du kan nemt skifte mellem stroppernes fasthed i begge sider af TRX udstyret. Når du bruger stropperne løst, træner du effektivt dine kernemuskler samt din balance og koordinering.

En ulempe ved RIP:60 er, at den skal tages ned efter træningen, da der ikke er nogen stationære beslag med.

Vores anbefaling

TRX C4

TRX C4 Slyngetræner - vores anbefaling
TRX C4 Slyngetræner
TRX C4 Slyngetræner
Original price was: 2.000,00 kr..Current price is: 1.975,00 kr..
TRX 4.0 Slyngetræner
TRX 4.0 Slyngetræner
1.995,00 kr.

Med TRX C4 får du en af de originale slyngetrænere fra TRX, der er det største brand indenfor denne slags træningsudstyr. TRX C4 er egnet til kommercielt brug og er generelt et kvalitetsmæssigt godt produkt.

 

Slidstærkt produkt

Med TRX C4 får du et træningsredskab i proudgaven. TRX udstyret kommer med gummihåndtag, der er meget slidstærke og som tåler dagligt brug. Samtidig er overfladen på håndtagene friktionshæmmende, så du nemt kan holde fast på slyngetræneren længere tid ad gangen. Med til slyngetræneren følger et TRX suspension anchor, der kan bruges til at fæstne slyngetræneren fast til et træ, legestativ, et sted i stuen eller garagen.

 

Egnet til kommercielt brug

Når det står beskrevet om et produkt, at det er egnet til kommercielt brug, er det et rigtig godt pejlemærke for kvaliteten. At TRX C4 er egnet til kommercielt brug betyder, at det med fordel kan bruges i et fitnesscenter eller motionsrum. Men det betyder også, at det har en kvalitetsmæssig stand der betyder, at det kan holde til at blive brugt flere timer dagligt. Hvis du køber denne TRX C4 til din hjemmetræning ved du altså, at du får et holdbart produkt.

Bedste budgetvenlige valg

Abilica SlingTrainer

Abilica SlingTrainer - bedste budgetvenlige valg
Abilica SlingTrainer Slyngetræner
Abilica SlingTrainer S...
Original price was: 379,00 kr..Current price is: 299,00 kr..

Et godt valg for dig, der ønsker et prisvenligt TRX udstyr. Abilica SlingTrainer kan både bruges til nybegyndere og erfarne indenfor slyngetræning.

 

TRX træningsudstyr for begyndere

Abilica SlingTrainer kan bruges af unge såvel som gamle, og er både oplagt til nybegyndere og erfarne slyngetrænere. Den kan endda benyttes af børn over 3 år, hvor den med fordel kan bruges til at hænge på hovedet, lave saltoer og svinge rundt. Det gør den til et nemt træningsudstyr for hele familien – både børn og voksne.

 

Nem tilpasning

Du kan nemt og hurtigt justere stropperne, så du tilpasser slyngetræneren til din højde og den aktivitet, du vil lave med redskabet. Der medfølger en karabinhage, der gør det nemt at fastspænde slyngetræneren fast til et træ eller lign.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Abilica SlingTrainers har en maks. personvægt på 100 kg. Den har derfor en noget lavere grænseværdi end mange andre modeller på markedet.

Bedste premium valg

TRX Pro System 4.0

TRX Pro System (P4) - bedste premium valg
TRX Pro (P4) Suspension Training kit
TRX Pro (P4) Suspensio...
2.399,00 kr.

Med TRX Pro Sysatem 4.0 får du et TRX udstyr til den professionelle bruger, hvor alt du har behov for til din træning er inkluderet.

 

Til den professionelle sportsudøver

Køb det originale TRX udstyr, hvis du går højt op i styrketræning og gerne vil have det bedste premium-udstyr til din træningssession. TRX Pro System 4.0 er til den professionelle sportsudøver, der ikke vil gå ned på udstyr. Sættet indeholder alt du skal bruge for at kunne opnå gode resultater i din træning.

 

Gå ikke ned på udstyr

Sættet indeholder det nyeste TRX udstyr med rengøringsvenlige gummihåndtag og karabinhager, som kan låses for at forhindre tyveri. Samtidig får du et TRX Suspension Anchor med, så du kan montere slyngetræneren, hvor end du ønsker i naturen eller hjemmet. TRX Suspension Anchor er især velegnet til at fastspænde slyngetræneren til et træ eller lign. Der medfølger desuden et forlængerstykke til slyngetræneren, som skal bruges, hvis ophængshøjden er over 270 cm eller hvis du fæstner slyngetræneren fast til et træ, legestativ eller en pæl.

Med TRX Door Anchor kan du desuden hænge dit TRX Udstyr op på en dør i dit hjem. Det gør det meget nemt at træne i hjemmet eller når du er på ferie. Med til TRX Pro System 4.0 følger også justérbare fodstropper.

 

Kom godt fra start med dit TRX udstyr

Hvis du i tvivl om, hvordan du bedst muligt kommer i gang med dit TRX udstyr, er der ingen grund til fortvivlelse. Der medfølger nemlig en lille introduktion til, hvordan du sætter din TRX op og kommer rigtigt fra start. Med TRX Training Club, som du får 1. mdr. gratis medlemskab til, kan du finde undervisning i, hvordan du kan træne med dit TRX udstyr. Du kan både få adgang til live- og on-demand-løsninger.

TRX Pro System 4.0 kan rengøres i vaskemaskinen.

Abilica PowerSling

Abilica PowerSling
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Abilica PowerSling er et smart træningsudstyr, der giver mulighed for at udføre en bred vifte af forskellige træningsøvelser. Slyngetræneren er oplagt at have med sig, hvis du vil træne i en nærliggende park eller lign.

 

Smarte målelinjer sikrer ens træning i begge sider

Med Abilica PowerSling kan du nemt tilpasse din træning til de træningsøvelser du ønsker at lave. Det er nemlig både enkelt og hurtigt at justere længden på stropperne, så du både kan lave styrketræning og udholdenhedstræning. Med de justérbare håndtag for både arme og ben kan du lave alle de øvelser, du har lyst til. Med de smarte påsyede målelinjer får du endda hjælp til at justere slyngetræneren ens på begge sider. Så slipper du for at tjekke længden på stropperne med øjemål.

 

Smart slyngetræner til dør og udendørs brug

Der medfølger karabinhage til krog, så du kan ophænge slyngen i et træ eller en bjælke, samt et dørfæste til at fastgøre slyngen på en dør i hjemmet. Abilica PowerSling har en maks. brugervægt på 150 kg, hvilket er rimeligt for TRX udstyr i denne prisklasse. Brugervægten er tilfredsstillende for de fleste, der ønsker at træne med PowerSling.

TRX Tactical Gym

TRX Tactical Gym
TRX Tactical Gym Slyngetræner Kit
TRX Tactical Gym Slyng...
2.395,00 kr.
TRX Tactical Suspension Trainer
TRX Tactical Suspensio...
2.399,00 kr.

Med TRX Tactical Gym får du en alsidig træningsmakker med en hel del ekstraudstyr, der giver dig mulighed for at træne, hvor end du har lyst. Der medfølger desuden et gratis TRX træningsprogram til dig, der ønsker inspiration til din træning.

 

Robust og alsidigt TRX udstyr

Hvis du ønsker noget træningsudstyr, der er nemt at gå til, og som samtidig er meget robust, skal du vælge en TRX Tactical Gym. Med TRX udstyret får du en hurtig og effektiv træning, hvor du kan træne de muskelgrupper, der er allervigtigst.

 

Få inspiration til din træning

Hvis du har svært ved at vide, hvor du skal starte eller slutte din træning med en slynge, kan vi anbefale dig at følge det 12-ugers træningsprogram, som medfølger dette TRX udstyr. Det er et intensivt program med fokus på power og progression. Med træningsprogrammet træner du foruden din styrke og kondi også din mobilitet og smidighed. Du kan derfor være sikker på, at din krop bliver styrket af træning med TRX Tactical Gym på alle tænkelige måder.

Træningsprogrammet er desuden det mest avancerede TRX har lavet til dato og lægger op til træning 4 gange om ugen. Du får adgang til træningsprogrammet på din smartphone via en app.

 

Med udstyret i orden

Med til TRX Tactical Gym får du Suspension Anchors, så du kan opsætte udstyret, hvor end det passer dig bedst. Hvis du bedst kan lide at træne i hjemmet og ønsker at gøre brug af dit TRX udstyr i vante rammer, kan du nemt opsætte slyngetræneren på døren takket være det holdbare TRX Door Anchor.

Med TRX Extender Strap kan du nemt forlænge stropperne, så du kan fastspændende slyngen i endnu flere forankringspunkter. Med til TRX udstyret får du også en TRX Mesh Running taske, så du nemt kan have den med dig på din trænings- eller løbetur. Der er desuden lommer til smartphone, kreditkort mv. i tasken.

Slyngetræneren kommer med helstøbte gummihåndtag, der er gode at holde på, så du undgår friktion mellem håndtaget og din hånd.

TRX Home 2 Suspension Trainer Kit

TRX Home 2 Suspension Trainer Kit
TRX Home 2 Suspension Trainer Kit Slyngetræner
TRX Home 2 Suspension ...
Original price was: 2.000,00 kr..Current price is: 1.994,00 kr..
TRX Home 2 System
TRX Home 2 System
1.995,00 kr.
TRX Home 2 Suspension Training kit
TRX Home 2 Suspension ...
1.999,00 kr.

Med TRX Home 2 Suspension Trainer Kit er der ingen tvivl om, at du får et slidstærkt produkt, der holder til mange års dagligt brug.

 

Ekstra slidstærk

Med Home 2 Suspension Slyngetræner fra TRX får du endnu et TRX udstyr i høj kvalitet. For at sikre den høje kvalitet, er slyngetræneren udstyret med Ultra-Durble-Dupont-Kevler, der gør den ekstra slidstærk under træningen. Det gør at Home 2 Suspension ikke bliver slidt, selvom du flittigt bruger slyngetræneren.

 

Nem opsætning er afgørende

Der er meget forskel på, hvor nemme (og svære) slyngetrænerne er at opsætte og fastgøre, hvilket for mange kan være en vigtig faktor i deres valg af TRX udstyr. Det skyldes først og fremmest, at den ofte skal opsættes og pilles ned til hver træningssession. Med dette TRX udstyr får du noget udstyr, der er meget nemt at fastgøre, så du er sikret en stabil træning.

 

Alt hvad du har brug for i ét kit

Der medfølger selvfølgelig en karabinhage, som gør det let at forankre slyngen på den ønskede lokation. Dertil får du også et anker til en dør samt et udendørsophæng. Foruden al dette følger også en transporttaske i det smarte TRX kit.

TRX Move

TRX Move
TRX Move Slyngetræner
TRX Move Slyngetræner
Original price was: 1.150,00 kr..Current price is: 1.099,00 kr..
TRX MOVE Suspension Trainer
TRX MOVE Suspension Tr...
1.099,00 kr.

Med TRX Move er det ikke længere et problem at træne udenfor hjemmet. Med denne letvægtstræner har du den perfekte rejsemakker.

 

Tag dit træningsudstyr med på farten

Med TRX er det nemt at tage sin træning med på farten. Du har alt hvad du har brug for med TRX Move. Træn med fordel på din ferie til udlandet, i sommerhuset eller på løbeturen. Ligegyldigt hvornår du har lyst til at træne, er det nemt at have sit TRX udstyr med sig, når behovet opstår.

 

Skarp pris

Dette TRX udstyr fås til en virkelig skarp pris sammenlignet med mange andre slyngetrænere fra TRX. Samtidig er stropperne en smule smallere, men det har ikke nogen betydning for belastningsevnen.

 

Medfølgende plakat

Udover alle de ekstradele du normalvis får med til dit TRX udstyr, der bl.a. tæller TRX Suspension Anchor og TRX Door Anchor, får du også en TRX-træningsplakat med. Træningsplakaten viser to workouts du kan lave med slyngetræneren. Du kan med fordel hænge plakaten op i dit træningslokale eller hvor end du synes den passer ind.

Odin Slyngetræner

Odin Slyngetræner
Odin Slyngetræner Sort
Odin Slyngetræner Sort
Original price was: 800,00 kr..Current price is: 198,00 kr..
Odin Slyngetræner Sort/Rød
Odin Slyngetræner Sort...
Original price was: 800,00 kr..Current price is: 198,00 kr..
Odin Slyngetræner Camouflage
Odin Slyngetræner Camo...
Original price was: 800,00 kr..Current price is: 249,00 kr..

Med Odin får du en træningsudstyr, der er fordelagtigt til hjemmetræning og som fremstår i et flot design.

 

Alsidige workoutøvelser

Odin har de egenskaber der skal til for at du kan træne i hjemmet. Du får en særdeles sund træning af hele kroppen, fordi du bruger din egen vægt til at træne med. Med Odin er du sikker på at få en træningssession, hvor der er fokus på alsidige workoutøvelser.

 

Brug forskellige forankringspunkter

Brug med fordel en dør, krog, gren, gynge eller ribbe til at forankre slyngetræneren. Det kan være en god idé at veksle mellem forskellige forankringspunkter alt efter, hvilke træningsøvelser du skal lave.

Odin kommer i et rød og sort design, der gør redskabet mere spændende at kigge på end mange andre slyngetrænere på markedet, der udelukkende fremstår i et sort design. Håndtaget er desuden en anelse større end mange andre modeller på markedet.

Toorx Pro Double

Toorx Slyngetræner Pro Double
Toorx Slyngetræner Pro Double
Toorx Slyngetræner Pro...
Original price was: 999,00 kr..Current price is: 549,00 kr..

Med Toorx som træningsudstyr kan alle være med til træningen og få et effektfuldt udbytte. Det gælder både om du er ung eller ældre, nybegynder eller erfaren.

 

Egnet til nybegyndere såvel som professionelle

Træningsudstyret fra Toorx egner sig til alle, der ønsker at træne i hjemmet. Både nybegyndere og professionelle. Det er derfor et oplagt træningsudstyr, hvis I er flere om at skulle bruge det og har behov for et træningsudstyr, der kan tilpasses den enkeltes træningsniveau.

Toorx Pro Double træner mange forskellige muskelgrupper samtidig, og du kan derfor være sikker på at få en effektiv træning, selvom den foregår på farten, i sommerhuset, skoven eller hjemmet.

 

Et produkt der holder længe

Toorx Pro Double har ekstra slidstærke nylon-remme, så slyngetrængeren kan holde til mere under træningen. Håndtagene er også belagt med gummi, der er mere modstandsdygtigt. Du er derfor sikker på at få et produkt i god kvalitet, når du køber en slyngetræner fra Toorx.

Nordic Fighter slyngetræner

Nordic Fighter Slyngetræner
Nordic Fighter Slyngetræner
Nordic Fighter Slynget...
Original price was: 699,00 kr..Current price is: 398,00 kr..

Nordic Fighter kan bruges uanset dit træningsniveau og kan bruges lige der, hvor du føler dig mest komfortabel med at træne.

 

Hæng den i loftet eller ved en dør

Med Nordic Fighter får du et godt træningsredskab, der både kan hænges i loftet eller på en dør. Du sætter den nemt fast på en lukket dør ved hjælp fra den medfølgende klemme. Hvis den fastspændes i døråbningen, vil det ofte være nødvendigt at fjerne den efter træning.

Hvis du i stedet vælger at hænge den i loftet, behøver du ikke fjerne slyngetræneren efter brug hver gang. Det kan være en stor fordel for dig, der træner ofte.

 

Justérbar slyngetræner i flot design

Det er muligt at justere slyngen efter din træning og dit træningsniveau, så du får det bedste udbytte af din træning. Håndtagene til ben og arme kan desuden justeres, så de tilpasses dig og din krop.

Træningsudstyret er fremstillet i sort og blå og kommer med en medfølgende opbevaringspose, som er særdeles praktisk, hvis du skal træne udenfor hjemmet.

Tunturi Suspension

Tunturi Suspension
Tunturi Suspension Slyngetræner
Tunturi Suspension Sly...
Original price was: 599,00 kr..Current price is: 329,00 kr..

Med Tunturi kan du som nybegynder let komme i gang med din hjemmetræning. Allerede fra første brug kan du få stort udbytte af din træning med de medfølgende træningsinstruktioner. 

 

Praktisk hjemmetræning

Når man skal træne i hjemmet, er det vigtigt med et nemt anvendeligt træningsværktøj. Ligegyldigt om du er elitetræner, erfaren motionist eller nybegynder er Tunturi Suspension et fordelagtigt træningsredskab for dig, der har brug for lidt træning i hverdagen, men som ikke har tid eller overskud til en tur i træningscentret.

 

Træningsinstruktioner

Med til Tunturi får du en praktisk taske til opbevaring af slyngetræneren, men det er ikke det eneste du får med. Du får også udførlige træningsinstruktioner, så du nemt kan komme i gang med træningen uden nogen anden form for hjælp eller guide.

ASG P1

ASG P1 slyngetræner
ASG P1 Slyngetræner
ASG P1 Slyngetræner
Original price was: 499,00 kr..Current price is: 199,00 kr..

Få dit eget TRX udstyr i hjemmet, der kan hjælpe dig til daglig motion og en styrket krop. Træn i naturen, når det er godt vejr og drag fordele af ikke at træne i et kommercielt træningscenter.

 

Målrettet træning, der styrker alle muskler

Med ASG P1 har du mulighed for at træne alle muskler i din krop gennem forskellige træningsøvelser. Du behøver derfor ikke investere i andet træningsudstyr eller nogen træningsmaskiner for at få et stort udbytte af din hjemmetræning.

 

Træn i naturen

ASG P1 er perfekt til dig, der ikke har lyst til at træne i et kommercielt træningscenter, men hellere vil træne hjemme eller i naturen. Længden på båndet måler 245 cm, hvilket er længere end mange andre modeller på markedet. Det giver dig mulighed for flere forankringspunkter og flere spændende træningsøvelser.

Titan Life slyngetræner

TITAN LIFE Slyngtræner Sort
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Få en slyngetræner i gode materialer med mange træningsmuligheder, når du køber træningsredskabet fra Titan Life.

 

Træn din balance og fleksibilitet

Oprindeligt ses TRX udstyr som et træningsredskab, der træner din styrke og hjælper dig til større muskler. Men det er ikke det eneste TRX udstyr kan gøre for din krop. Du kan med fordel både træne din balance, stabilitet og fleksibilitet med Titan Life og få endnu mere ud af din hjemmetræning.

 

Slidstærkt materiale

Når man skal bruge hele kroppen til at træne, er det vigtigt med en slyngetræner i slidstærke materialer, og det får du med Titan Life. Samtidig er slyngen nem at rengøre, hvilket er den fordel, hvis du sveder meget under din workout.

Der medfølger døranker.

Din ultimative købsguide til slyngetræning: Alt du skal vide om TRX udstyr og slyngetrænere til din hjemmetræning

I ovenstående slyngetræner test har vi præsenteret dig for mange forskellige slyngetrænere. Men er du stadig ikke helt sikker på, hvilket TRX udstyr eller slyngetræner du skal vælge? Bare rolig. Vi har lavet denne købsguide til dig, hvor vi vil hjælpe dig i den rigtige retning. Det er nemlig vigtigt at vælge det rette TRX udstyr, som passer til dig og dit træningsbehov.

I købsguiden vil vi komme ind på en masse overvejelser du bør gøre dig inden du vælger, hvilken slyngetræner du skal købe, så du kan vælge det bedste TRX udstyr. Vi vil blandt andet gennemgå en række forskellige specifikationer, der kan være vigtige for dit valg af TRX slynge. Derudover vil vi gennemgå, hvordan TRX udstyret ophænges, vedligeholdes og opbevares. Til sidst vil vi gennemgå nogle forskellige øvelser, du kan lave med dit TRX udstyr.

 

Hvorfor købe TRX udstyr?

Hvis du gerne vil i gang med hjemmetræning med få redskaber – enten fordi du gerne vil gøre det enkelt for dig selv eller fordi du ikke har pladsen til store træningsmaskiner i hjemmet – er TRX udstyr en god løsning for dig.

Du kan både træne din styrke og øge din muskelmasse ved hjælp af slyngetræning, men det berømte TRX udstyr kan også bruges til meget andet. Du kan også forbedre din kondi, balance, fleksibilitet og stabilitet. TRX udstyr er altså en god måde at bruge kroppen aktivt under din træning uden de store træningsredskaber, der normalvis kræves, for at få et ordentligt udbytte af hjemmetræning.

 

Hvilket TRX udstyr skal du vælge?

Det er ikke nemt at finde det bedste TRX udstyr til din TRX træning. Markedet er stort og der er mange muligheder at vælge imellem. Derfor har vi i denne test samlet en række funktioner, der kan være værd at have in mente, når du skal vælge din slyngetræner.

 

Maksimal belastning

TRX udstyr fungerer ved, at du bruger din vægt til træningen. Derfor er det også meget afgørende, hvad den maksimale belastning i kg er. Det fortæller dig både om slyngetræneren er passende for dig at træne med, men det fortæller i den grad også noget om kvaliteten af produktet.

 

Håndtag

Nogle modeller på markedet har friktionshæmmende håndtag. Det kan betyde virkelig meget for komforten for ens hænder under træning. Derfor er det ikke uden betydning, hvordan håndtagene er at holde på, og hvilket materiale de er lavet af. Samtidig kan det også have en betydning, om det er et bredt eller smalt håndtag, hvis du har store hænder. Komforten under træning betyder meget for, hvor meget du kan yde.

 

Forankringspunkter

Der er mange muligheder for at forankre sin slyngetræner og finde det rette TRX ophæng. Det betyder også, at stort set ligegyldigt, hvor du befinder dig, kan du finde et sted til den. De fleste slyngetrænere kommer med en karabinhage, der kan bruges til at forankre TRX udstyret til et træ, en bjælke, legestativ eller noget helt fjerde.

Med til nogle slyngetrænere kommer også et ophæng til en dør, som kan bruges på en lukket dør. Det gør det meget nemt at træne i hjemmet, da stort set alle mennesker har en dør i hjemmet, der kan bruges til formålet.

Du kan også vælge at forankre den til loftet. Udstyr til dette medfølger ofte ikke, men kan sagtens tilkøbes.

 

Forlængerstykke

Hvis du forankrer dit TRX træningsudstyr til et højt træ eller lign., kan det være nødvendigt med et forlængerstykker til slyngetræneren, så du kan nå stropperne. Det er meget med forskel, hvorvidt der medfølger et forlængerstykke, men til de fleste slyngetrænere kan det tilkøbes, hvis ikke det følger med.

Forlængerstykket kan desuden have indflydelse på sværhedsgraden af træningen, så du kan med fordel vælge at købe forlængere med det formål.

 

Pris

Til sidst vil vi også kort nævne, at prisen (næsten) altid har en betydning for dit valg af model. Der er forskel på at give 300 kr. og 2000 kr. på TRX træningsudstyr og det skal man være bevidst om. Her kan det først og fremmest være forskelligt, hvordan kvaliteten er, men der kan også være stor variation i, hvor meget ekstraudstyr der følger med.

Hvis du er tålmodig, kan du være heldig at finde en billig TRX slynge ved at gennemgå alle slyngetræner tilbud på nettet og finde det der passer bedst til dig. Alternativt kan du også vente til tilbudsdage som Black Friday, og se om der her kommer et godt Black Friday TRX udstyr tilbud.

 

TRX hjemmetræning udstyr med træningsprogram

Der findes slyngetræningsudstyr på markedet, hvori der er træningsprogrammer inkluderet, når man køber deres TRX slynge. Det kan være smart af flere grunde. Først og fremmest er det selvfølgelig fedt med træningsprogrammer for at få noget inspiration til, hvordan du bedst muligt kan lave forskellige øvelser med slyngetræneren.

Det kan også være godt med et træningsprogram, hvis du er begynder indenfor slyngetræning og ikke ved, hvordan du skal håndtere udstyret endnu. Der kan det være fordelagtigt at kunne have noget at læne sig opad.

Med et træningsprogram ved hånden kan du også opleve, at det er nemmere at holde din træning vedlige og fastholde motivationen.

 

Kan alle bruge TRX udstyr?

Ja, slyngetrænere er for alle. Ligegyldigt om du er nybegynder, erfaren eller professionel kan du bruge TRX udstyr og lave slyngetræning. Hvis du er vant til styrketræning, kan du ned fordel gøre brug af TRX udstyret og øge din muskelmasse yderligere.

TRX udstyr er meget oplagt som træningsudstyr til hjemmet, fordi det både er nemt at gå til, selvom du ikke har nogen særlige træningserfaringer, samtidig med at det også kan bruges, hvis du har helt styr på styrke- og konditionstræning. Det betyder også, at børn sagtens kan bruge TRX udstyr. Det er meget oplagt til brug som et sjovt redskab, hvor barnet både kan hænge på hovedet, lave saltoer og svinge rundt.

 

Hvordan hænger du TRX udstyr op?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor højt dit TRX udstyr kan hænge før du stadig kan få det rette ud af udstyret. Det kræver at du kigger på længden på stroppen på din slyngetræner. Den optimale højde at forankre udstyret er ofte mellem 210 og 270 cm. Hvis du ønsker at have træningsudstyret hængende i en højere højde, krævet det ofte et forlængerstykke.

Der er en god tommelfingerregel om, at når TRX udstyret er udtrukket helt, skal fodbøjlerne under håndtaget være omkring 10 cm over gulvet.

 

Hvor er det bedst at træne med sit TRX udstyr?

Du kan i princippet træne alle steder. Nogen vælger TRX træning, fordi de ikke bryder sig om at træne foran andre i et fitnesscenter, mens andre blot bedre kan lide at træne i stille og vante omgivelser.

Du kan sagtens tage din TRX med i naturen, hvor du med fordel kan træne, når vejret er dejligt. Det er oplagt at tage sit TRX udstyr med på løbe- eller cykelturen og holde en pause undervejs, hvor slyngetræneren kan tages i brug.

Hvis du har det svært ved ikke at kunne træne på alle de vante træningsmaskiner, som du normalvis benytter dig af din dagligdag, er det nemt at have TRX udstyret med i rejsetasken. På den måde kan du også holde sin træning vedlige i ferieperioder og lign., hvor man ofte er væk hjemmefra.

 

Er det nødvendigt med et underlag til hjemmetræning?

Det kan være en god idé at anskaffe sig et underlag, hvis du træner på noget glat gulv i hjemmet. Det kunne f.eks. være en yogamåtte. Hvis du har en tendens til at glide på gulvet, kan det være svært at udføre de forskellige træningsøvelser fuldt ud og få et maksimalt udbytte ud af træningen. Dog er det ikke alle øvelser, der kræver et underlag.

Det er ikke muligt at gøre brug af et underlag i naturen, hvis du hænger TRX udstyret op i et træ eller legestativ. Her kan det være en god idé at kigge efter et godt underlag inden du fastspænder din TRX, så du sikrer en god stabilitet under øvelserne.

 

Vedligeholdelse og opbevaring af TRX udstyr

Det er altid vigtigt at passe på sine ting. Derfor er det også meget relevant for dig at vide, hvordan du kan vedligeholde dit TRX udstyr.

 

Hold dit udstyr rent

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at holde dit træningsudstyr rent. Når man træner, udskiller man væsker og derved bakterier, der sætter sig på stropper og håndtag på slyngetræneren. Derfor er det vigtigt at aftørre udstyret efter brug for at undgå pletter og lugt.

 

Opbevaring

Korrekt opbevaring af TRX udstyret er særdeles vigtigt for holdbarheden og vedligeholdelsen. Derfor er det vigtigt at sørge for, at slyngetræneren er tør. Der kan opstå skimmelsvamp, rust og generel forværring af udstyret, hvis det pakkes ned i en pose eller lign., når det er vådt eller fugtigt. 

Flere slyngetrænerne på markedet har medfølgende praktiske opbevaringsposer til rygbæring. Disse kan, udover at kunne bruges til transport af udstyret, også bruges som en god opbevaringsløsning, når udstyret ikke er i brug.

 

Undgår overbelastning

Det er vigtigt ikke at belaste slyngen med mere end den er egnet til. Det er meget forskelligt, hvor meget en TRX sele kan belastes med, men det kan være alt fra 100 til 200 kg. Hvis du overbelaster udstyret, risikerer du at ødelægge selen.

 

Hvilke øvelser kan du lave med TRX udstyr?

Der er uanede muligheder for træning med TRX udstyr. Derfor kan du også finde mange gode øvelser med TRX udstyr på nettet, hvis du søger efter det. I denne test guide vil vi gennemgå et par TRX øvelser, der er meget anvendte indenfor slyngetræning.

 

TRX Rows

Du kan først og fremmest lave ’Rows’. Når du laver et TRX row, skal du placere TRX udstyret i brysthøjde, mens du holder i håndtagene. Så læner du dig tilbage, mens du trækker dig fremad. Herefter læner dig langsomt tilbage igen og gentager. Med denne øvelse er det især ryggen, musklerne mellem skulderbladene og skuldermusklerne, der kommer i arbejde.

 

Chest Press

I denne øvelse træner du først og fremmest brystmusklerne og de forreste skuldermuskler. Øvelsen går ud på at du står foran træningsudstyret og tager fat i håndtagene. Så læner du dig fremad og strækker armene foran dig. Herefter skal du sænke kroppen langsomt mod gulvet, hvorefter du presser dig tilbage igen.

 

Plank – TRX maveøvelser

Med denne øvelse skal du forankre TRX udstyret i en lav højde. Øvelsen går ud på, at du lægger dig ned på maven og holder i håndtagene, mens du ”stiller” dig på tæer og underarmen. Kroppen skal være helt strakt og når du står i position, vil du automatisk spænde i mave og ryg. Det er primært mavemuskler (både de skrå og lige), rygmuskler samt ballemuskler der trænes.

Der findes selvfølgelig mange flere øvelser man kan lave med TRX udstyr og ved at søge på nettet eller Youtube, kan du nemt få en god forklaring af de enkelte øvelser. Se f.eks. denne video med 25 af de bedste TRX øvelser du kan lave:

Kom godt i gang med denne fuldkrops TRX træning

Har du allerede anskaffet dit dit TRX udstyr? Så tjek denne 40 minutters fuldkrops TRX træning ud. Med variationer i øvelserne, kan denne træning laves både af begyndere og øvede.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om TRX udstyr

TRX træning er en form for suspensionstræning, der udnytter kroppens egen vægt og tyngdekraft til at opbygge styrke, balance, fleksibilitet og stabilitet. TRX står for Total Resistance eXercise og blev udviklet af en tidligere Navy SEAL. Systemet består af justerbare stropper, der kan fastgøres til et fast punkt og bruges til at udføre forskellige øvelser. Ved at ændre kroppens position og vinkel i forhold til stropperne kan træningsintensiteten varieres, hvilket gør det velegnet for både begyndere og avancerede udøvere. TRX træning forbedrer kernemuskulaturen og kan integreres i forskellige træningsprogrammer.

Vi har i denne test guide gennemgået 14 slyngetrænere og TRX udstyr, og fundet frem til at absolut bedste på markedet i dag. Se vores anbefaling her.

TRX, forkortelse for Total Resistance eXercise, er et træningssystem udviklet til at bruge kroppens egen vægt og tyngdekraft til at opbygge styrke, balance, fleksibilitet og stabilitet

Bedøm guiden

Klik på en stjerne