Kvinde træner på crosstrainer i hjemmet

Crosstrainer – De 15 bedste crosstrainere til hjemmet 2024

Vores favoritter
Sole E35 2020 crosstrainer bedst i test

Bedst i test

Gå direkte til den her »

XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Odin C200 Crosstrainer

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Titan Life Crosstrainer C65 - bedste budgetvenlige valg

Bedste budgetvenlige valg

Gå direkte til den her »

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Odin C800 Foldbar Crosstrainer

Bedste foldbare

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer
XTERRA Free Style 3.9E...
9.900,00 kr.
Odin C200 Crosstrainer
Odin C200 Crosstrainer
1.399,00 kr.
NordicTrack C 14.9 crosstrainer
NordicTrack C 14.9 cro...
16.900,00 kr.
Odin C800 Foldbar Crosstrainer
Odin C800 Foldbar Cros...
6.999,00 kr.
Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer
Bowflex Max Trainer M6...
13.995,00 kr.
Abilica WinElip Cruise crosstrainer
Abilica WinElip Cruise...
3.999,00 kr.
Abilica Premium FC BT crosstrainer
Abilica Premium FC BT ...
11.549,00 kr.
Hammer Crosstech XTR Crosstrainer
Hammer Crosstech XTR C...
4.499,00 kr.
Odin C500 Crosstrainer
Odin C500 Crosstrainer
6.500,00 kr.
Titan Life Athlete C35 Crosstrainer
Titan Life Athlete C35...
2.898,00 kr.
Titan Life Athlete C55 Crosstrainer
Titan Life Athlete C55...
5.722,00 kr.

Indholdsfortegnelse

Crosstraineren er et relativt nyt påfund indenfor træningsverdenen, men til trods for dette, har den vundet momentum i mange træningscentre. Og det er ikke uden grund. En crosstrainer er nemlig mere skånsom end andre træningsmaskiner som f.eks. et løbebånd. Det bedste ved en crosstrainer er imidlertid, at du bruger hele kroppen under din træning og derfor får aktiveret flere muskler samtidig.

En crosstrainer er en kombination mellem en kondicykel og en stepmaskine. Du kan både bruge den til konditionstræning og muskelopbyggende træning – alt efter hvad du ønsker. Med træningsmaskinen er det oplagt at træne lår, arme, skuldre, baller og ryg.

 

Effektiv kalorieforbrænding

Hvis du ønsker at forbrænde en masse kalorier – måske fordi du er i gang med et vægttab – er en crosstrainer en rigtig god træningsmaskine for dig. Crosstraineren er en effektiv måde at forbrænde mange kalorier på kort tid uden at overbelaste kroppen. En crosstrainer kan både bruges som opvarmning, men kan også sagtens bruges som eneste træningsmaskine, hvis det er det du ønsker.

 

Crosstrainer til hjemmetræning

En crosstrainer er en oplagt træningsmaskine til brug i hjemmet, da den træner hele kroppen og derfor er en god all-round-maskine. Hvis du overvejer en træningsmaskine til hjemmetræning, er en crosstrainer derfor et godt bud.

En træningsmaskine til hjemmet kan være en god idé, hvis din hverdag er presset og du har svært ved at nå i træningscentret efter arbejde eller lign. Med en træningsmaskine i hjemmet kan du altid træne lige når du har lyst – og du kan nøjes med 10 minutter, hvis det er den tid du har.

 

Find de bedste crosstrainere til dig

I denne crosstrainer test guide har vi samlet en række af de bedste crosstrainere på markedet lige nu. Vi giver dig:

  • Et overskueligt og hurtigt overblik over crosstrainere på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
  • En guide til hvordan du finder den bedste crosstrainer, hvordan du vedligeholder den samt gode råde til, hvordan du bedst muligt kan lykkedes med din træning 

Nedenfor har vi listet 15 af de bedste crosstrainere på markedet lige nu, så du kan finde den der passer til dig og dit behov.

Bedst i test

Sole E35 crosstrainer

Sole E35 2020 crosstrainer bedst i test
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med Sole E35 får du en træningsmaskine med alt det basale i orden – og meget mere til! Med komforten i top og lækre features i fokus kan du kun få en fantastisk træningsoplevelse, når du træner på Sole E35.

 

Crosstrainer bedst i test

Med en kåring som den bedste crosstrainer i nordens største test samt en kåring som ”Best Buy” af flere amerikanske forbrugersider, er Sole E35 et godt bud på en crosstrainer til dig. Sole E35 er en crosstrainer i høj kvalitet og robuste materialer. Samtidig har den et moderne design og en flot konstruktion, hvilket gør den meget attraktiv på markedet.

På Sole E35 sidder nogle yderst smarte knapper til en hurtig justering af modstand og hældning, sådan at du nemt kan justere intensiteten i din træning. Hældningsfunktionen gør Sole E35 til mere end en almindelig crosstrainer, der kan tilbyde en stepmaskine-funktionen. Det skyldes den smarte rampefunktion, der kan indstilles fra 0 til 30 grader, der giver effektiv træning af din underkrop.

 

Med de basale funktioner i orden

Med en brugervægt på 170 kg er du sikker på at få en robust træningsmaskine, der kan give dig en god træningsoplevelse. Der er 20 modstandsniveauer og en skridtlængde på 51 cm.

Med de basale funktioner i top, er denne maskine særdeles oplagt som crosstrainer til homegym, da den uden tvivl kan måle sig med de professionelle maskiner i de kommercielle træningscentre.

 

Komfort i fokus

På Sole E35 er der ikke sparet på de smarte luksusfunktioner, der er med til at øge komforten under din træning. Den indbyggede blæser er en smart funktion, der især er relevant i et varmt træningscenter eller på en varm sommerdag, hvor du har brug for ekstra ventilation under din træning.

Hvad er træning uden underholdning? Med Sole E35 har du uanede muligheder for underholdning, mens du træner på crosstraineren. Der er indbyggede højtalere og mulighed for tilslutning af Mp3-afspiller, som f.eks. en iPod. Så kan du nemt lytte til en podcast, lydbog eller din yndlingsmusik.

 

Find din egen træningsstil

Sole E35 er udstyret med smarte justerbare pedaler, der er designet i samarbejde med fysioterapeuter, så kroppen skånes bedst muligt under træning. Pedalerne har en 2 graders hældning, der hjælper til en mindre belastning af knæ og ankler. Samtidig kan pedalerne justeres i 3 forskellige niveauer, så du kan tilpasse maskinen, så du opnår bedst mulig komfort.

 

Find dine træningsdata på din smartphone

Med det smarte display på Sole E35 har du konstant mulighed for at aflæse dine træningsdata samt vælge et af de 10 forskellige træningsprogrammer der ligger i maskinen. Crosstraineren kommer desuden med Bluetooth, der gør det muligt at videreføre dine træningsdata til din smartphone. Med Soles app kan du nemt se dine træningsfremskridt og følge din træning.

Sole E35 kommer desuden med et pulsbælte, der giver mulighed for at se intensiteten af din træning og gør dig i stand til at presse dig selv til det yderste.

Alt i alt en tilfredsstillende crosstrainer til hjemmetræning, der giver en fantastisk brugeroplevelse.

Vores anbefaling

XTERRA Free Style 3.9E

XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer - vores anbefaling
Abilica logo
XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer
9.900,00 kr.

XTERRA Free Style 3.9E er en god crosstrainer til hjemmetræning, som både tilbyder en række forskelligartede træningsprogrammer og pulsaflæsning i håndtagene. Denne crosstrainer har et tråd, der minder om det man laver ved løbebevægelse.

 

Kåring som testvinder

XTERRA Free Style 3.9E er kåret som ”Bedste mellemvalg” i samme test, hvor Sole E35 er kåret som den absolutte testvinder. Kategorien ”Bedste mellemvalg” består af crosstrainere i en prisklasse på mellem 4.000 kr. og 10.000 kr., der bl.a. er kendetegnet ved en høj bevægelighed, fornuftig skridtlængde og god træningscomputer. Med en kåring i denne klasse, kan du derfor være sikker på, at XTERRA Free Style 3.9E har al det basale i orden.

 

En crosstrainer med bevægelse som løb

Svinghjulet på en crosstrainer kan både være placeret foran og bagtil. På XTERRA Free Style 3.9E har svinghjulet en vægt på 8,6 kg og er placeret forrest, hvilket giver et ellipseformet tråd. Et frontdrevet svinghjul ses ofte kun på modeller i pro-klassen, så det er en ret unik feature for en crosstrainer i denne prisklasse. Det frontdrevne svinghjul giver et tråd, der i høj grad minder om det man har ved løbebevægelse. Samtidig har crosstraineren en skridtlængde på 46 cm, der giver et naturligt tråd.

 

Sjovere med mange træningsprogrammer

Med XTERRA Free Style 3.9E får du en crosstrainer med hele 15 træningsprogrammer. Det giver dig mulighed for at udforske forskellige træningsniveauer. Samtidig hjælper det dig også til en større afveksling i din træning. Selvom du bruger crosstraineren til træning dagligt, giver træningsprogrammerne dig mulighed for at træne forskelligt fra gang til gang, så det ikke bliver for trivielt. Det kan være med til at holde din motivation oppe.

 

Lækre detaljer

XTERRA Free Style 3.9E har en masse fede detaljer, som er værd at dykke ned i, da de giver en bedre komfort og brugeroplevelse under træningen. Fodpedalerne på XTERRA Free Style 3.9E er fremstillet med en 2 graders hældning. Denne lille hældning er med til at mindske spændinger i fødder og knæ, så du ikke overbelaster din krop under træning.

I håndtagene på XTERRA Free Style 3.9E er der indbyggede pulsmålere, der gør det muligt at aflæse intensiteten af din træning på crosstrainerens display. Hvis du ønsker en mere præcis måling af din puls, kan det dog være en god idé at tilkøbe et pulsbælte, som XTERRA Free Style 3.9E er kompatibel med.

Super god til prisen

Odin C200

Odin C200 Crosstrainer
Apuls logo
Odin C200 Crosstrainer
1.399,00 kr.

Med Odin C200 får du i sandhed en prisvenlig træningsmaskine. Den er særligt egnet til nybegynderen, der skal finde ud af, om crosstraining er noget for vedkommende.

 

En let træningsmaskine

Hvis du ønsker en maskine, der byder på en let træning, der er nem at tilgå, hvis du ikke har dyrket crosstraning før, er Odin C200 det rette valg for dig. Den meget enkle træningsmaskine kommer med en træningscomputer, der viser alle basale træningsdata såsom tid, distance, kalorier, puls og hastighed. Der findes ingen træningsprogrammer i træningsmaskinen.

 

Velegnet til den ældre bruger

Hvis du er vant til at træne på en crosstrainer og ønsker en intensiv træningssession, er Odin C200 ikke det rette valg for dig, da svingmassen kun er 4 kg ligesom skridtlængde kun udgør 30 cm. Odin C200 er især velegnet til den ældre bruger, der har brug for lidt daglig crosstrainer motion og ønsker en nem og brugervenlig maskine til formålet.

Bedste budgetvenlige valg

Titan Life C65

Titan Life Crosstrainer C65 - bedste budgetvenlige valg
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Som nybegynder kan det være fornuftigt at vælge en budgetvenlig maskine, så du kan prøve, om crosstraining overhovedet er noget for dig. Det er denne model meget oplagt til.

 

Drive Force System

Denne Titan Life C65 er udstyret med Titans nye Drive Force System, der gør det til en endnu bedre træningsoplevelse, når man træner. Selvom svinghjulet kun er 6 kg, giver systemet en følelse af et svinghjul på 11 kg.

 

Hold din motivation oppe

For mange er det lettere at holde motivationen oppe, hvis det ikke er de samme træningsøvelser der skal laves hver dag. Med hele 21 træningsprogrammer i Titan Life C65 bliver det aldrig kedeligt at træne. Du kan nemt veksle mellem de forskellige træningsprogrammer og udfordre dig selv ved at vælge træningsprogrammer med forskellig intensitet og træningsniveau.

På displayet på Titan Life C65 kan du se alle nødvendige træningsdata, såsom tid, afstand, puls, kalorier, hastighed, modstand og watt. Det giver dig mulighed for let at sammenligne din kondi i starten og slutningen af en træningsperiode.

 

Nem at flytte efter behov

Med Titan Life C65’ lette vægt på 45 kg får du en crosstrainer, der er nem at flytte efter behov. Dog kan den lette vægt også være en ulempe, da den kan opleves mindre stabil og robust end andre crosstrainere med en vægt på 70 kg eller lign.

 

I den gode ende af prisskalaen

Skridtlængden er 40 cm, hvilket er ok for en maskine i denne ende af prisskalaen. Hvis du er nybegynder indenfor crosstraining, er denne model en god begyndermodel. Prisen er overkommelig og maskinens basale funktioner er i orden.

En maks. personvægt på 130 kg kan dog begrænse nogle brugere i at købe denne model.

Bedste premium valg

NordicTrack C 14.9

Abilica logo
NordicTrack C 14.9 crosstrainer
16.900,00 kr.

Med NordicTrack C 14.9 får du en oplagt crosstrainer til homegym.

 

Samme kvalitet som i fitnesscentret

Når du træner i et fitnesscenter, vil du ofte opleve, at maskinerne er yderst robuste og stabile. Det skyldes, at de er lavet til kommercielt brug, hvor de skal kunne holde til mange timers dagligt brug i flere år. Med denne NordicTrack C 14.9 får du en maskine, der er på samme kvalitetsmæssige niveau som den i fitnesscenteret. Den er blot designet til brug i hjemmet.

 

En alsidig og brugervenlig crosstrainer

Selv hvis du er vant til at bruge en crosstrainer, vil du bestemt ikke kede dig med NordicTrack C 14.9. Med 26 modstandsniveauer kan du både bruge denne crosstrainer, hvis du er nybegynder og øvet – du justerer blot modstandsniveauet.

Samtidig har du mulighed for en hældning på op til 20 grader, så du kan træne din underkrop. Det giver mulighed for nogle sjove og hårde træningssessioner. Med en skridtlængde på hele 50 cm kan du desuden bruge denne crosstrainer, selvom du er høj. Svinghjulet på hele 14 kg tilbyder desuden en rigtig god stabilitet og et blødt tråd, der gør din træningsoplevelse rigtig god.

På crosstraineren er der desuden en praktisk vandflaskeholder, så du nemt kan forsyne dig med væske under din træning. NordicTrack C 14.9 kommer desuden med transporthjul, der gør det let at flytte rundt på den næsten 100 kg tunge træningsmaskine.

 

Lydsvag træning

For mange er det vigtigt med en lydsvag træning – især hvis det er en crosstrainer til homegym. Hvis du skal træne i stuen, soveværelset eller gangen, hvor resten af din familie også opholder sig, kan det være ret generende med en crosstrainer der larmer meget under brug. Med NordicTrack C 14.9 får du takket være dens Silent Magnetic Resistance en meget lydsvag træning, der giver en god brugeroplevelse – også for dem omkring dig.

 

Stor skærm

Med en skærm på hele 14,9 tommer har du rig mulighed for at følge med undervejs i din træning. På displayet aflæses alle relevante træningsinfo, men det er også her du kan vælge en af de 24 spændende træningsprogrammer, der er indbygget i computeren. Med den store skærm har det aldrig været lettere at tilgå de forskellige muligheder af træningsprogrammer.

NordicTrack C 14.9 kommer desuden med Bluetooth, så du nemt kan tilkoble din smartphone.

Bedste foldbare

Odin C800 Foldbar

Odin C800 Foldbar Crosstrainer
Apuls logo
Odin C800 Foldbar Crosstrainer
6.999,00 kr.

Odin C800 er en crosstrainer i et flot design og med kraftige materialer. Den er stabil og kan bruges af alle personer – både nybegyndere og trænede brugere.

 

Foldbar crosstrainer til homegym

Problemet med mange crosstrainere til hjemmetræning er, at de fylder rigtig meget og at pladsen i hjemmet ofte er rimelig træng i forvejen. Hvis det er tilfældet, kan det være godt at finde en træningsmaskine, der ikke fylder det store. Her er Odin C800 et godt bud på sådan en crosstrainer, da den er foldbar. Det betyder, at den kan foldes på midten, så den fylder meget mindre end andre crosstrainere. Den skal selvfølgelig slås ud under brug.

Hvis du ikke har så meget plads i hjemmet, men brændende ønsker dig en crosstrainer, er Odin C800 det helt rigtige valg for dig.

 

Høj stabilitet

Svingmassen på Odin C800 er på 32 kg, hvilket er ret højt for en model i denne prisklasse. Samtidig er den maksimale personvægt 150 kg, hvilket også er særdeles fornuftigt. Begge disse to parametre bevidner om, at crosstraineren fremstår i en fornuftig kvalitet og har en høj stabilitet.

 

Masser af underholdning mens du træner

Med Odin C800 kommer du altså ikke til at kede dig under din træning. Med computeren er det ikke kun muligt at aflæse tid, hastighed, watt, kalorier osv. Du kan også se Youtube, Netflix, Instagram, Facebook osv. Du kan derfor let sætte din yndlingsserie på, når du træner for at gøre det hele lidt sjovere.

Bowflex Max Trainer M6i

Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer
Abilica logo
Bowflex Max Trainer M6i crosstrainer
13.995,00 kr.

Med denne Bowflex Max Trainer M6i træner du effektiv i kort tid på en crosstrainer der i den grad formår at skabe de rette rammer for din træning, så oplevelsen er helt i top. Samtidig med et kompakte udseende, der gør træningsmaskinen mulig at have stående de fleste steder, er den en god træningsmakker for de fleste.

 

Træn effektivt i kun 14 minutter

Bowflex Max Trainer M6i er udviklet specielt til en kortvarig intens træningssession. Crosstraineren er blevet testet til at forbrænde 2,5 gange mere pr. minut sammenlignet med et løbebånd. Der er derfor ingen tvivl om, at en crosstrainer som denne fra Bowflex er et meget effektivt træningsredskab.

Med træningsmaskinen følger et 14 minutters intervalprogram, hvor du effektivt og hurtigt kan forbrænde en masse kalorier. Samtidig gør den hurtige og intense træning, at din efterforbrænding stiger, hvilket gør at du forbrænder endnu flere kalorier. Men det er ikke det eneste træningsprogram Bowflex Max Trainer M6i tilbyder. Du finder også kalorieforbrænding, fedtforbrænding, trappeprogram og et manuelt program på maskinen.

Alle træningsprogrammerne kan laves med 16 forskellige modstanden, så du har mulighed for at udfordre dig selv, når du bliver bedre og stærkere.

 

Effektiv træning af din overkrop

Denne crosstrainer fra Bowflex er designet til at træne overkroppen 80% mere end en almindelig crosstrainer, og den giver derfor et stort udbytte for hele kroppen. Du kan både træne arme og skuldre, ben og baller samt core.

Bowflex Max Trainer M6i er deduen fremstillet med det mål for øje, at dine led skal belastet så lidt som muligt. Det betyder, at maskinen ikke presser dine led – og især dine knæ – nær så meget som ved løbetræning. Faktisk er der et 200% mindre pres på dine led i forhold til en løbesession, hvor du motionerer i moderat tempo.

 

App fra Bowflex

Bowflex har lavet forskellige crosstrainere, men denne M6i’er skiller sig særligt ud i mængden. Det skyldes blandt andet muligheden for at maskinen kan connecte til en app kaldet Bowflex JRNY, hvor du ved køb af maskinen får et års gratis medlemskab. App’en følger dine træningsmønstre, så den kan hjælpe dig til, hvordan du kan presse dig helt til max. Samtidig får du i app’en mulighed for at se en masse forskellige videoworkouts og finde videoruter fra hele verden. Med disse videoer kan du træne som var du det valgte sted i virkeligheden, f.eks. i bjergene i Frankrig.

Du kan selvfølgelig også streame din yndlingsserie, mens du træner, hvis det fungerer bedre for dig.

 

Træn med et mål for øje

Det smarte LCD/LED-display kan vise dig alle de almindelige træningsdata du behøver under din træning. Samtidig sætter træningsmaskinen forskellige træningsmål op for dig mens du træner, så du nemt bliver motiveret til at give den max gas. Det giver dig en effektiv og sjov træningsworkout.

 

Mindre plads – flere muligheder

Hvis du sammenligner Bowflex Max Trainer M6i med andre crosstrainere er maskinen fra Bowflex meget kompakt i forhold til de andre – det ses tydeligt i konstruktion og design. Det har imidlertid den fordel, at du næsten kan finde plads til den i alle hjem. Nogen vælger måske hjemmetræning fra, fordi pladsen i hjemmet er trang, men med denne crosstrainer fra Bowflex kan du sagtens finde plads. Samtidig er den fremstillet med praktiske transporthjul, så du nemt kan flytte rundt på den, hvis behovet opstår.

Der medfølger desuden en flaskeholder, så du ikke skal bøvle med, hvordan du skal forsyne dig med væske undervejs i din træning.

Masterfit TP500

Produktet er desværre udsolgt lige nu

På Masterfit TP500 er det konstruktionen der i fokus. Den er fremstillet med lange håndtag, så du har gode grebsmuligheder ligegyldigt højde og præferencer under din træning. Samtidig er crosstraineren bygget med en solid ramme, der gør den komfortabel at bruge.

 

Lav dit eget træningsprogram

På computeren i denne Masterfit TP500 finder du 12 forskellige træningsprogrammer, der byder på lidt af hvert og som kan hjælpe dig på den rigtige vej under din træning. Du har samtidig mulighed for at kreere dit eget træningsprogram, hvis du har lyst til det. Det kan være du har et specielt ønske til, hvordan du skal træne, som de nuværende træningsprogrammer ikke lever op til. Det kan især være brugbart, hvis du har sat dig et meget specifikt træningsmål.

 

Med pulsmåler i håndtaget og en høj svingmasse

Med en pulsmåler i håndtaget kan du hele tiden følge med på skærmen, hvor hårdt presset din krop er og hvor intensiv træningen har været. Derudover kan du også aflæse de gængse træningsdata på displayet, som blot er rare at have adgang til, hvis man ønsker at se dem. Det er data såsom hastighed, distance, tid og kalorier.

Masterfit TP500 har en svingmasse på hele 17 kg, hvilket er mere end rigeligt til de fleste, der træner på en crosstrainer. Det vidner også om en robust konstruktion. Med denne crosstrainer fra Masterfit får du desuden 16 modstandsniveauer, så du løbende efter behov kan ændre sværhedsgraden på din træning.

Abilica WinElip Cruise

Abilica logo
Abilica WinElip Cruise crosstrainer
3.999,00 kr.

Abilica er et eftertragtet og kendt brand indenfor træningsudstyr. Med denne Abilica WinElip Cruise går du ikke galt i byen, men får derimod en klassisk crosstrainer i den billige ende af prisskalaen.

 

Udfordringer er der nok af

Med Abilica WinElip Cruise får du hele 32 modstandsniveauer. Det er meget sammenlignet med andre crosstrainere i denne test guide. Med så mange modstandsniveauer kommer du ikke til at mangle udfordring – det er helt sikkert! Og det er vigtigt, hvis du ønsker at komme i bedre form eller opbygge muskelmasse.

Du får desuden 5 forskellige træningsprogrammer, som byder på de meget klassiske træningsworkouts. De kan hjælpe dig til at holde motivationen gennem en varieret træning.

 

Med en praktisk detalje

Som et hjemmetræningsudstyr kan det være rart at kunne flytte rundt på maskinen efter behov – især hvis den skal stå i stuen. Med Abilica WinElip Cruise får en crosstrainer med transporthjul, så du nemt kan køre den hen foran fjernsynet, hvis du har lyst til det.

 

God til begynderen indenfor crosstraining

Hvis du er ved at undersøge markedet for crosstrainere og gerne vil finde en i den lave ende af prisskalaen, er denne crosstrainer fra Abilica et godt bud på et godt hjemmetræningsudstyr. Som begynder er der masser udfordring i maskinen. Dog skal du være opmærksom på, at svinghjulet kun har en vægt på 8 kg, hvilket kan være for lidt, når du bliver stærkere og kommer i bedre kondi.

Spirit CE800

Spirit CE800+ crosstrainer
22.395,00 kr.

Med Spirit CE800 kan du være sikker på at få en crosstrainer i en god kvalitet og med de vigtige funktioner i orden. Træningsmaskinen er oplagt til brug i din virksomheds fitnesscenter, da den passer til de fleste personer.

 

En frontdreven crosstrainer

Med SpritC800 er du ikke i tvivl om, at kvaliteten og funktionaliteten er i top. Crosstraineren er frontdreven, hvilket ofte gør sig gældende på maskinerne i den dyre ende af prisskalaen. Samtidig får du en crosstrainer med en svingmasse på 14 kg og en skridtlængde på hele 50 cm. Al dette tilsammen giver en fantastisk træningsworkout med glidende bevægelser og et god tråd.

Den lange skridtlængde gør den oplagt til selv meget høje personer, der ellers godt kan være udfordret med at finde det rette træningsudstyr.

 

En crosstrainer uden strøm

Denne crosstrainer skiller sig meget ud ved, at den ikke skal tilkobles strøm for at fungere. I stedet er det dig selv der laver strømmen, når du motionerer takket være den smarte indbyggede generator. Det er både bedre for miljøet, at den ikke bruger strøm, når du træner, men det giver også en god motivation, da du ikke kan stoppe eller holde pause, for så går træningsmaskinen i stå.

 

En komfortabel træning i højsæde

Det er vigtigt at det er behageligt at bruge sin træningsmaskine. Derfor har pedalerne på maskinen en to graders hældning, der gør at din krop – og i særdeleshed dine led – ikke overbelastes. Hældningen er med til at undgå skader under din træning. Af samme årsag er træningsmaskinen god til genoptræning.

Du kan med fordel bruge Spirit CE800 som træningsudstyr i arbejdspladsens fitnessrum, da den egner sig fremragende til flere brugere. Med en maks. personvægt på 200 kg er den mere robust end de fleste andre maskiner på markedet. Samtidig har den 9 træningsprogrammer, der byder på lidt af hvert og som kan udfordre alle – ligegyldigt om fokus er styrketræning eller cardio.

Abilica Premium FC BT

Abilica Premium FC BT crosstrainer
Abilica logo
Abilica Premium FC BT crosstrainer
11.549,00 kr.

Hvis du leder efter en god og robust crosstrainer med funktionerne i orden, er denne Abilica Premium FC BT et rigtig godt bud. Den er som skabt til dig, der har høje forventninger til din træningsmaskine og som har sat sig selv nogle træningsmål du gerne vil lykkedes med.

 

God til nybegyndere såvel som øvede

Abilica Premium FC BT har elektromagnetisk modstand og en lang skridtlængde på 51 cm. Det er noget af det længste i hele denne crosstrainer test. Den lange skridtlængde giver en glidende bevægelse under brug og gør den velegnet til alle personer. Samtidig har den hele 32 modstandsniveauer. Disse ting til sammen gør den egnet til nybegynderen såvel som den øvede bruger.

Træningsmaskinen kommer i en særlig robust og forstærket konstruktion, der gør at maskinen kan holde til mange timers dagligt brug. Derfor er den også velegnet til et sted, hvor mange benytter sig af maskinen.

 

Justerbare skinner

Du kan indstille pedalerne i fem forskellige niveauer. Disse niveauer øger modstanden gradvist, så du kan ramme musklerne forskelligt. Det gør, at du kan få mere ud af træningen. Samtidig er det en all-round-maskine, der sørger for en full body-workout.

 

Træn med ruter fra hele verden

Den er udstyret med Bluetooth. Det gør den kompatibel med apps såsom iConsole+ og Fit Hi Way. Ved brug af den rette app har du mulighed for at følge ruter fra hele verden i Google Maps, mens du får vist billeder fra ruten i Google Streetview. Med app’en vil du i den grad få en fornemmelse af at træne der i virkeligheden, hvilket kan gøre træningen lidt sjovere.

 

En crosstrainer til en meget god pris

På mange parametre kan Abilica Premium FC BT sammenlignes med Spirit CE800, der begge er velegnede til brug i en virksomheds fitnesscenter. Her kan den høje personvægt på maks. 200 kg især fremhæves. De to træningsmaskiners design er dog meget forskellige ligesom prisen på Abilica Premium FC BT også er en helt anden. Abilica Premium FC BT har derfor mange kvaliteter og spændende ting at byde på – især prisen taget i betragtning.

Hammer Crosstech XTR

Hammer Crosstech XTR Crosstrainer
Apuls logo
Hammer Crosstech XTR Crosstrainer
4.499,00 kr.

Med Hammer Crosstech XTR får du en træningsmaskine med de basale funktioner til en fornuftig pris.

 

Pas godt på dine led under træning

Hammer Crosstech XTR får du en helkropstræning, der er mere skånsom end et løbebånd. Den er derfor god til dig, der har skader fra løbetræning, gerne vil passe ekstra på dine led eller dig der har brug for genoptræning.

 

Brugervenlig computer

På crosstrainerens computer får du et brugervenligt display, der viser dig et øjebliksbillede af din træning med alle relevante træningsdata. Du kan bl.a. få vist tid, kalorier og distance. Der sidder desuden en håndpulsmåler i håndtagene, som kan hjælpe dig til, hvor intensiv din træningsworkout er.

Med den korte skridtlængde på 28 cm er Hammer Crosstech XTR især velegnet til ældre brugere, der ønsker en daglig og let helkropstræning.

Odin C500

Odin C500 Crosstrainer (Samlet ved levering)
5.799,00 kr.
Apuls logo
Odin C500 Crosstrainer
6.500,00 kr.

Med Odin C500 får du en meget gennemsnitlig træningsmaskine i en fornuftig kvalitet og med mulighed for en varieret træning.

 

Sjov og varieret workout

Hvis det er vigtigt for dig med en crosstrainer, der kan tilbyde en varieret træningsoplevelse, så du ikke kører død i træningen efter en uge, er denne Odin C500 et godt bud på den rette træningsmaskine til dig. Med en crosstrainer med 21 træningsprogrammer er der masser af muligheder for en sjov og varieret træning.

Udover de mange forskellige træningsprogrammer du kan veksle imellem, er der også 16 modstandsniveauer, der afgør sværhedsgraden af din træning. Selvom du er øvet, kan du altså sagtens blive udfordret med Odin C500.

 

Flueben ved Odin C500’s funktioner

Odin C500 har en skridtlængde på 41 cm, hvilket er en helt almindelig skridtlængde, hvor du sagtens kan få gode glidende bevægelser i træningen. Samtidig er den maksimale brugervægt 150 kg., hvilket faktisk er i den gode ende af skalaen sammenlignet med andre crosstrainere på markedet. Skridtlængden og brugervægten taler for, at der er tale om en crosstrainer i god kvalitet.

Titan Life Athlete C55

Titan Life Athlete C55 Crosstrainer
Apuls logo
Titan Life Athlete C55 Crosstrainer
5.722,00 kr.

Med Titan Life Athlete C55 får du en crosstrainer med en udbygget computer, der kan tilbyde flere træningsdata end mange andre træningsmaskiner på markedet.

 

Udbyggede funktioner i computeren

Til forskel fra mange af de andre crosstrainere på markedet kan Titan Life Athlete C55 tilbyde flere funktioner i computeren. Med Titan Life Athlete C55 kan du se træningsdata såsom tid, distance og kalorier som du plejer, men computeren kan også vise temperatur, alarm, scan, omdrejninger pr. minut, restitutionspuls og kropsfedt.

Funktionerne i computeren kan du med fordel bruge til at udfordre dig selv og sætte nogle mål.   

 

Et godt fundament

Titan Life Athlete C55 har en maks. brugervægt på 120 kg og en skridtlængde på 40 cm, hvilket er meget passende for en crosstrainer i den prisklasse. Hvis du vejer over 100 kg, kan det være en god idé at kigge lidt nærmere på brugervægten for at sikre sig, at maskinen er robust nok.  

 

De praktiske detaljer kan være guld værd

Det smarte ved denne crosstrainer er, at den er udstyret med transporthjul, der tilfører en lækker og praktisk detalje til produktet. Med de smarte transporthjul er det nemt at flytte træningsmaskinen, hvis den står i vejen af en eller anden årsag eller skal flyttes hen foran fjernsynet for at få underholdning under træningen.

Titan Life Athlete C35

Titan Life Athlete C35 Crosstrainer
Apuls logo
Titan Life Athlete C35 Crosstrainer
2.898,00 kr.

Titan Life Athlete C35 er udstyret med de basale funktioner en crosstrainer skal have. Træningsmaskinen fra Titan er oplagt til dig, der er ny indenfor crosstraining.

 

En god træningsmaskine til dig der skal prøve crosstraining

Titan Life Athlete C35 er velegnet til dig, der er nybegynderen, og som skal finde ud af, om crosstraining er noget for dig. Her er det ofte voldsomt at starte med en crosstrainer i den høje ende af prisskalaen og det er ofte også unødvendigt i forhold til det træningsniveau man er på. Titan Life Athlete C35 er derfor udmærket til dig, der ikke er vant til at træne det store, men gerne vil i gang med hjemmetræning.

Med en skridtlængde på kun 33 cm er Titan Life Athlete C35 særligt velegnet til nybegynderen. Træningsmaskinen har 16 modstandsniveauer, hvilket egentlig er højt taget produktets pris i betragtning.

Med en brugervægt på 120 kg er det vigtigt at være opmærksom på, om din vægt bliver en begrænsning i brugen af denne crosstrainer. Hvis ikke, har den maksimale brugervægt ingen betydning for brugen af maskinen.

 

Stream din yndlingsserie under træningen

Titan Life Athlete C35 er udstyret med hele 21 træningsprogrammer, så du kommer ikke til at kede dig under din træning. På træningsmaskinens computer finder du desuden en smart og praktisk holder til smartphone eller tablet, hvorfra du nemt kan streame din yndlingsserie mens du træner. Så gør du træningen lidt mere underholdende.

Din ultimative købsguide til crosstrainere: Alt du bør vide om en crosstrainer

I test guiden her har vi præsenteret dig for en række forskellige crosstrainere. Hvis du stadig er i tvivl, hvilken du skal vælge, har vi lavet denne købsguide, hvor vi vil hjælpe dig i den rigtige retning.

Det er vigtigt at vælge den rette crosstrainer, der passer til dit træningsniveau og de krav og ønsker du har. I denne ultimative købsguide vil vi komme ind på alle de overvejelser du bør gøre dig inden du vælger, hvilken crosstrainer du skal købe.

 

Hvorfor købe en crosstrainer?

Hvis du har et ønske om at træne i hjemmet og i den anledning leder efter det rette træningsudstyr, er en crosstrainer et godt bud. Med en crosstrainer kan du træne hele kroppen og de forskellige muskler i både over- og underkrop.

Du kan træne konditionstræning med en crosstrainer for at komme i bedre form, holde din kondition eller for at tabe dig. Ligegyldigt hvad er maskinen en god måde at forbrænde mange kalorier på kort tid.

 

Crosstrainer muskelgrupper

En crosstrainer kan også bruges til muskelopbyggende træning, hvor der ikke er så meget fokus på kalorieforbrænding, men i højere grad din muskelmasse. Crosstraineren kan bl.a. træne lårmuskler, bagdel, triceps, biceps, bryst og ryg.

 

Hvilken crosstrainer bør du vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilken crosstrainer man skal vælge til sit homegym, når markedet er så stort og der er så mange muligheder. Samtidig står du måske med en forvirring omkring, hvilken crosstrainer der er den rette for dig. Hvilken crosstrainer du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvem du er som person, og hvilke behov du har.

 

Skridtlængde

En vigtig faktor, når du skal vælge en crosstrainer, er skridtlængden. Skridtlængden er afstanden mellem en crosstrainers pedaler, når de er længst fra hinanden. Længden mellem pedalerne har betydning for din træningsoplevelse. Skridtlængden kan variere med alt fra 30 – 60 cm. Med en skridtlængde på 30 cm føles det lidt som at cykle, når du bruger maskinen, mens en skridtlængde på over 40 cm i højere grad føles som løbebevægelser.

Skridtlængden handler dog ikke kun om cykelbevægelse vs. løbebevægelse. Jo højere du er, desto større skridtlængde bør du vælge for at få en god træningsoplevelse. Samtidig har skridtlængden også betydning for, hvor naturlig træningen føles. Det er derfor at foretrække med en skridtlængde på min. 40 cm, hvis det skal føles naturligt.

 

Pris

Vi kan selvfølgelig ikke komme udenom, at prisen har en stor betydning. Især når vi er oppe i så høje beløb, som der er tale om ved køb af en crosstrainer, har beløbet ofte en stor betydning. Du kan finde crosstrainere i mange prisklasser – helt fra 1.500 til 30.000 kr. Du har derfor rig mulighed for at finde den model, der passer til dit behov og det budget du har.

Når en crosstrainer koster +10.000 kr. kaldes de for pro-modeller. Det er ofte her du får alle de fede features og bedste brugeroplevelser. Dog kan en model til 5.000 kr. kan også sagtens være god, have mange træningsprogrammer, et godt svinghjul osv.

For at afgøre, hvilken crosstrainer du skal købe, har prisen selvfølgelig en betydning, men det er vigtigt at undersøge de funktioner og features du får med, så du kan være sikker på, at træningsmaskinen er et match. Hvis du har tålmodighed og gerne vil vente på en billig crosstrainer, kan du med fordel vente til der er et godt crosstrainer tilbud og slå til der.

Vores råd til dig er derfor: Køb en crosstrainer der har de funktioner du synes er vigtige i stedet for kun at fokusere på prisen.

 

Plads i hjemmet

Det er ofte også afgørende, hvor meget plads du har i hjemmet og hvor maskinen skal stå. Med en træningsmaskine i stuen er der nogle andre forhold der gør sig gældende i forhold til at have den stående i et rum dedikeret som homegym.

Hvis du skal have en crosstrainer stående i stuen er det ofte vigtigt, hvor meget den fylder og hvor lydsvag maskinen er, da der ofte skal tages hensyn til resten af familien. Hvis du har dit eget homegym, er der nogle andre ting, der spiller ind. Hvordan passer maskinen ind i forhold til dine andre træningsmaskiner og er det vigtigt for dig, at de er samme mærke, så de kan kobles sammen på den ene eller anden måde?

 

Maks. brugervægt

Hvis du er en person med en vægt på over 120 kg, kan brugervægten have en betydning. Nogle træningsmaskiner har en maks. brugervægt på 100 kg, mens andre ligger på 200 og 300 kg. Det kan derfor være værd at have et øje på, når du kigger på dine muligheder.

Udover at crosstraineren selvfølgelig skal være egnet til dig som person, fortæller brugervægten også noget om den robusthed der ligger i maskinen. Med en høj brugervægt er der ofte tale om en god maskine med meget stabilitet. Ofte er det også træningsmaskiner med en høj brugervægt, der koster mest – men det er ikke en selvfølge.

 

Brands

For nogle personer kan brandet have stor betydning, mens det hos andre ikke betyder det store. Hvad enten du leder efter en Kettler crosstrainer, en Technogym crosstrainer eller en Inshape crosstrainer kan du finde en træningsmaskine til dig. De kendte brands indenfor crosstraining (foruden ovennævnte) er Abilica, Titan Life, Odin, Bowflex, Hammer, Sprit og Masterfit.

 

Vigtige parametre for en god brugeroplevelse

En crosstrainer er ikke bare en crosstrainer. Det kan godt betale sig at sætte sig ind i, hvilke faktorer der betyder meget for dig, når du skal finde den rette model. Vi har samlet en række parametre, der har betydning for din brugeroplevelser og som du bør tage stilling til, hvor vigtig er for dig.

 

Display

Displayet er der, hvor du kan se alle træningsdata osv. Der er meget forskel på de enkelte displays og hvor intuitive de er. For nogle har det stor betydning, hvor brugervenlig træningscomputeren er og hvor nemt det er at se de infoer, man har brug for. Jo større skærmen er, desto nemmere er det også at se de relevante træningsdata, så skærmens størrelse kan også have betydning for dit valg af crosstrainer.

 

Træningsprogrammer

Du kan finde crosstrainere med få eller ingen træningsprogrammer, mens der på andre maskiner er op til 20 og 30 forskellige træningsprogrammer. Det er meget forskelligt, hvor meget den enkelte bruger træningsprogrammer, men hvis du godt kan lide en afvekslende træning, er det en god idé at vælge en træningsmaskine med mange forskellige workout-programmer. Træningsprogrammerne kan også hjælpe dig til at holde din motivation.

 

Pulsmåler

På nogle crosstrainere kan du finde en pulsmåler i håndtaget, hvilket giver en god indikation af intensiteten af din træning. På maskiner med pulsmåler i håndtaget kan du aflæse din puls på displayet. På nogle crosstrainere er det endda muligt at tilkoble et pulsbælte, som kan måle din puls mere præcist end en pulsmåler i et håndtag har mulighed for.

 

Transporthjul

Du kan finde praktiske transporthjul på nogle crosstrainere. Det giver dig mulighed for at flytte rundt på maskinen, hvilket ellers godt kan være en umulig opgave – især hvis det er maskine med en høj vægt. Det kan være praktisk at kunne flytte en træningsmaskine under rengøring eller hvis man ønsker den til at stå på en anden plads end den nuværende.

 

Lydsvag træning

Nogle modeller tilbyder en næsten lydsvag træning, der giver en rigtig fed træningssession, hvor du kan fokusere fuldstændig. På de modeller er der gjort noget ud af at mindske lyden så meget som muligt.

 

Mulighed for tilkobling af app

Flere crosstrainere giver mulighed for at tilkobling af app. Igennem app’en kan du ofte se dine træningsdata og få inspiration til din daglige workout. Du kan desuden ofte også gå tilbage i din træningshistorik, hvis du vil sammenligne dit træningsniveau før og nu.

 

Vedligehold din crosstrainer

I ovenstående har vi belyst, hvilke faktorer der er relevante for dig, der skal til at købe en crosstrainer. Men hvordan skal du egentlig vedligeholde din træningsmaskine, så du passer bedst muligt på den? Det vil vi have fokus på i dette afsnit. Dog vil vi først kort forklare, hvorfor det overhovedet er vigtigt at vedligeholde sin crosstrainer.

 

Hvorfor skal du vedligeholde din crosstrainer?

Når du køber en crosstrainer kan det være en god idé at sætte sig ind i, hvordan du kan vedligeholde den. Ved at vedligeholde din crosstrainer forlænger du først og fremmest maskinens levetid og sikrer, at sikkerheden er i orden, når du bruger den. Hvis du sørger for at vedligeholde din crosstrainer, vil du også opleve, at dens ydeevne er større. Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig vedligeholde din træningsmaskine af hensyn til din sundhed, da rengøring forhindrer udviklingen af bakterier mv.

 

Hvordan skal du vedligeholde din crosstrainer?

Der er en række forskellige ting du kan gøre for at vedligeholde din crosstrainer.

  1. Tør maskinen af: Du bør altid tørre sved og væske af træningsmaskinen med en klud. Du kan evt. bruge sprit, der dræber bakterier. Det forhindrer rust og lign.
  2. Rengør skinner: Pedalerne sidder på nogle skinner, der bør rengøres løbende. Du kan bruge en klud med lidt rengøringsmiddel for at rengøre den.
  3. Stram bolte og skruer: Du skal løbende efterstramme skruer og bolte, så du sikrer dig, at de ikke sidder løst.
  4. Smør relevante dele: Med tiden er det nødvendigt at smøre de bevægelige dele på din træningsmaskine, så de kører mere glat.
  5. Sikr dig at elektronikken fungerer: En gang i mellem er det vigtigt at tjekke om elektronikken virker som den skal. Det gælder f.eks. crosstrainerens computer.

 

3 gode råd til din træning

I denne guide er vi kommet ind på en række faktorer, der har betydning for, hvilken crosstrainer du bør vælge og hvordan du kan vedligeholde den. Nu vil vi komme med 3 gode råd til din træning med en crosstrainer, så du kan lykkedes med din workout.

  • Sæt nogle mål: Det er vigtigt at sætte nogle mål for at kunne holde motivationen oppe. Når du skal sætte nogle mål for din træning, er det vigtigt, at de er optimistiske – uden at være uopnåelige. Samtidig skal man let kunne afgøre, om du har nået dine mål. Det kan f.eks. være at man gerne vil have en bestemt BMI, vægt eller muskelmasse. Det er også godt at lave nogle overvejelser omkring, hvor lang tid du har til at nå dine mål.
  • Lav en vane for dig selv: Hvis du skal lykkedes med dine mål, er det vigtigt at skabe en god vane. En god vane afhænger både af den mad du indtager og den træning du dyrker. Det er selvfølgelig vigtigt at spise sundt og varieret. Alt efter hvad dine mål er, er det forskelligt, hvordan din kost bør se ud. Din træning bør selvfølgelig også afspejle dine mål, så du ved, hvordan du bedst muligt kan træne dig til at lykkedes. Hvis du skal tabe dig, er det en god idé at brænde så mange kalorier af som muligt, mens det er vigtigere at opbygge muskler, hvis det er en øgning af din muskelmasse der er dagsordenen.
  • Husk restitution: Det er vigtigt at restituere. Det betyder, at kroppen skal have lov at hvile, når den har brug for det. Det betyder også, at du nogle gange skal holde en pause og lade være at træne, så muskler mv. kan få lov at arbejde med den træning du lige har lavet. Hvis ikke du restituerer, vil kroppen ikke have overskud til at blive stærkere.
 

Hvad gør en crosstrainer ved kroppen? (fordele og risici)

Hvis du overvejer at anskaffe dig en crosstrainer, så har du sikkert stillet dig selv følgende spørgsmål: “Hvad gør en crosstrainer ved kroppen?” Eller: “Er crosstrainer god motion?” Lige præcis de spørgsmål får du svar på i videoen nedenfor, hvor du vil lære om 12 fordele og 3 risici ved at træne på en crosstrainer.
 

Crosstrainer HIIT træning til begyndere og let øvede

En crosstrainer er den perfekte træningsmaskine til HIIT træning (høj intensitets intervaltræning). Se nedstående video for hvordan du laver en effektiv 10 minutters HIIT træning med den smarte elliptiske træningsmaskine. Træningen egner sig bedst til begyndere og let øvede.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om crosstrainere

Hvilken crosstrainer du skal vælge, kommer an på dine behov, dit træningsniveau og dit budget. I test guiden her ser vi både på hvilken som er bedst i test, den bedste til prisen, bedste premium valg, bedste foldbare, samt en række andre relevante typer. Du kan dermed nemt få et overskueligt overblik over hvilken crosstrainer som er bedst for netop dig, og dermed den du bør vælge.

Se vores anbefalinger baseret på behov her.

Hvilken crosstrainer som er bedst, kommer i stor grad an på, hvad du skal bruge den til. Er det til intens træning? Til at tabe dig? Eller til at holde dig i form som ældre? Når det så er sagt, er der naturligvis nogle modeller, som har vundet bedst i test, hvilket er de, som er bedst generelt set.

Se crosstrainer bedst i test vinderen her.

En crosstrainer koster fra ca. 1500 kr. til 30.000 kr. Den laveste ende af skalaen værende de billigste modeller på tilbud. Den høje ende af skalaen værende professionelle modeller som oftest bruges i fitnesscentre.

Der er ikke nogen regler for, hvor lang tid du skal træne på en crosstrainer. Jo mere intenst du træner, jo kortere træning kan du have med samme effekt. Du kan sagtens lave en effektiv 10 minutters HIIT træning på en crosstrainer og se resultater.

Hvor mange kalorier du kan forbrænde på en crosstrainer kommer an på både din træningsintensivitet, vægt og form. Som udgangspunkt kan du forbrænde ca. 170-320 kalorier på 30 minutters træning.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne