Kvinder træner med ab wheel mavetræner hjemme

Mavetræner – 10 bedste mavetrænere til hjemmetræning 2024

Vores favoritter
Tunturi Power Roller Mavetræner - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Inspire Abdominal Crunch Bench - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Perfekt til hjemmetræning

Gå direkte til den her »

Adidas Ab Wheel - bedste budgetvenlige valg

Bedste budgetvenlige valg

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Inspire Abdominal Crunch Bench
Inspire Abdominal Crun...
5.999,00 kr.
Adidas Ab Wheel
Adidas Ab Wheel
196,00 kr.
Abilica Situps Bænk 2.0
Abilica Situps Bænk 2.0
799,00 kr.
Odin Ab Roller Mavebøjle
Odin Ab Roller Mavebøjle
298,00 kr.
Hammer Ab Roller Mavebøjle
Hammer Ab Roller Maveb...
399,00 kr.
Odin Ab Wheel Mavehjul
Odin Ab Wheel Mavehjul
98,00 kr.
Abilica Premium situps bench
Abilica Premium situps...
1.699,00 kr.

Indholdsfortegnelse

En mavetræner er god, hvis du har brug for en effektiv træning af din mave. Træningsudstyr til maven er tiltænkt dig, der ønsker en flad mave, en stærkere fremtoning af dine mavemuskler eller måske endda en sixpack.

 

En mavetræner til hjemmet

Måske har du et ønske om at finde mere tid til træning? Måske kan du ikke tage dig sammen til at tage i fitnesscenteret? Eller måske bryder du dig bare ikke om at træne sammen med andre? Ligegyldigt hvad er hjemmetræningsudstyr den rette løsning.

Med en mavetræning maskine i hjemmet kan du træne når du har tid og lyst og er ikke afhængig af, om fitnesscentret har åbent eller om der er propfyldt med mennesker, så du ikke kan komme til maskinerne.

 

Find den bedste mavetræner til hjemmetræning

I denne test har vi samlet en række af de bedste mavetrænere på markedet. Vi giver dig:

  • Et overskueligt og hurtigt overblik over mavetrænere på markedet samt en beskrivelse af hvert enkelt produkt
  • En guide til, hvordan du finder den bedste mavetræner og gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med din træning

Vores anbefaling

Tunturi Power Roller Mavetræner

Tunturi Power Roller Mavetræner - vores anbefaling
Tunturi Power Roller Mavetræner
395,00 kr.

Hvis du gerne vil træne dine mavemuskler uden at overbelaste nakken eller rygsøjlen, så er en mavebøjle som Tunturi Power Roller den rette løsning for dig. Du skal blot træne lidt hver dag og så vil du hurtigt se fine resultater.

 

Træn de rette muskler med din mavetræner

Det kan være en udfordring at lave træningsøvelser lige efter bogen uden at belaste og bruge andre muskler i kroppen, end der er tiltænkt i øvelsen. Mange øvelser kan desuden være svære at lave helt korrekt, når de foregår på gulvet. Tunturi Power Roller Mavetræner hjælper dig til at lave mavebøjninger med den rigtige vinkel, så du ikke træner de forkerte muskler.

 

Et godt mavebøjningsudstyr

Du benytter dig af mavebøjlen ved at lægge dig på ryggen og lægge dit hoved på nakkestøtten, så du kan gribe fat om bøjlen med hænderne. Så spænder du i mavemusklerne og bøjer dig fremover – nøjagtig ligesom hvis du ville lave almindelige mavebøjninger. En udfordring ved denne mavetræner er, at dens funktion udelukkende er at hjælpe dig med at lave mavebøjninger, så du kan træne korrekt. Den kan ikke bruges til andre øvelser.

Tunturi Power Roller Mavetræner er solid i konstruktionen. Den egner sig både som mavetræner i hjemmet og træningscentret, men er især god til hjemmetræning, da den ikke fylder det store.

 

En mavetræner med en revolutionerende historie bag sig

Tunturi har eksisteret siden 1922, hvor de har lavet forskellige typer at træningsudstyr. Siden 1969 – hvor de revolutionerede verdenen med den første hjemmetræningsmaskine – har de lavet træningsudstyr til hjemmebrug. I dag er sortimentet stort.

Tunturi er et finsk mærke. Derfor er den skandinaviske minimalistiske stil også gennemgående i alle deres produkter. Tunturi betyder ’stort bjerg’, der symboliserer den euforiske begejstring man føler, når man træner og har givet alt inde i sig selv under træningen. Det føles som at bestige et bjerg, hvor man kan klare alle udfordringer i livet. For Tunturi er det denne gode og sunde træningsoplevelse, der er i fokus og som afspejler deres produkter.

Bedste premium valg

Inspire Abdominal Crunch Bench

Inspire Abdominal Crunch Bench - bedste premium valg
Abilica logo
Inspire Abdominal Crunch Bench
5.999,00 kr.

Inspire Abdominal Crunch Bench er en mavetræningsbænk, der giver dig den ultimative træningsoplevelse for en mavetræner at være. Dette er vores premium valg, fordi du får en rigtig god træningsøvelse og den giver dig den sickpack du drømmer om. 

 

Den ultimative træningsoplevelse

Mavetræningsbænken fra Inspire er lavet i et solide og kraftige materialer, der gør den i stand til flere timers dagligt brug. Den kan derfor sagtens stå i et motionsrum på arbejdspladsen eller lignende. Den er selvfølgelig også velegnet til hjemmet. Med en mavetræningsbænk i hjemmet kan du med fordel træne inden arbejde eller lige når du kommer hjem. Hvis du er konsekvent i din træning og ofte træner dine mavemuskler, vil du hurtigt kunne se resultater.

En mavetræningsbænk som denne kræver en del plads i hjemmet. Den fylder mere end andre mavetrænere, der kan lægges væk efter brug. Men hvis du har pladsen til en mavetræningsbænk, er det klart at foretrække, da den giver den bedste træningsoplevelse.

 

Komfortabel og funktionel mavetræning

For at bruge mavetræningsbænken fra Inspire lægger du dig på ryggen med hovedet på nakkestøtten og fødderne i fodstøtten. Nu er du klar til at træne maven ved at bevæge overkroppen og lave mavebøjninger.

Med en mavetræningsbænk som Inspire Abdominal Crunch Bench kan du træne på en langt mere behagelig og komfortabel måde sammenlignet med en mavetræner, hvor træningen foregår på gulvet. Samtidig er træningen med denne mavetræner langt mere effektiv end andre træningsmaskiner, der udfordrer maveregionen.

 

Med mulighed for at øge modstanden i din mavetræner

Men en Inspire Abdominal Crunch Bench bliver træningen aldrig kedelig. Du kan løbende tilkøbe vægtskiver, der udfordrer dit træningsniveau. Vægtskiven kan bruges ligegyldigt om du er nybegynder eller træner flere gange ugentligt. Du kan altid få en større vægtskive, der giver dig mere modstand.

Perfekt til hjemmetræning

Tunturi AB Shaper Mavetræner

Tunturi AB Shaper
595,00 kr.

Denne roller er et godt hjemmetræningsudstyr, fordi den hjælper dig til at træne på den rette måde, så du får det ønskede udbytte. Tunturi AB Shaper får dig til at ligge i den rette vinkel, så du træner de rigtige muskler i kroppen. Du slipper derfor for at oplevelse ømhed de forkerte steder ved køb af denne mavetræner.

 

Mavetræner med blød måtte

Med til denne mavetræner får du en behagelig måtte, så du ikke skal lave dine træningsøvelser på gulvet. Træningsmåtten sidder fast på bøjlen, så den ikke bevæger sig eller skrider rundt, når du træner.

 

Foldbar mavetræner

For mange er det en kæmpe fordel, når en mavetræner kan pakkes væk efter brug, fordi mange ikke har plads til at have en træningsmaskine stående permanent. Tunturi AB Shaper kan foldes sammen, så den kan pakkes væk. Mavetræneren vejer kun 4,5 kg, så den er nem at lægge ind et stort skab eller en bred kommode, når den ikke er i brug.

 

Mange træningsmuligheder med denne roller

Med Tunturi AB Shaper kan du lave forskellige træningsøvelser, der har til formål at styrke dine mavemuskler. Du kan f.eks. lave disse fire øvelser:

  1. Den klassiske mavetræning: Her ligger du på ryggen med bøjede ben, hovedet på nakkestøtten og fødderne i gulvet. Så løfter du dig op og sænker dig igen og gentager øvelsen.
  2. Skrå sit ups: I denne øvelse skal dine ben bøjes til den ene side. Så løfter du dig op og sænker dig igen, hvorefter du gentager øvelsen.
  3. Mavetræning med lodrette ben: Her skal dine ben stikke lodret op i luften, mens du ligger på ryggen med hovedet på nakkestøtten. Så løfter du sædet, så din overkrop bevæger sig, mens du holder dine ben i ro.
  4. Saksen: Igen skal du ligge på ryggen med hovedet på støtten. Så skal du lade det ene ben være strakt, mens det andet er bøjet. Når du løfter overkroppen op og ned fra gulvet, bevæger du benene, så de skiftes til at være strakt.
     

Du kan med fordel lave 3 sæt af 12 til 24 gentagelser.

Bedste budgetvenlige valg

Adidas AB Wheel Mavetræner

Adidas Ab Wheel - bedste budgetvenlige valg
Apuls logo
Adidas Ab Wheel
196,00 kr.

Dette hjul fra Adidas er en budgetvenlig mavetræner. Det gør den imidlertid ikke mindre funktionel. Samtidig er et mavehjul meget ligetil og simpel at anvende.

Der er ingen tvivl om, at træning med et mavehjul som dette fra Adidas, giver en rigtig god core-træning, men det er også en meget hård træningsøvelse at lave. For at kunne bruge et mavehjul kræver det, at du i forvejen har en vis styrke i dine mavemuskler. Samtidig kræver det balance og koordination. Men hvis du holder ved og træner længe nok, kan du sagtens få en sixpack ved brug af Adidas AB Wheel.

 

Brug af Adidas AB Wheel

For at bruge mavehjulet skal du indtage samme position som ved armbøjninger, hvor din krop ligger vandret og over gulvet ved hjælp af dine arme og tåspidser – ligesom når du laver ’planken’. Hjulet bruges ved at holde begge hænder på hvert sit håndtag, mens hjulet køres frem og tilbage på gulvet.

Hvis du er nybegynder, kan det være klogt at lægge stille og roligt ud. Det kan være smart at starte med at stå på dine knæ, da det mindsker belastningen for kroppen. Når du har fået styr på din balance og koordination samt styrke, kan du stå på dine tåspidser.

Hjulet fremstår meget enkel i sin sorte farve. Håndtagene er bløde og komfortable at holde på. 

Abilica Situps Bænk 2.0

Abilica Situps Bænk 2.0 mavetræner
Abilica logo
Abilica Situps Bænk 2.0
799,00 kr.

En situp bænk er et godt redskab til at få en mere markant fremtoning af dine mavemuskler. Den er simpel at bruge og kan bruges af nybegyndere såvel som øvede. Adidas Situp bænk 2.0 kommer med en polstret pude, så det kan være komfortabelt at sidde på bænken, mens du træner.

 

Justering af situp bænk

Det er vigtigt at en situp bænk kan justeres, så den kan tilpasses din krop. Ellers kan du risikere, at du ikke kan bruge den, fordi dine ben er for korte eller for lange. Denne Adidas Situp bænk 2.0 har justerbar benlængde og kan samtidig justeres i 5 forskellige niveauer, så du kan ændre sværhedsgraden af din træning.

Bænkens længde er 110 cm lang, hvilket er lang nok til de fleste. Den maksimale brugervægt er 150 kg. Du kan både få situp bænke, der kan holde til en større vægt og har et længere ryglæn – men du kan også finde det modsatte. På den måde ligger Adidas Situp bænk 2.0 meget gennemsnitligt på markedet.

 

Kræver plads i hjemmet

En situp bænk som mavetræner er nødsaget til at have en permanent plads i hjemmet. Derfor kræver en situp bænk en vis plads. Hvis du har pladsen, er sådan en bænk dog at foretrække, da den er et effektivt redskab til at styrke dine core og mavemuskler.

Odin Ab Roller Mavebøjle

Apuls logo
Odin Ab Roller Mavebøjle
298,00 kr.

Når du gerne vil træne dine muskler – hvad enten det er mavemuskler eller andre muskler i kroppen – er det vigtigt at gøre det korrekt, så du træner de rigtige dele af kroppen. Hvis du ikke har helt styr på teknikken, kan du ofte komme til at træne andre muskler end de tiltænkte, samtidig med at du også kan risikere at overbelaste kroppen. Med Odin Ab Roller sikre du dig, at du træner mavemusklerne. Mavebøjlen hjælper dig til at træne korrekt, så du får en effektiv træningsoplevelse.

 

En komfortabel måde at lave mavebøjninger

Odin Ab Roller kommer med en behagelig og blød nakkepude, hvor du hviler hovedet under træningen. Det gør mavebøjningerne noget mere komfortable at lave, end hvis du udførte mavebøjninger uden nogen former for træningsudstyr.

Hele mavebøjlen er betrukket med EVA mosgummi, der gør det behageligt at holde alle steder på mavetræneren. Du kan derfor holde det sted på bøjlen, hvor du føler det mest komfortabelt, mens du træner.

 

Flytbar mavetræner

Selvom mavebøjlen fylder lidt, vejer den kun 3,4 kg. Du kan derfor let flytte mavebøjlen rundt i hjemmet efter behov. Med en mavebøjle kan du derfor let flytte træningen ind i stuen, hvor fjernsynet er, og sætte den væk efter træningen, så den ikke fylder unødvendigt i stuen.

Hammer Ab Roller Mavebøjle

Hammer Ab Roller Mavebøjle
Apuls logo
Hammer Ab Roller Mavebøjle
399,00 kr.

Denne Hammer Ab Roller får dig til at yde dit maksimale og giver dig en effektiv mavetræning. Ved brug af en mavebøjle som Hammer Ab Roller sikrer du dig selv, at du laver dine mavebøjninger korrekt. Ligesom de andre modeller på markedet kommer denne også med en nakkestøtte, der giver en større komfort under træningen.

 

Hammer er meget lig de andre modeller på markedet

Denne Hammer Ab Roller minder meget om Odin og Tunturis mavebøjler, som vi har beskrevet ovenfor. Den vejledende udsalgspris varierer med ca. 100 kr. mellem den billigste og dyreste. Du bør derfor vælge den, der giver dig den bedste komfort. I forhold til designet er Hammer Ab Roller især meget lig Odin Ab Roller. Hvilken model du bør vælge, afhænger i høj grad om, hvilket brand du foretrækker og om du har nogen særlige præferencer i forhold til din træning.

 

Forskellige varianter af mavebøjningen

På en mavebøjle som denne fra Hammer kan du lave mavebøjninger – men i forskellige varianter. Du kan først og fremmest lave den klassiske form for mavebøjninger, hvor du ligger på ryggen med bøjede ben og hiver dig selv op og ned. Du kan også bøje dine ben, så de ligger til den ene side, mens du laver øvelsen. Endelig kan du også udfordre kroppen endnu mere ved at ligge på ryggen og løfte dine ben, så de ikke rammer gulvet, mens du laver mavebøjninger.

Hammer Ab Roller er lavet i et lækkert design og fremstår i rød og sort.

Abilica Ab Wheel Mavetræner

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Abilica Ab Wheel er en billig måde at komme i gang med effektiv mavetræning. Mavetræning med et mavehjul er hårdt og fysisk krævende. Derfor kan det være en god idé at lægge blødt fra start. Du kan med fordel starte med at træne på dine knæ i stedet for dine tåspidser. Jo bedre du bliver til at bruge mavehjulet og jo flere musklen du får i maven, jo længere kan du køre med hjulet.

 

God stabilitet

Abilica AB Wheel består af et dobbelthjul. Det gør fladen på hjulet bredere end de almindelige mavehjul. Det giver samtidig en bedre stabilitet end hvis mavehjulet kun have bestået af et enkelt hjul. Disse ting gør træningen nemmere, fordi det bliver lettere at holde balancen.

 

Abilica som brand

Abilica er en af de førende brands indenfor hjemmetræning i Norden og har specialiseret sig i at finde udstyr, der giver mening for den enkelte. Det er kun, hvis forbrugeren kan se en mening med træningsudstyret, at det bliver brugt – og derfor er det så vigtigt med den rette vejledning.

Hos Abilica er vækst i fokus, da de vil gerne blive den største og bedste af sin slags i branchen. Og de er godt på vej i den rigtige retning. De er hele 8 gange blevet kåret som en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder og har fået den eftertragtede Gazellepris. Man kan derfor roligt sige, at Abilica har vind i sejlene.  

Odin Ab Wheel Mavehjul

Odin Ab Wheel Mavehjul
Apuls logo
Odin Ab Wheel Mavehjul
98,00 kr.

Odin Ab Wheel er den perfekte mavetræner, hvis du ønsker at starte din træning for små penge. Et mavehjul er meget effektiv og brugbart, hvis du får det brugt, og inden længe vil du kunne se synlige resultater.

 

Når funktionalitet og design går hånd i hånd

Odin Ab Wheel er fremstillet i kraftig plast med formstøbning til hænderne og skridsikring på overfladen, så mavehjulet ligger godt i hænderne under træningen. Selve hjulet er lavet i en stærk konstruktion, der gør hjulet holdbart og slidstærkt – selv ved dagligt brug. Der er med andre ord tænkt over funktionaliteten i denne mavetræner.

Mavehjulet fra Odin er fremstillet i et lækkert tidløst design og fremstår i grå og sort. Med til Odin Ab Wheel følger en kasse, som du kan bruge til opbevaring af hjulet, når det ikke er i brug. Det gør det samtidig også nemt at have med på farten.

 

Du styrer selv intensiteten i din træning

Du styrer selv hvor hård og intensiv en træning du ønsker – det afhænger af rullelængden på mavehjulet. Jo længere du ruller mavehjulet ud, jo hårdere bliver din træning.

Samtidig kan du også styre tempoet, og det er klart, at jo større tempo du bevæger dig i, desto mere effektiv er træningen.

 

Det perfekte hjemmetræningsudstyr

Det bedste ved et mavehjul er, at det er særdeles velegnet som hjemmetræningsudstyr. Du kan blot tage hjulet frem, når du lyster og det er lige så hurtigt at pakke væk igen. Især hvis du bor småt, er et mavehjul den bedste løsning for at få trænet dine mavemuskler.

Det kan være en fordel at anskaffe sig en træningsmåtte til at udføre øvelsen på, da det kan være hårdt for kroppen at træne direkte på gulvet. Samtidig aflaster det dine knæ, hvis du støtter på dem under træningen.

 

Som supplement til planken

Når du udfører planken på normalvis, støtter du med hænder og tåspidser og holder samme position så længe som muligt. Med Odin Ab Wheel kan du spice planke-øvelsen lidt op. Det gør du ved at bevæge mavehjulet og tilbage. Undervejs i øvelsen stopper du hjulet og holder positionen i et bestemt tidsinterval (f.eks. 30 sekunder). Herefter ruller du lidt mere med mavehjulet og gentager øvelsen.

Abilica Premium situp bænk

Abilica Premium situps bench
Abilica logo
Abilica Premium situps bench
1.699,00 kr.

Med denne Abilica Premium situp bænk slipper du for at ligge på gulvet og lave dine træningsøvelser. Situp bænken er den ultimative ryg og mavetræner. Abilica Premium situp bænk kommer med nogle funktionelle puder og gode polstringer, der sikrer en god komfort mens du træner.

 

Ikke en premium-model for ingenting

Abilica Premium situp bænk fremstår i en god kvalitet, hvilket blandt andet kan ses på dens høje belastningsevne. Den maksimale personvægt, som denne mavetræner kan holde til, er 250 kg. Mange andre sit up bænk kan holde til et sted mellem 100 – 150 kg, og det er bl.a. derfor denne model er en premium-model. Abilica Premium situp bænk kan tåle flere timers dagligt brug og kan derfor sagtens bruges i et motionsrum i en mindre virksomhed eller lignende. Selvom mavetræningsbænken er en premium-model, har den dog det minus, at den ikke kan justeres i benstøtten. Du skal derfor sikre dig, at den passer dig inden du køber den.

Selvom bænken vejer 16 kg, kan du let flytte den, da situp bænken er udstyret med transporthjul. Du sætter blot bænken på højkant, og så kan du kører den, hvorhen du ønsker.

Guide til at vælge den rigtige mavetræner for dig samt gode råd til din træning

Vi har nu gennemgået en række forskellige mavetrænere. I denne guide vil vi hjælpe dig med, hvilken mavetræner maskine der passer til dig. Vi giver dig desuden nogle gode råd til din hjemmetræning, og hvordan du kan lykkedes med at få en strammere mave eller en flot sixpack med en mavetræner.

 

At vælge den rigtige mavetræner til hjemmetræning

I testen har vi udvalgt en række vidt forskellige mavetrænere, men hvilken skal du vælge? Det kan være svært at finde hoved og hale i. Nu vil vi give vores bud på, hvordan du vælger den bedste mavetræner til hjemmetræning, så du bedst muligt opnår dine mål og får en effektiv træningsoplevelse.

 

Hvorfor købe en mavetræner til hjemmet?

De fleste kender sikkert godt følelsen af, at der ikke er nok timer i døgnet. Livet er et konstant kapløb, hvor du både skal have tid til arbejde, være sammen med dine familie og venner samt leve sundt ved at træne og motionere. Det kan være svært at få alle de ting til at hænge sammen – især hvis din træning skal foregå i et træningscenter eller på et specifikt hold, der foregår på fastsatte tidspunkter.

Det gode ved en mavetræner til hjemmet er, at du kan træne hvor og hvornår du vil. Du kan vælge at træne inden eller efter arbejde, om morgenen eller om aftenen. Mulighederne er mange. Pointen er, at du kan tilrettelægge træningen efter, hvordan det passer ind i din hverdag.

 

Hvilken mavetræner skal du vælge?

Som du nok har fundet ud af, findes der forskellige former for træningsredskaber, der kan give dig en veltrænet mave og en stærk core. Vi vil gennemgå de forskellige typer af mavetrænere her, så du kan finde den type du skal på jagt efter.

 

Mavehjul

Et mavehjul er klart den mindst omkostningstunge investering du kan gøre dig for at få en mere trimmet og stram mave. Samtidig er et mavehjul meget nem at bruge – øvelsen er simpel. Ulempen er imidlertid, at træning med et mavehjul er meget intensiv. Hvis du ikke har lavet nogle træningsøvelser for at træne din maveregion før, vil det blive en meget stor udfordring at bruge et mavehjul, der kræver en vis grundform. Du skal derfor overveje, om et mavehjul er den rette løsning for dig, hvis du er nybegynder. Alternativt kan du starte med at støtte på dine knæ. Det gør træningen mindre intens.

 

Mavebøjle

En mavebøjle er for dig, der gerne vil lave nogle regulære mavebøjninger, men som gerne vil sikre sig, at du gør det korrekt. Det kan være svært at vide, om du spænder i de rette muskler. Derfor kan det være en god idé at bruge et træningsredskab, der støtter dig, hvor du har brug for det, så du kan koncentrere dig om yde alt, hvad du kan. En mavebøjle er derfor meget effektiv for dig, der vil anskaffe sig en mavebøjning maskine for at sikre sig, at du laver øvelsen rigtigt.

Du har mulighed for at skabe lidt variation i din mavetræning ved at skifte position på dine ben. Dine ben kan enten være bøjede med fødderne i gulvet, de kan lægges til den ene side eller de kan være udstrakt i luften uden de rører gulvet. I sidstnævnte position kan du eventuelt også bevæge dine ben frem og tilbage – også kaldet cykelbevægelse eller saksetræning.

 

Mavetræningsbænk – situp bænk

Med en mavetræningsbænk får du det ultimative træningsudstyr, der hjælper dig bedst muligt til at give dig større mavemuskler eller en sixpack. Med en sit up bænk kan du tilpasse bænken til dit træningsniveau ved at tilføje vægtskiver, hvis du synes det bliver for let. Det er samtidig den mest komfortable form for mavetræner, du kan anskaffe dig.

En træningsbænk kræver imidlertid mere plads end et mavehjul eller en mavebøjle. Den kræver, at du har pladsen i hjemmet. Samtidig skal du være opmærksom på muligheden for at justere benstøtten. Hvis ikke den mavetræningsbænk du overvejer at købe, er mulig at justere, skal du være meget opmærksom på, hvorvidt den passer til din størrelse.

 

Hvilken mavetræner er den bedste?

Hvilken mavetræner du skal vælge afhænger af en række forskellige faktorer. Dit valg afhænger i høj grad om, hvor meget du vil træne og hvor intensivt dit forløb skal være. Det afhænger også af, hvilke træningspræferencer du har og hvor mange penge du ønsker at betale for dit træningsudstyr.

I bund og grund er det meget forskelligt, hvilken form for mavetræner, der er bedst. Det kan sammenlignes med, hvorvidt det er bedst at gå til fodbold eller håndbold. Det afhænger af dine præferencer. Det vigtigste er, at du synes træningen er sjov – uden det får du ingen god træningsoplevelse. 

Der er selvfølgelig nogle praktiske forhold, der kan være svære at gøre noget ved. Det handler først og fremmest om ens bolig, og hvor meget plads du har. Hvis du bor i en mindre lejlighed, kan det være fordelagtigt med en mindre mavetræner (f.eks. et mavehjul), der ikke fylder særlig meget og som nemt kan pakkes væk. Hvis du gerne vil lave det ultimative træningslokale i hjemmet med motionscykel, styrketræningsmaskiner og løbebånd er det mere oplagt at vælge en mavebøjle eller en mavetræningsbænk. En anden praktisk ting er selvfølgelig, hvor mange penge du har lyst til at smide efter en mavetræner. Et mavehjul er billigst, mens en mavetræningsbænk er dyrest.

 

Få styr på din hjemmetræning

Når du træner derhjemme, er du din egen herre over træningen. Det betyder også, at der ikke er nogen til at tjekke, om du gør det rigtigt. Det er vigtigt at være opmærksom på, om du træner korrekt og bruger mavetræneren efter hensigten. Ellers kan mavetræningen have den helt modsatte effekt.

Samtidig skal du bevidst om, hvad du gerne vil opnå med din træning. Hvis du træner i et fitnesscenter eller går på et træningshold, har du ofte tilknyttet en personlig træner, der holder dig op på dine mål og hjælper dig i den rigtige retning. Når du hjemmetræner, er du din egen personlige træner. Det er dit eget ansvar at sørge for, at du overholder din træning og opnår dine mål. Og det kræver at du holder tungen lige i munden og sætter dig ind i træning, kost og vaner.

 

Hvorfor er det vigtigt at træne sine mavemuskler?

Det er først og fremmest vigtigt med en sund krop. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at træne sin mave, da den er en væsentlig del af, at kroppen fungerer optimalt. Jo ældre du bliver, jo mere slap bliver dine muskler. Derfor er det vigtigt at holde ens træning ved lige, så ens krop forbliver frisk og modstandsdygtig. Med en stærk core styrker du kroppen til at tage sig af alle de belastninger der sker i dagligdagen, hvor du bærer tunge genstande, bevæger dig eller lignende. Hvis du træner dine mavemuskler jævnligt, vil det altså gavne din krop og hverdag.

Det er vigtigt at nævne, at mavetræning ikke kan stå alene som træningsform. Det er vigtigt at have en varierende træningsrytme, hvori der både indgår cardio og styrketræning. Men hvis du ønsker en at få en flad mave eller en sixpack, kan det være en god idé at tilføje øvelser til mavetræning i dit træningsprogram.

 

Kan man træne ens mavemuskler forkert?

Ja, det kan man godt. Derfor er det vigtigt at have fokus på den træningsteknik du har. Hvis du træner forkert, gør det træningen mindre effektiv, men det gør også sandsynligheden for skader større. Hvis du gerne vil have en mavetræner, der mindsker risikoen for en forkert teknik, er en mavebøjle det rigtige træningsredskab for dig. Den hjælper dig til, hvordan du laver mavebøjninger korrekt, så du træner de rigtige muskler i kroppen.

Hvis du er kvinde og har født et barn, skal du være opmærksom på, hvorvidt du har delte mavemuskler. I sådan et tilfælde er det vigtigt at du ikke overbelaster kroppen. Kroppen skal have lov at komme sig efter en fødsel, og du skal derfor også tilrettelægge træningen herefter. Her er det vigtigt at rådføre dig med en læge eller fysioterapeut, før du køber en mavetræner.

 

Hvorfor er restitution vigtigt?

Det er vigtigt at restituere, så kroppen kan komme ovenpå – det gælder også ved træning af dine mavemuskler. Restitution betyder blot, at du giver din krop et hvil og lader den blive klar til næste omgang træning. Du kan sammenligne det med, hvis du aldrig sover. Det kan din krop ikke holde til i længden. En gang i mellem har du brug for at sove for at komme ovenpå. Og når du har sovet, er du igen klar til at give den en skalle.

Det er meget forskelligt, hvor ofte den enkelte har brug for restitution. Det afhænger både af din krop og hverdag, men det afhænger også af det træningsprogram du følger. Der kan være meget forskel på, hvor fysisk krævende et træningsprogram er. Samtidig kan der også ligge nogle andre underliggende faktorer, der har betydning, såsom alder og eventuelle sygdomme.

 

Træning kan ikke stå alene – kosten er vigtig

Træning er vigtigt for din sundhed, men det kan bestemt ikke stå alene. Det er vigtigt at spise sundt og varieret og at tilpasse sin kost til den motion du dyrker. Kosten er også afgørende for dit energiniveau, og hvorvidt du indtager de rette vitaminer.

Når du træner, skal du ofte være opmærksom på dit kalorieindtag, der er afhængigt af en masse faktorer – herunder køn og daglig motion. Samtidig påvirker din træning, hvilke madvarer og vitaminer du bør få meget og lidt af. Hvis du styrketræner, er det vigtigt med en proteinrig kost, da proteiner er musklers byggesten. Hvis din træning primært består af cardio-træning, er det i stedet kulhydraterne, du skal have fokus på.

Nogle har gode erfaringer med at supplere træning og kost med forskellige kosttilskud f.eks. proteinpulver eller weight gainer. Du kan få et væld af forskellige kosttilskud. For nogle kan det være en god idé at supplere træningen med kosttilskud, så de hurtigere kan opnå deres resultater. Kosttilskuddene kan også være nødvendige, hvis du ikke er så god til at få det gennem kosten.

 

Lykkedes med din træning

Der findes tusindvis af gode råd til, hvordan du kan lykkedes med din træning, men i virkeligheden er det nok meget forskelligt, hvad der virker for den enkelte. Og hvad der virker for din nabo, virker ikke nødvendigvis for dig. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du kan lykkedes med din træning. Dette har også stor betydning for, hvilken mavetræner du bør vælge.

Når man skal opnå noget, siger man ofte, at det er vigtigt at have et mål. Uden et mål er det svært at lave en plan. Så målet er vigtigt for, at du ved, hvor langt du er for at lykkedes. Et mål kan være en mindre BMI, en lavere fedtprocent eller en mindre omkreds omkring maven. Det er forskelligt, og det er dig, der bestemmer. Igen handler det om, hvad der motiverer dig.

Du får ikke en sixpack på en enkel dag. Derfor er det vigtigt at holde ved og ikke tabe gejsten. Hvis du bliver ved længe nok, skal du nok se resultater på et tidspunkt. Selvfølgelig kræver det, at du har nogle gode vaner, hvor du spiser sundt og træner, samtidig med at du restituerer, når kroppen har brug for det. Det tager tid at lave nogle gode vaner, og det kræver standhaftighed at overholde dem.

 

Mavetræning øvelser for begyndere

Er du klar til at komme i gang med mavetræningen derhjemme? I videoen nedenfor får du en rigtig god introduktion til øvelser til mavetræning. Det er en hjemmetræning video for begyndere hvor alle kan være med – selv dig der endnu ikke har noget mavetræningsudstyr.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om mavetrænere

I guiden her anbefaler vi Tunturi Power Roller Mavetræneren, da den i følge vores research, er den bedste mavetræner generelt. Dertil har vi kåret Inspire Abdominal Crunch Bench som værende det bedste premium valg. Når det så er sagt, så kommer den bedste mavetræner også an på dine behov og mål for træningen. For nogle vil et ab wheel være det bedste, mens det for andre vil være en mavebøjle.

Både ab wheels, mavebøjler og situp bænke er gode mavetrænere til hjemmetræning. Hvilken der er bedst for for netop dig, kommer an på dine behov og præferencer. I guiden her kommer vi ind på de 10 bedste mavetrænere 2024 . Den bedste for netop dig, er helt sikkert her i blandt.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne