Mand sætter vægtskiver på justerbare håndvægte

Justerbare håndvægte – 12 bedste håndvægte til hjemmetræning

Vores favoritter
Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte sæt - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte sæt_ - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Abilica PowerBox håndvægt sæt

Super godt til prisen

Gå direkte til den her »

Abilica WeightSet 13 kg_ - super god til prisen

Perfekt til hjemmetræning

Gå direkte til den her »

Weightset 18 kg inkl. træningshandsker

Godt begyndersæt

Gå direkte til den her »

Odin Basic Justerbar Håndvægt 10 kg

Bedste budgetvenlige valg

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte
Bowflex SelectTech 552...
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 3.295,00 kr..
Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte
Bowflex SelectTech 109...
Original price was: 7.999,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..
Abilica WeightSet 13 kg
Abilica WeightSet 13 kg
749,00 kr.
Odin Basic Justerbar Håndvægt 10kg
Odin Basic Justerbar H...
Original price was: 295,00 kr..Current price is: 291,00 kr..
TITAN LIFE Justerbar Håndvægt 20 Kg
TITAN LIFE Justerbar H...
Original price was: 599,00 kr..Current price is: 297,00 kr..
Odin Justerbar Håndvægt 15kg
Odin Justerbar Håndvæg...
Original price was: 695,00 kr..Current price is: 598,00 kr..
Titan Life Dumbbell Håndvægte Adjustable (15 kg)
Titan Life Dumbbell Hå...
Original price was: 699,00 kr..Current price is: 438,00 kr..

Indholdsfortegnelse

Hvis du ofte træner, ved du, hvor vigtigt det er, at udstyret er i orden. Uden det rette udstyr er det svært at få succes med sin træning. Med justerbare håndvægte får du et funktionelt og praktisk udstyr til din hjemmetræning.

Der findes mange forskellige typer af justerbare håndvægte på markedet, og de kan fås både enkelte og som håndvægte sæt. Hvis du skal bruge håndvægte til hjemmetræning, er det meget praktisk med nogle justerbare sæt, så du har forskellige størrelser at vælge imellem. Ofte har du brug for forskellige størrelser af håndvægte under din træning, da vægten varierer alt efter den øvelse du udfører.

 

Styrketræning

Justerbare håndvægte fungerer som flere håndvægte i én og er derfor meget oplagt til styrketræning i hjemmet. De justerbare håndvægte giver dig mulighed for at træne forskellige muskler og lave forskellige styrketræningsøvelser, da du nem kan skifte mellem de forskellige vægtstørrelser. De kan bruges både for sig selv, og i kombination med en træningsbænk. I kombination med en træningsbænk, giver de dig mulighed for at kunne lave flere forskellige træningsøvelser – her i blandt den populære dumbbell bænkpres. 

 

Hjemmetræning med justerbare håndvægte

Er du træt af at være bundet til fitnesscentrets åbningstider? Eller har du blot ikke tid nok til at træne i et kommercielt træningscenter? Så er hjemmetræning med justerbare håndvægte lige noget for dig. Med de justerbare håndvægte kan du nemlig træne lige når du har tid og lyst. Med hjemmetræning kan du altid tilpasse din træning efter familie og karriere. Selvom du nogle gange kun har 5 eller 10 minutter til at træne, kan du sagtens nå at træne med dit hjemmetræningsudstyr.

  

Find de bedste justerbare håndvægte til din hjemmetræning

I denne justerbare håndvægte test guide, har vi samlet en række af de bedste justerbare håndvægte på markedet. Vi giver dig:

 • Et overskueligt og hurtigt overblik over justerbare håndvægte på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
 • En guide til hvordan du finder de bedste justerbare håndvægte samt gode råd til at holde din træning vedlige

Vores anbefaling

Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte

Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte sæt - vores anbefaling
Abilica logo
Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 3.295,00 kr..

Bowflex SelectTech er et super populært mærke indenfor håndvægte, og det forstår man godt! Med dette Boxflex SelectTech 552i får du hele 15 forskellige vægtstørrelser i ét sæt. Det er både godt for pladsen i hjemmet, men det er i stor grad også besparende i forhold til at købe dem enkeltvis.

 

Håndvægte til alle træningsøvelser

Boxflex SelectTech 552i har et smart låsesystem i enderne, der gør det nemt at skifte mellem de forskellige størrelser. Du kan træne med håndvægte fra 2 til 24 kg, hvilket gør dem oplagt til rigtig mange forskellige træningsøvelser. Med en håndvægt på 2 kg er håndvægten også særdeles velegnet til nybegynderen indenfor styrketræning.

Med justerbare håndvægte kan du lave rigtig mange forskellige træningsøvelser, der træner hele kroppen – faktisk over 30 forskellige. Du kan både træne arme, bryst, ben, skuldre og ryg.  

De justerbare håndvægte fra Bowflex er coatet med et materiale, der gør dem modstandsdygtige overfor ridser. Samtidig bidrager coatingen til en behagelig træning, da de justerbare håndvægte er lydsvage – selv når de støder sammen.

 

Følg din træning og få inspirerende øvelsesvideoer

For de fleste personer der styrketræner, er det vigtigt at finde ud af, om man bliver bedre og om ens muskler bliver større. Med Bowflex SelecTech’s app kan du nemt og hurtigt følge din progression, så du løbende kan holde øje med dine fremskridt. Samtidig er app’en et træningsunivers, hvor du kan finde øvelsesvideoer med dine håndvægte. App’en kan på sin vis fungere som en slags personlig træner, der guider dig gennem din træning. For at få adgang til app’en kræver det selvfølgelig, at du har en smartphone. App’en er både kompatibel med iOS (Apple) og Android.

Du får desuden også adgang til JRNY det første år, når du køber Boxflex SelectTech 552i. JRNY er Bowflex’ egen app med mange videoworkouts indenfor både styrke- og cardiotræning.

Bedste premium valg

Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte

Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte sæt_ - bedste premium valg
Abilica logo
Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte
Original price was: 7.999,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..
Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægt 4 - 41 kg (Sæt)
7.995,00 kr.

Som vi tidligere har nævnt, er Bowflex SelecTech et ret kendt mærke – blandt andet fordi deres design er brugervenligt og kvaliteten ikke er til at tage fejl af. Det er af samme grund, at Boxflex SelectTech 552i og Bowflex SelectTech 1090i er havnet i toppen af denne justerbare håndvægte test guide. Bowflex SelectTech 1090i er for den rutinerede styrketræner, der ikke vil gå ned på udstyr.

 

Hele 17 håndvægte sæt

Med Bowflex SelectTech 1090i er du sikker på at blive udfordret under din træning. Med hele 17 håndvægte sæt i forskellige størrelser bliver træningen aldrig kedelig. Du kan med fordel træne alt fra arme og bryst til skuldre og ryg.

Med den mindste håndvægt på 4 kg og den største på 41 kg er der stort set ingen grænser for dig som styrketræner. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at den mindste vægt er på 4 kg, da man som nybegynder i starten kan opleve at have brug for de helt små størrelser. Som helt grøn person indenfor styrketræning bør man derfor overveje at vælge at Boxflex SelectTech 552i i stedet.

 

Eksklusivt look

Med Bowflex SelectTech 1090i er du sikret en træningsoplevelse i højeste klasse. De justerbare håndvægte har et lækkert og eksklusivt look med håndtag i krom. Samtidig har de et godt greb, som er særligt vigtigt, hvis du træner med håndvægte i den tunge klasse, hvor det er afgørende ikke at tabe vægtene uforberedt.

 

Få hjælp til præcisering og finjustering af øvelser

Ligesom med andre håndvægte fra Bowflex får du også med Bowflex SelectTech 1090i adgang til den gratis app Bowflex SelectTech. Derigennem kan du se mange inspirerende workout-videoer, der kan give dig et skub i den rigtige retning med din træning, men som også kan hjælpe dig til at præcisere og finjustere de øvelser du laver. App’en fungerer både til Android og iOS.

Du får også et års gratis medlemskab af Bowflex’ app JRNY, der indeholder træningsvideoer til forskellige styrke- og cardioudstyr. Hvis du benytter den til cardio kan du finde videoruter fra hele verden, så du kan forestille dig, hvordan det er at motionere i den virkelige verden.

Super god til prisen

Abilica PowerBox håndvægt sæt

Abilica PowerBox håndvægt sæt
Produktet er desværre udsolgt lige nu

En praktisk løsning er en vægtkuffert som denne Abilica PowerBox, hvor du efter træning kan pakke dine justerbare håndvægte sammen. Vægtkufferten er en god beskyttelse af dine vægte, da du ikke risikere at andre piller ved håndvægtene, når de er pakket sammen.

Mange der godt kan lide at hjemmetræne, har et stort ønske om at kunne pakke træningsudstyret væk efter træning. Det skyldes ofte, at træningen foregår i stuen eller i soveværelset, og at det ikke ser særlig stilet eller smart ud med håndvægte liggende på gulvet, når du ikke er midt i din workout.

 

Styrketræning for dig med det mindre hjem

Hvis dit hjem er småt, men du har et stort ønske om et justerbart håndvægte sæt, er denne Abilica PowerBox det rette valg for dig. Med dette sæt forventes det ikke, at du har meget plads, da du nemt og hurtigt kan pakke håndvægtene væk, når de ikke er i brug. Der medfølger en praktisk kuffert, der gør opbevaringen særdeles nem. Du kan med fordel have kufferten stående bag en reol, i en skuffe eller inde i et skab alt efter, hvor du har plads.

Du kan træne med en vægt på op til 15 kg. Vægten på de enkelte vægtskiver vejer mellem 0,5 kg og 1,25 kg, hvilket giver en mulighed for en meget præcis justering af vægten. Det er særlig gavnligt for dig, der har brug for at lave mange forskellige træningsøvelser.

Perfekt til hjemmetræning

Abilica WeightSet 13 kg

Abilica WeightSet 13 kg_ - super god til prisen
Abilica logo
Abilica WeightSet 13 kg
749,00 kr.

Med hjemmetræning er håndvægte blot ét træningsudstyr ud af mange. For nogle er det vigtigt med mange forskellige størrelser at træne med, da håndvægtene er det vigtigste træningsudstyr de har. For andre er de blot et supplement, og derfor er det i højere grad et ønske om en simpel løsning, der nemt kan kombineres med andre workoutformer, f.eks. en træningsbænk, airbike, crosstrainer eller pull up bar.

 

1 eller 2 justerbare håndvægte

Med Abilica WeightSet har du valgmuligheden at træne med en én håndvægt på 13 kg eller træne med 2 håndvægte med en mindre belastning. Din mulighed for at træne med én håndvægt giver dig mulighed for at udføre øvelser med en højere belastning.  

Dette håndvægte sæt er yderst praktisk, da der til sættet medfølger en smart opbevaringskuffert, som du kan bruge, når det ikke er i brug. Det gør Abilica WeightSet oplagt til hjemmetræning. Håndvægte sættet er produceret i støbejern og stål, der er forkromet. Det giver et fedt design til det lækre håndvægte sæt, der fremstår i en god kvalitet.

 

Konkurrencedygtig på prisen

Hvis du sammenligner disse justerbare håndvægte med andre håndvægte sæt i denne test guide skiller Abilica WeightSet sig især på prisen, hvor de ligger i den lave ende. Det er derfor meget oplagt til dig, der lige er begyndt på hjemmetræning og som ønsker at prøve håndvægte-træning af.

Godt begyndersæt

Abilica Weightset 18 kg inkl. træningshandsker

Weightset 18 kg inkl. træningshandsker
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Abilica Weightset er et godt begyndersæt, da det indeholder vægtstørrelserne du har brug for det første lange stykke tid som ny indenfor styrketræning. Den maksimale belastning med sættet er 18 kg, hvilket faktisk er væsentligt mere end mange af de andre sæt, der er oplagt til begynderen.

 

Træn hele din krop med et vægtsæt fra Abilica

Med Abilica Weightset kan du blandt andet træne dine skuldre, knæ, ben og arme ved at lave øvelser såsom knæbøjninger, skulderpres og foroverbøjet roning. Du kan sammensætte vægten som du ønsker og let tilpasse den til den enkelte øvelse. Du kan træne med en vægt på mindst 4,25 kg.

 

Et godt greb

Med til dette vægtsæt fra Abilica følger der et sæt træningshandsker af samme mærke. Det er vigtigt med et godt greb, når du træner, hvis du skal få det optimale ud af din træning. Et godt greb kræver ofte, at du har handsker på – især hvis du træner med en høj belastning. Handskerne hjælper til, at dit greb ikke skaber en begrænsning for, hvor stor en vægt du kan løfte.

Bedste budgetvenlige valg

Odin Basic Justerbar Håndvægt 10 kg

Odin Basic Justerbar Håndvægt 10 kg
Apuls logo
Odin Basic Justerbar Håndvægt 10kg
Original price was: 295,00 kr..Current price is: 291,00 kr..

Hvis du ønsker at komme i gang med din hjemmetræning, men har et lavt budget, er det oplagt med en justerbar håndvægt som denne fra Odin. Med Odin Basic får du flere håndvægte i én og du justerer nemt din håndvægt, hvis det bliver for let eller tungt – alt efter den træningsøvelse du har gang i.

 

Træning med en enkelt håndvægt

Denne justerbare håndvægt består kun af én håndvægt, hvilket du skal være opmærksom på ved køb af Odin Basic, da mange andre håndvægte fås som sæt. Hvis du ønsker at træne med et håndvægte sæt (så du kan lave flere forskellige øvelser), er det altså nødvendigt at købe to håndvægte. Selv ved køb af to håndvægte har Odin Basic en god pris.

 

Skånsom overfor gulvet

Når man træner med håndvægte, kan det i ny og næ hænde, at man taber eller smider håndvægtene, da man har givet den alt, hvad man har og har trænet til sit yderste maksimum. Her er det en klar fordel med en håndvægt, der er skånsom for gulvet, så hverken gulv eller håndvægte går i stykker, når håndvægten smides.

Odin Basic kan selvfølgelig justeres efter de træningsøvelser du laver, men har en maks. belastning på 10 kg. Den mindste belastning er 2,5 kg, hvilket er en god startvægt for nybegynderen.

MX Justerbare Håndvægte

MX55 Justerbare Håndvægte
Mx_select MX55 Justerbare Håndvægte
Original price was: 4.995,00 kr..Current price is: 3.995,00 kr..
Mx select MX55 Justerbare Håndvægte inkl Stand
Original price was: 6.490,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..

Med disse justerbare håndvægte fra MX får du det der svarer til 10 håndvægte i én. Det giver derfor sig selv, at du sparer en del plads. Samtidig får du nogle vægtskiver i en god kvalitet.

 

Smart platform til opbevaring af vægtskiver

Der medfølger en praktisk platform, som bruges til opbevaring af vægtpladerne, når de ikke er i brug. Samtidig er det også på platformen du kan justere vægten. Det gør du ved at vælge det antal vægtskiver du ønsker at træne med. Ulempen ved platformen er, at den er tung og fylder en del, og så kan den ikke pakkes væk, når du er færdig med din træning. Du skal derfor have håndvægtene stående et permanent sted. På denne måde er håndvægtene oplagt, hvis du har et homegym eller lignende, hvor du har al dit træningsudstyr samlet.

 

Antibakterielle bakterier

Hvis du har prøvet at styrketræne før, ved du helt sikkert også, at man let kan svede rigtig meget. Med disse justerbare håndvægte fra MX får du nogle håndvægte, der er fremstillet i antibakterielt materiale. Det betyder at du beskyttes mod bakterier og mug, der normalvis opstår ved brug af træningsudstyr. Det er samtidig meget praktisk, hvis I er flere i husstanden om at bruge håndvægtene.

Alle vægtskiver har samme vægt og vejer 2,25 kg. Du kan mindst træne med en vægt på 4,5 kg, mens den højeste belastning er 25 kg.

Titan Life Justerbar Håndvægt 20 kg

Titan Life Justerbar Håndvægt 20 kg
Apuls logo
TITAN LIFE Justerbar Håndvægt 20 Kg
Original price was: 599,00 kr..Current price is: 297,00 kr..

Med Titan Lifes justerbare håndvægt på højest 20 kg, får du en forholdsvis billig håndvægt med mulighed for justering af vægten på en nem og enkel måde. Håndvægten fylder ikke meget, og du kan findes plads til den i de flestes hjem. Det gør den meget oplagt til brug som hjemmetræningsudstyr – også selvom du bor småt.

 

Træn med belastning på ned til 2,5 kg

Du har mulighed for at træne med en belastning på helt ned til 2,5 kg og op til 20 kg. Med til håndvægten medfølger to vægtskiver med en vægt på 5 kg hver. Det gør at belastningen øges med 10 kg, når disse vægtskiver bruges. Det giver et stort vægtinterval, hvilket kan begrænse de øvelser man kan lave med håndvægten.

 

Fremstillet i solide materialer

Den justerbare håndvægt fra Titan Life er meget robust og kan holde til alt, da den er fremstillet i jern. Det gør den særligt holdbar og giver mulighed for diverse træningsøvelser. Når man træner med håndvægte, vil man ofte dumpe håndvægten på gulvet, når man er færdig med sin øvelse eller hvis man lige pludselig bliver overanstrenget. Ved brug af Titan Life’ håndvægt anbefales det derfor at købe et underlag til sit gulv, så det bliver beskyttet bedst muligt.

Titan Life Justerbar Håndvægt er udarbejdet i et Nordisk design. Der medfølger kun én håndvægt. Hvis du ønsker et håndvægtesæt, skal du derfor købe to stk.

Justerbare Håndvægte 40 kg

40 kg håndvægtsæt (2 x 20)
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med disse håndvægte har du et billigt styrketræningsudstyr, der er oplagt til brug i hjemmet, hvis du ikke gider bruge et fitnesscenter – eller tiden ikke er til det. Håndvægtesættet har en maksimal belastning på 40 kg. Du kan derfor snildt bruge disse justerbare håndvægte, selvom du er vant til at styrketræne.

 

Godt greb

Håndvægtene er udformet med øje for et godt greb, så du ikke taber håndvægtene under din træning. Samtidig er de fremstillet i et skånsomt kunststofmateriale, der ikke ødelægger gulvet, hvis håndvægten dumpes. Det gør træningen nemmere, da du kan træne uden underlag.

Med i håndvægtsættet får du to vægtstænger med en længde på 42 cm samt vægtskiver fra 2 til 5 kg. Derudover er der selvfølgelige også nogle lukkemekanismer, der sikrer at vægtskiverne holdes på plads.

De justerbare håndvægte har en gevindstørrelse på 25 mm, hvilket er et standardmål. Du kan derfor nemt bruge håndvægtene med vægtskiver med en anden belastning, hvis du ønsker det på et senere tidspunkt. Disse skal blot tilkøbes. Med disse justerbare håndvægte er du på ingen måde begrænset, og du har hele tiden mulighed for at blive stærkere og udfordre dig selv.

Håndvægtesættet indkøbes fra forskellige leverandører, og du kan derfor ikke være sikker på, hvor dine håndvægte kommer fra.  

PowerBlock Sport EXP set 5-50

PowerBlock Sport EXP set 5-50
Produktet er desværre udsolgt lige nu

PowerBlock revolutionerede håndvægtsindustrien, da de var de første til at lancere en justerbar håndvægt. Med den justerbare håndvægt blev det pludselig meget nemmere at træne med håndvægte i hjemmet, fordi du ikke længere skulle anskaffe dig et hav af forskellige størrelser.

 

Sport EXP

Du kan træne med en vægt på helt ned til 1,1 kg, hvilket kan være meget fordelagtigt med nogle træningsformer og -øvelser. PowerBlock Sport EXP set 5-50 har en maks. belastning på 22,7 kg, men da det er sport EXP-modellen, kan du udvide håndvægtene. Det betyder, at håndvægtene kan belastes helt op til 41 kg pr. styk ved at tilkøbe PowerBlock-udvidelserne.

Med PowerBlock Sport EXP set 5-50 løber du ikke tør for udfordringer. Med mulighed for at træne med en belastning på 1,1 kg til 41 kg pr. håndvægt, har du uanede muligheder for forskellige træningsøvelser. Du kan endda bruge de justerbare håndvægte som push up bars.

PowerBlock er et brand, der udspringer helt tilbage fra 1970’ernes fascination af bodybuilding og styrketræning, der vandt frem på dette tidspunkt. Men først årtier senere blev PowerBlock en realitet. Både dengang og i dag er visionen at fremstille ”Worlds Best Dumbbell”.

Odin Justerbar Håndvægt 15 kg

Odin Justerbar Håndvægt 15 kg
Apuls logo
Odin Justerbar Håndvægt 15kg
Original price was: 695,00 kr..Current price is: 598,00 kr..

Med denne håndvægt fra Odin får du en håndvægt i god kvalitet og med et simpelt og robust design. Med Odins smarte justerbare håndvægt kan du nemt og hurtigt skifte vægtbelastning på din håndvægt og tilpasse vægten til den øvelse du skal lave.

 

Håndvægt med jernskiver

Den justerbare håndvægt er fremstillet med jernskiver, der er meget robust, og som kan holde til lidt af hvert. Det anbefales derfor at tilkøbe et underlag til beskyttelse af dit gulv ved hjemmetræning, da det i ny og næ er nødvendigt at dumpe håndvægten, hvis man skal skubbe til egne grænser og yde det maksimale.

 

God til øvelser med mange gentagelser

Odin Justerbar Håndvægt er særligt god til nybegynderen eller til personer, der træner med mange gentagelser, da vægtskiverne enkeltvis kun har en vægt på mellem 0,5 og 2,5 kg. Det er derfor nemt at skifte i håndvægtens størrelse alt efter, hvilken belastning du ønsker at træne med. Det giver samtidig en god fleksibilitet under træning.

Håndvægten har en maksimal belastning på 15 kg, hvilket er nok for de fleste, der styrketræner i hjemmet. Hvis du træner med få gentagelser med høj belastning, er det dog ikke denne håndvægt du bør vælge. Hvis du ønsker et håndvægte sæt, er det nødvendigt at købe to styk Odin håndvægte, da de sælges enkeltvis.

Titan Life Dumbbell Adjustable 15 kg

Titan Life Dumbbell Adjustable 15 kg
Apuls logo
Titan Life Dumbbell Håndvægte Adjustable (15 kg)
Original price was: 699,00 kr..Current price is: 438,00 kr..

Titan Life Håndvægt på 15 kg er en stor pendant til Odins håndvægt med samme vægtbelastning, vi har gennemgået ovenfor. I og for sig minder de meget om hinanden, men der er nogle få mærkbare forskelle, bl.a. vægtskivernes vægt og design.

 

Vægtskiver med lille interval

Med til håndvægten følger vægtskiver i både 0,5, 1, 2 og 3 kg. Det giver en supergod fleksibilitet og mulighed for løbende at tilpasse vægtstangen til din træning. Ligesom modellen fra Odin er denne også meget oplagt til træning med mange gentagelser, hvor vægtbelastningen ikke behøver at være så høj.

Titan Life Dumbbell Adjustable kommer med runde vægtskiver, der giver mulighed at træne mange forskellige øvelser. Fordelen ved træning med runde vægtskiver er, at du kan lave øvelser på gulvet, hvor du træner mavemuskler og arme ved at køre håndvægten hen ad underlaget.

 

Godt og fast greb

Titan Life Dumbbell Adjustable er fremstillet med en vægtstang med riller på håndtaget, som giver et godt og fast greb. Det er vigtigt under træningen for, at man undgår at tabe håndvægten ved en fejl.

Der medfølger kun én vægtstang – og dermed kun én håndvægt. Hvis du ønsker at træne med en håndvægt i hver hånd, er det nemt blot at tilkøbe en ekstra håndvægt.

Din ultimative købsguide til justerbare håndvægte: Alt du skal vide om håndvægte

I test guiden har vi præsenteret dig for en række forskellige justerbare håndvægte, men det kan være svært at vide, hvad der er det rigtige valg for dig. Derfor har vi lavet denne ultimative købsguide, hvor vi vil hjælpe dig på rette vej.

Det er afgørende for din træning at finde de justerbare håndvægte, der passer til dit niveau indenfor styrketræning og de træningsøvelser du laver. Vi vil komme ind på alle de overvejelser du bør gøre dig inden du køber et justerbart håndvægte sæt, så du kan få en god træningsoplevelse.

 

Hvorfor købe justerbare håndvægte?

Hvis du ønsker at træne i hjemmet og derved har brug for noget udstyr er en håndvægt et godt træningsudstyr. Med justerbare håndvægte kan du træne stort set hele kroppen, og derved får du virkelig meget ud af udstyret. Samtidig er det ofte billigere at købe justerbare håndvægte fremfor andre styrketræningsmaskiner, ligesom det også fylder mindre.

Du bør købe justerbare håndvægte, fordi du ofte vil få brug for håndvægte i forskellige størrelser, hvis du laver diverse træningsøvelser. I det tilfælde er det smart med flere håndvægte i én håndvægt fremfor at skulle købe en håndvægt i hver størrelse. Samtidig er det også fordelagtigt med justerbare håndvægte, hvis du bliver stærkere efterhånden som du træner. Jo stærkere du bliver, desto højere belastning vil du ofte også have brug for. Det er af samme grund mange justerbare håndvægte kan tilpasses helt fra 2 til 20 kg.

 

Hvilke justerbare håndvægte bør du vælge?

Det kan være svært at vide, hvilke håndvægte med justerbar vægt man skal vælge, da der er mange om buddet. Samtidig er du måske i tvivl om, hvad der er den bedste justerbare håndvægt for dig. Hvilke justerbare håndvægte du bør købe, afhænger i høj grad af en række individuelle forhold, som kun du kender og kan vurdere produkterne ud fra.

 

Træningsniveau og behov

Først og fremmest er det interessant at forholde sig til sit træningsniveau. Man kan sagtens lave forskellige workout øvelser med justerbare håndvægte, selvom man ikke er vant til at træne, fordi man er nybegynder. Samtidig kan man også sagtens lave forskellige håndvægte øvelser, hvis man er rutineret indenfor styrketræning.

Hvis du er nybegynder, kan du med fordel vælge justerbare håndvægte, der går helt ned til 2 kg, og hvor intervallet mellem de forskellige vægtskiver er lavt. Det giver dig mulighed for stille og roligt at øge belastningen – uden det bliver for meget for kroppen og du overbelaster den.

Som rutineret eller øvet styrketræner bør du vælge nogle justerbare håndvægte 30 kg – og gerne 40 kg, hvis du kan finde det. Det vil gøre, at du ikke bliver begrænset, selvom du kommer i bedre form og bliver stærkere.

Rådet er derfor: Køb justerbare håndvægte, der passer til dit træningsniveau.

 

Pris

Prisen har altid en betydning, når man skal ud at købe nye ting. Hvis du er helt grøn indenfor træning, er du ofte ikke villig til at investere lige så mange penge i dine håndvægte, fordi du ikke ved, om det er noget for dig. Hvis du med sikkerhed ved, at du får dem brugt hver dag, er det en anden snak.

Der er flere gode begyndersæt i denne test guide, som fint dækker det behov du har som nybegynder, og som har en fornuftig pris. Hvis du er vant til at bruge træningsudstyret i dit lokale træningscenter, vil du ofte have et godt begreb om kvaliteten. Derfor vil det også være nødvendigt at købe nogle håndvægte i en højere prisklasse, hvis du skal være tilfreds med dit køb.

 

Plads i hjemmet

Justerbare håndvægte fylder ikke nær så meget som andet træningsudstyr. Derfor har de fleste også plads til et sæt håndvægte. Hvis pladsen i hjemmet er trang og du enten skal træne i stuen, gangen eller soveværelset kan det være fedt med en praktisk opbevaringsløsning af dine håndvægte. I dette tilfælde kan det være en god idé at købe justerbare håndvægte, der kan lægges i en praktisk kuffert, når de ikke er i brug. Med dine justerbare håndvægte i en opbevaringskuffert er det desuden nemt at pakke håndvægtene væk ved at sætte kufferten i et skab, en kommode eller bag sofaen, hvis der er plads der.

Hvis du har meget plads i hjemmet vil vi ikke råde dig til at købe justerbare håndvægte i opbevaringskufferter, da disse skal samles og skilles ad efter brug, hvilket er unødvendigt i et hjem med masser af plads.

 

Maks. belastning

Den maksimale belastning for håndvægtene er meget forskellig. Det har derfor stor betydning, hvilket sæt du vælger. Hvis du som rutineret styrketræner, vælger et sæt med lav vægt, vil du hurtigt opleve at træningen bliver for let, mens du som nybegynder netop har behov for dem med lav vægt.

Du bliver derfor nødt til at tage afsæt i din situation og hvad dine træningsmål er, da de har betydning for, hvilke justerbare håndvægte du skal kigge efter.

 

Brands

Der findes forskellige producenter af justerbare håndvægte, og hvilke håndvægte du er til, handler meget om smag og behag. Mærker som Abilica, Odin, Titan Life og Bowflex er nogle af de mærker, der især har specialiseret sig i justerbare håndvægte til hjemmetræning. Hver især har de deres bud på de bedste justerbare håndvægte.

 

Et håndvægte sæt eller en enkelt håndvægt?

Nogle træningsøvelser kræver kun en enkelt håndvægt, mens det i andre øvelser er nødvendigt med et håndvægte sæt. Når du kigger efter håndvægte, er det derfor vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvorvidt det skal være et håndvægte sæt eller ej.

I denne test guide har vi både justerbare håndvægte, der sælges enkeltvis og håndvægte sæt, der består af to håndvægte med samme vægtskiver.

 

Vigtige parametre for en god brugeroplevelse

En håndvægt er ikke bare en håndvægt. Det er vigtigt at vide, inden du leder nettet tyndt efter de bedste justerbare håndvægte. Hvad du synes er godt ikke ensbetydende med, at jeg synes det er godt. Derfor har vi samlet en række forskellige parametre, som er afhængig af, om du får en god brugeroplevelse med dit produkt.

 

Materialevalg

Materialevalget kan have stor betydning for, hvordan håndvægten ligger i hånden samt, hvordan den er at træne med. Du kan finde justerbare håndvægte i forskellige materialer, og hvilket materiale du er mest til, ved kun du. Mange justerbare håndvægte er fremstillet i stål, jern, krom eller plast, men du finder også håndvægte, der er fremstillet i andre materialer.

 

Greb

Det er vigtigt at have et godt greb om din håndvægt, da det ikke er godt at tabe den ved en fejl. Det både larmer og dit gulv og din håndvægt risikerer at få mærker og ridser. Det har desuden stor betydning for din træningsoplevelse er, om du har et godt greb.

Justerbare håndvægte i premium-klassen har ofte meget fokus på grebet og du holder derfor ofte godt, når du træner med en af disse. Hvis du træner med en af de billige justerbare håndvægte, kan det være en god idé at købe et par træningshandsker. Med træningshandsker sikrer du et bedre greb – især når du sveder.  

 

Lydsvag træning

Nogle modeller – primært Bowflex justerbare håndvægte – er fremstillet med en coatet overflade af thermoplast, der beskytter dit gulv, men som også giver en lydløs træning. Hvis du før har prøvet at træne med to håndvægte, har du sikkert også oplevet metallyden der opstår, når de to håndvægte møder hinanden. Den lyd kan du undgå ved at gå efter nogle bestemte justerbare håndvægte på markedet. En lydsvag træning er især vigtigt, hvis du bor sammen med andre eller bor i etageejendom, hvor det er meget lydt.

 

Mulighed for tilkobling af app

Flere justerbare håndvægte har mulighed for tilkobling af en app. Med en app kan du få adgang til træningsdata og se din træningshistorik. Det kan give dig en idé om, hvorvidt du forbedrer dig og når dine træningsmål. Nogle træningsapps kan desuden inspirere dig til en federe træning, da der er forskellige workout-videoer og træningshjælp at hente.

Det kan virkelig styrke din træningsmotivation med en app. Så hvis du er en af dem der elsker at kunne tracke din træning og få masser af inspirerende indhold, kan du med fordel vælge nogle justerbare håndvægte med denne mulighed.

 

Gode råd til at holde din træning vedlige

Først og fremmest er det vigtigt at have det træningsudstyr du skal bruge for at kunne træne, men når du har det, hvornår opretholder du din motivation for træningen?

Mange sætter sig et nytårsforsæt, der handler om at skulle træne, mens andre gerne vil være klar til sommeren og er gået i gang med træning for at tabe vinterens fedt. Nogle kan bare godt lide at træne, mens andre er i gang med en stor livsændring, hvor kroppens muskler skal trænes og fedtet forbrændes. Ligegyldigt hvad dit mål med træningen er, er det væsentligt, hvordan du kan holde den vedlige. Derfor har vi samlet en række gode råd til dig, så du kan fortsætte din styrketræning.

 

Sæt nogle gode mål

Det kræver motivation at nå sine mål. Det er vigtigt at have en motivation for at træne – ellers er det svært at få det til at lykkedes. En vigtig del af at holde sin motivation er at lave nogle gode træningsmål. Med nogle gode mål har du noget at arbejde for og tænke på, mens du træner.

Når du skal sætte et godt mål, er det vigtigt, at det er realistisk. Uden et realistisk mål vil du hurtigt miste motivationen. Samtidig er det vigtigt, at det er målbart, så du nemt kan finde ud af, om du har nået dit mål. Der skal altså være nogle helt objektive kriterier til stede, som du nemt kan aflæse. Det kan f.eks. være en måling af din muskelmasse, der er ret relevant indenfor styrketræning.

 

Skab en god vane for dig selv

Når først din træning er blevet en vane og kroppen har vænnet sig til det, er det nemmere at overholde sin træning. Derfor er det vigtigt med en god vane. Det er svært for os at fortælle præcist, hvordan du kan holde en god vane, men først og fremmest er det vigtigt at være vedholden. Det kræver tid, før en vane for alvor er ændret. Derfor kræves det også, at du dyrker styrketræning et stykke tid, før det bliver en god vane for dig.

Der sker ofte det, når man starter med at træne, at motivationen er høj i starten, men efter et stykke tid daler den. Det er ofte her, at det for alvor går op for en, at man er ved at ændre sin vane. Det er også her, at det er vigtigt at klø på og blive ved. Det er et afgørende vendepunkt. Når først du har lavet en ny vane, er du ovre det kritiske tidspunkt og din motivation vil igen stige.

 

Restitution

Selvom det er vigtigt at holde sin motivation oppe og ændre sine vaner er det også vigtigt at huske restitution. Restitutionen er afgørende for, at din krop kan holde til al den træning, som du udsætter den for. Hvis du ikke restituerer og holder hviledage, hvor du ikke træner, kan du opleve at du bliver meget træt eller får diverse træningsskader.

 

5 gode råd til dig, der skal finde de rette justerbare håndvægte til hjemmetræning

I denne ultimative guide er vi kommet ind på en række forskellige parametre, som du bør tage stilling til, inden du køber et sæt justerbare håndvægte til hjemmetræning. Hvis vi skal koge det ned til 5 gode råd, der er altafgørende for, at du finder de bedste justerbare håndvægte, er det:

 1. Læs altid specifikationer: Læs altid det enkelte produkts specifikationer for at finde ud af, hvor stor en vægtbelastning de justerbare håndvægte har
 2. Dit træningsniveau: Ligegyldigt om du er begynder eller rutineret styrketræner er der et sæt håndvægte til dig. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvilke der passer til dig ud fra dit træningsniveau.
 3. Håndvægte som sæt eller enkeltvis: Du kan lave forskellige træningsøvelser alt efter om du har en eller to håndvægte. Vær derfor opmærksom på, om det produkt du kigger på, består af en eller to håndvægte.
 4. Pris: Hvor ofte du vil bruge dit træningsudstyr er grundlaget for, hvor meget du bør betale for dine justerbare håndvægte. Dog er det vigtigt at understrege, at det nogle gange godt kan betale sig at ofre flere penge på et produkt for at få den kvalitet, man ønsker sig.
 5. Interval mellem vægtskiver: Der er meget forskel på, hvor stort et interval der er mellem de forskellige justerbare håndvægtes vægtskiver. På nogle justerbare håndvægte er intervallet på 3-4 kg, hvilket kan virke voldsomt for en nybegynder. Dog kan det for den rutinerede bruger være unødvendigt med et interval på kun 0,25 kg. Hvorvidt du har brug for et lille eller stort interval mellem vægtskiverne, afhænger også af, hvilke håndvægte øvelser du skal lave samt om du er mest til øvelser med mange eller få gentagelser.
 

Øvelser med håndvægte du kan lave derhjemme

Der findes masser af træningsøvelser du kan lave med justerbare håndvægte derhjemme. Faktisk kan du ved træning med håndvægte træne hele kroppen. I videoen nedenfor kan du se et godt hjemmetræningsprogram med håndvægte for begyndere.

 

Hvordan træner man med håndvægte?

I videoen nedenfor vil du lære nogle af de bedste og mest basale øvelser med håndvægte. Samtidig vil du lære hvordan man træner med håndvægte generelt. Nogle af de øvelser du vil lære er:

 • Curl and press
 • Deadlift
 • Bent over row
 • Pushups
 • Dumbbell lunges
 • Burpees
 • Dumbbell flies
 • Dumbbell situps
 • Jump squats

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om justerbare håndvægte

Hvilke justerbare håndvægte du skal vælge, kommer an på flere faktorer. Her i blandt dit træningsniveau, dit budget og præferencer. I denne justerbare håndvægte test guide får du et godt og overskueligt overblik over de bedste justerbare håndvægte på markedet lige nu, samt vores anbefalinger, baseret på forskellige behov. Her i blandt bedste på budget, bedste til hjemmetræning og bedste premium valg.

Se vores anbefaling her.

 

I denne test guide får du en uddybende gennemgang af de bedste justerbare håndvægte til hjemmetræning på markedet lige nu. Du får dermed en god forståelse af, hvilke som er de bedste for netop dig. Du kan også se se vores anbefaling her.

Der findes mange forskellige øvelser, der kan udføres med håndvægte. Nogle af de mest almindelige øvelser er:

 1. Biceps curls
 2. Triceps extensions
 3. Shoulder presses
 4. Chest presses
 5. Bent-over rows
 6. Deadlifts
 7. Lunges
 8. Squats
 9. Step-ups
 10. Flyes 
 11. Hammer curls
 12. Lateral raises
 13. Front raises
 14. Reverse flyes
 15. Shrugs
 16. Plank rows
 17. Russian twists
 18. Renegade rows
 19. Overhead triceps extensions
 20. Concentration curls
 

Alle øvelserne kan justeres og varieres i sværhedsgrad og formål, ved at justere håndvægtens vægt, antal gentagelser og sæt, tempo og teknik. Husk at det er vigtigt at have en korrekt form og teknik i hver øvelse for at undgå skader og opnå maksimale resultater.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne