Ung mand laver bænkpres på træningsbænk i hans homegym

Træningsbænk – De 13 bedste træningsbænke til hjemmet 2024

Vores favoritter
Abilica 3150 bænk - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Perfekt til hjemmetræning

Gå direkte til den her »

Abilica WeightBench 2.0 - bedste budgetvenlige valg

Bedste budgetvenlige valg

Gå direkte til den her »

ProForm Utility Bench With Rack - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Abilica 3150 bænk
Abilica 3150 bænk
Original price was: 2.999,00 kr..Current price is: 2.199,00 kr..
Abilica WeightBench 2.0
Abilica WeightBench 2.0
Original price was: 1.399,00 kr..Current price is: 999,00 kr..
ProForm Utility Bench With Rack
ProForm Utility Bench ...
Original price was: 6.995,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..
Justerbar træningbænk B07 - godt begyndersæt
Justerbar træningbænk ...
1.148,00 kr.
SQ&SN Styrkesæt 150 kg m/Bænk & Squat Rack
SQ&SN Styrkesæt 15...
14.130,00 kr.
Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk
Hammer Bermuda XT Bænk...
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 2.897,00 kr..
Odin Træningsbænk Justerbar
Odin Træningsbænk Just...
Original price was: 3.500,00 kr..Current price is: 1.698,00 kr..
TITAN LIFE Basic Justerbar Træningsbænk
TITAN LIFE Basic Juste...
Original price was: 3.499,00 kr..Current price is: 2.898,00 kr..
Odin PRO Justerbar Skråbænk 1000
Odin PRO Justerbar Skr...
Original price was: 6.500,00 kr..Current price is: 4.499,00 kr..
Odin PRO Olympic Incline Bench
Odin PRO Olympic Incli...
Original price was: 8.995,00 kr..Current price is: 8.984,00 kr..

Indholdsfortegnelse

En træningsbænk er skabt til styrketræning, hvor du kan styrke hele din overkrop. Du kan med fordel bruge håndvægte sæt eller vægtstænger, når du ligger på træningsbænken, for at gøre træningen mere spændende og fremskreden.

 

En træningsbænk til hjemmet

Med en træningsbænk i hjemmet kan du træne lige som du lyster. Træningsbænken kan være en del af et homegym med diverse træningsudstyr, men du kan også sagtens have en fitness bænk stående i stuen, hvis du ikke har plads til et helt homegym.

Mange vælger at købe en træningsbænk til hjemmetræning, fordi de har for travlt til at kunne nå i et fitnesscenter. Andre vælger at købe hjemmetræningsudstyr, fordi de er utrygge ved at træne foran andre. Derfor får de meget mere ud af træning i trygge omgivelser. Lige gyldigt hvad din grund er, er en træningsbænk et rigtig godt styrketræningsværktøj til hjemmet.

 

Find den bedste træningsbænk til hjemmetræning

I denne test har vi samlet en række af de bedste træningsbænke på markedet. Vi giver dig:

  • Et overskueligt og hurtigt overblik over træningsbænke på markedet samt en beskrivelse af hvert enkelt produkt
  • En guide til at finde den bedste træningsbænk samt inspiration til at komme godt i gang med din styrketræning

Vores anbefaling

Abilica 3150 bænk

Abilica 3150 bænk - vores anbefaling
Abilica logo
Abilica 3150 bænk
Original price was: 2.999,00 kr..Current price is: 2.199,00 kr..
Abilica 3150 Bench Vægtpakke
Original price was: 4.616,00 kr..Current price is: 3.400,00 kr..

Med denne træningsbænk fra Abilica, får du en god træningsbænk i et solidt design. Træningsbænken kommer med stativ og benvippe, hvor du både kan lave øvelser som leg kick og leg curl.

Det er vigtigt med en god komfort under din træning, så du kan holde fokus på din styrketræning. Derfor er der en god polstring i både ryglæn og sæde.

 

5 forskellige vinkler

Meget træningsudstyr til hjemmetræning har mulighed for at træne flere muskelgrupper – og denne træningsbænk fra Abilica er ingen undtagelse. Du har mulighed for at justere træningsbænken i 5 forskellige vinkler, så du nemt kan styrketræne flere muskler i kroppen. Helt flad og decline er to af disse vinkler. Hver vinkel på bænker giver mulighed for forskellige træningsøvelser.

 

Justerbare vægtstolper

Vægtstolperne kan du justere, så de er i en passende højde til din træning. Stolperne har en bredde på 110 cm. Det betyder, at du både har mulighed for at bruge en vægstand på 180 cm og 220 cm – alt efter hvad der passer dig bedst. Den maksimale vægtbelastning på bænkpres bænken er 150 kg, mens den på benvippen er 60 kg.

Den maksimale personvægt er 100 kg. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om sin egen vægt i forhold til bænken, inden du vælger at købe Abilica 3150.

Alt i alt besidder Abilica 3150 mange gode kvaliteter og egenskaber, der gør den til en af de bedste træningsbænke på markedet.

Perfekt til hjemmetræning

Marbo Sport Hjemme Fitnesscenter sæt

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Dette er det perfekte hjemmetræningssæt, hvis du har et helt homegym. Med dette Marbo Sport hjemmetræningssæt er det unødvendigt at have et fitness-abonnement. Her har du alt, hvad du har brug for.

Med et hjemmetræningssæt som dette fra Marbo Sport kan du træne, når du har tid og lyst – og du kan nøjes med at bruge den tid du nu engang har. Hvis du kun lige har 20 minutter til at træne, kan du sagtens få noget ud af din træning alligevel.

 

Et komplet sæt

Fitness sættet består af nogle af Marbo Sports bestseller-produkter – blot til en bedre pris, fordi du køber det samlet. Med i træningssættet får du en træningsbænk, vægtstolper, vægtstang med forskellige vægtskiver samt 2 håndvægte.

 

Justerbar træningsbænk

Træningsbænken 115 V2.0 fra Marbo Sport har hele 9 forskellige justeringsmuligheder af ryglænet, der går fra -22 til 84 grader. Det betyder, at du både kan lave decline og incline press samt mange andre øvelser. Desuden har du mulighed for at justere sædet i 3 forskellige positioner.

Forbenet på træningsbænken er bøjet, så bænken har en god stabilitet og ekstra høj sikkerhed. Designet  af bænken i rød og sort er genkendelig for produkter fra Marbo Sport.

 

Fritstående Squat Rack

Der er mange justeringsmuligheder i den fritstående Squat Rack fra Marbo Rack, der består af to holdere. Den øverste holder kan justeres i 14 intervaller og har en maksimal belastning på 400 kg. Den nederste holder har 6 justeringsmuligheder og en maksimal belastning på 500 kg.

 

80 kg vægtsæt

Med i dette hjemmetræningssæt følger en vægtstang, to håndvægte og vægtskiver i forskellige størrelser, der samlet har en vægt på 80 kg. Skiverne fordeler sig således: 4 x 1,25 kg, 4 x 2,50 kg, 2 x 10,00 kg og 2 x 15,00 kg. Vægtstangen har en længde på 170 cm.

Dette er den bedste fitness bænk for dig, der har planer om at lave dit helt eget homegym.

Bedste budgetvenlige valg

Abilica WeightBench 2.0

Abilica WeightBench 2.0 - bedste budgetvenlige valg
Abilica logo
Abilica WeightBench 2.0
Original price was: 1.399,00 kr..Current price is: 999,00 kr..

Hvis du blot leder efter en simpel træningsbænk til styrketræning, er denne bænk det rette valg for dig. Abilica WeightBench 2.0 er i kategorien ’fladbænk’, hvilket betyder at den ikke kan justeres.

 

Træn med håndvægte

Abilica WeightBench 2.0 har en maks. personvægt på 160 kg, hvilket er rigeligt for de flestes vedkommende. Bænken er velegnet til træning med håndvægte, hvor du både kan træne arme, bryst, ryg og skuldre. Du kan også lave kropsvægtsøvelser med bænken som f.eks. triceps dips, hvor du placerer hænderne på bænkens kant samtidig med at du sænker og løfter kroppen. Du har også mulighed for at lave armbøjninger som incline eller decline.  

 

Enkel træningsbænk

Fordelen ved en fitness bænk som denne fra Abilica er, at du kan finde plads til den i de fleste hjem – til forskel fra mange af de andre træningsbænke i denne test. Abilica WeightBench 2.0 kan sagtens stå i stuen, gangen, soveværelset eller hvor end du har plads i dit hjem. Mange andre træningsbænke kræver et helt rum til formålet.

Bag Abilica-brandet står en virksomhed, der 8 gange har vundet Gazelleprisen og er førende indenfor træningsudstyr i Norden. De står derfor bag en række populære produkter, og virksomheden er uden tvivl inde i en rivende udvikling.

Bedste premium valg

ProForm Utility Bench With Rack

ProForm Utility Bench With Rack - bedste premium valg
Abilica logo
ProForm Utility Bench With Rack
Original price was: 6.995,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..

Dette premium-produkt fra ProForm fremstår både funktionelt og kvalitetsmæssigt i god stand. ProForm Utility Bench With rack fremstår – som navnet antyder – af en træningsbænk og et stativ til din vægtstang.

Med til træningsbænken (og stativet) følger en curl pad, som du nemt og hurtigt kan montere på bænken. En curl pad bruges til at træne dine arme ved brug af håndvægte (medfølger ikke) og aktiverer nogle andre muskler end, hvis du ligger på ryggen med en vægtstang over dig. 

 

Justerbar træningsbænk i både sæde og ryg

Både sæd og ryglæn kan justeres, så du kan lave en masse forskellige træningsøvelser. Der er hele 10 justeringsmuligheder i ryggen samt 6 justeringsmuligheder i sædet. Det gør det muligt at bruge bænken som fladbænk, incline-bænk og decline-bænk.

 

Praktisk og funktionelt

Jo stærkere du bliver, desto flere vægtskiver har du brug for. På vægtstativet finder du to holdere til vægtskiver, så du altid har et sted at gøre af dem, der ikke er i brug. Skiveholderne har et mål på 50 mm, og passer derfor til vægtskiver med et hul på minimum samme størrelse.

Polstringen i ProForm Utility Bench With Rack er behagelig grundet pudernes gode tykkelse, der sikrer en høj komfort, mens du træner. Samtidig har træningsbænken nogle smarte transporthjul samt et håndtag forrest på bænken. Det gør det nemt at flytte bænken efter behov.

På træningsbænken er der monteret gummifødder, der både bidrager til en øget sikkerhed, men som også skåner gulvet bedst muligt.

Godt begyndersæt

Physionics Begynder Hjemmetræning Sæt

Justerbar træningbænk B07 - godt begyndersæt
Getbig logo
Justerbar træningbænk B07 - Begynder hjemmetræning sæt
1.148,00 kr.

Hvis du ønsker at starte med at styrketræne i hjemmet, men ikke helt er klar over, hvordan du skal give dig i kast med projektet, er dette hjemmetræningssæt fra Physionics lige noget for dig.

 

Sammenklappelig model

Denne træningsbænk fra Physionics er sammenklappelig og har en maks. belastning på 180 kg inkl. vægt og person. Samtidig vejer den kun 12 kg. Derfor er bænken perfekt til hjemmetræning, da den let kan pakkes ind i et skab eller under sengen efter brug.

 

God til nybegyndere

Physionics Hjemmetræning sæt er særligt egnet til nybegyndere, fordi den er billig. Med denne model har du ikke brug for andet til en start, samtidig med at det ikke er den største investering du skal foretage. Derfor er den rigtig god til nybegyndere, der lige skal finde sine rutiner mv.

Du får ikke kun en sammenklappelig træningsbænk. Med i begyndersættet får du et håndvægte sæt og flere vægtskiver med en vægt på op til 30 kg. Det betyder, at du kan træne med op til 15 kg. i hver hånd. Vægtskiverne har følgende vægte: 4 x 1,00 kg, 4 x 1,25 kg og 8 x 2,50 kg. Hvis dette ikke er nok, kan du altid tilkøbe flere skiver. Skiverne er belagt med kunststof, der skåner gulvet, hvis de dumpes. Håndvægtstængerne består af riller på håndtaget, så du ikke mister grebet under træning.

 

Masser af justeringsmuligheder

Selvom det er en sammenklappelig model, har den stadig masser af fede features. Du finder blandt andet 9 forskellige indstillinger af ryglænet, der åbner op for mange træningsøvelser. Samtidig finder du 3 forskellige justeringsmuligheder i sædet.  

SQ&SN Styrkesæt 150 kg m/bænk og squat Rack

SQ&SN Styrkesæt 150 kg m bænk og squat Rack
Fitnessengros logo
SQ&SN Styrkesæt 150 kg m/Bænk & Squat Rack
14.130,00 kr.

Denne træningsbænk er til den meget engagerede træner, der ønsker noget solidt og godt træningsudstyr. Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, er det et styrketræningssæt som dette fra SQ&SN, du skal vælge.

Styrkesættet består af en dobbelt justerbar træningsbænk samt et mindre stativ og vægtstang med medfølgende vægtskiver.

 

SQ&SN Træningsbænk

Fitness bænken kan både justeres i ryglæn og sæde, så du kan lave en række forskellige træningsøvelser. Bænken har en vægt på 40 kg, men med de smarte transporthjul er den lettere flytbar. SQ&SN Træningsbænk kan både bruges til hjemmetræning, men er også oplagt hos en fysioterapeut eller lignende. Den kan også sagtens bruges i et træningscenter på en arbejdsplads.

 

Et smart træningsstativ

Det medfølgende træningsstativ giver mulighed for at bruge en vægtstang fremfor almindelige håndvægte. På den måde kan du lave nogle andre træningsøvelser. Stativet er en tre-i-en station, hvor du blandt andet både kan træne squats, bænkpres og dips.

Et træningsstativ er kun brugbart, hvis du har et vægtsæt! Derfor medfølger der en vægtstang og vægtskiver med en totalvægt på hele 150 kg. Vægtskiverne fordeler sig med en vægt på mellem 5 og 25 kg. De er derfor oplagt til den rutinerede styrketræner, der er vant til tungløft.

Abilica 3150 Bænk inkl. armcurl og nedtræk

Abilica 3150 bænk inkl armcurl og nedtræk
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Abilica er kendt for deres gode træningsmaskiner og denne 3150 Bænk er ingen undtagelse.

 

En træningsbænk med god polstring

Fitness bænken er fremstillet med god polstring, der giver god komfort under træning. Ryglænet på Abilica 3150 kan justeres i 5 forskellige vinkler, hvoraf to af vinklerne er flad og decline. Denne bænkpres bænk har en maks. vægt på på 150 kg. Derfor bør du ikke veje mere end 100 kg for at bruge den til bænkpres eller lignende, da der også skal være rum til brug af vægte i forskellige størrelser.

Med til fitness bænken kommer en benvippe, der har en maks. vægt på 60 kg. Der medfølger desuden et stativ til træningsbænken med plads til en vægtstang på mellem 180 og 220 cm i længden.

 

Abilica armcurl og pulldown

Med til fitness bænken følger en armcurl og pulldown fra Abilica. Med Abilica 3150 armcurl kan du kan træne dine biceps, mens du med Abilica 3150 pulldown kan lave forskellige nedtræksøvelser. Til sammen giver dette ekstraudstyr mulighed for mange andre træningsøvelser end du kan lave på træningsbænken.

For at kunne bruge en armcurl, er det dog nødvendigt med et par håndvægte, som skal tilkøbes.

Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk

Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk
Apuls logo
Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 2.897,00 kr..

Denne træningsbænk fra Hammer kan bruges til en lang række øvelser såsom bænkpres, biceps curl, triceps, rowing, leg curl, leg raise og neck press. Du har derfor masser af mulighed for at variere dine træningsøvelser og skifte mellem forskellige muskelgrupper.

Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk kan justeres, så du kan tilpasse bænken til de træningsøvelser du skal lave. Dog kan bænken ikke lave decline-øvelser. Ryglænet kan i alt justeres i 4 forskellige vinkler. Den samlede brugervægt på bænken er 150 kg – og dette er inkl. vægte.

 

Justerbart vægtstangstativ

Det medfølgende stativ til Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk kan justeres i højde, så det passer til din træning og de øvelser du skal udføre. Højden kan justeres fra 96 til 120 cm. Det giver gode muligheder for at flere kan anvende stativet, da det nemt kan tilpasses fra gang til gang, så det passer til din træning.

Hammer Bermuda XT Bænkpres Træningsbænk er en rimelig gennemsnitlig træningsbænk med udstyr, der ligger på et fornuftigt prisleje. Der er dog ulempe, at der ikke medfølger vægtstang eller -skiver, hvorfor det er en ekstrainvestering du skal lægge oveni prisen. Vægtstang og -skiver får du ofte med i købet af mange lignende modeller.

Odin Træningsbænk Justerbar

Odin Træningsbænk Justerbar
Apuls logo
Odin Træningsbænk Justerbar
Original price was: 3.500,00 kr..Current price is: 1.698,00 kr..
Odin Træningsbænk Justerbar DEMO
Original price was: 3.500,00 kr..Current price is: 2.199,00 kr..
Apuls logo
Odin Træningsbænk Justerbar - TIL REPARATION
Original price was: 3.500,00 kr..Current price is: 2.999,00 kr..

Denne træningsbænk fra Odin giver gode mulighed for en række liggende eller knæhøje træningsøvelser. Det er den perfekte træningsbænk til homegym blandt en masse andet træningsudstyr. Fitness bænken kan også sagtens findes plads til i en stue eller soveværelset, hvis du ikke har et homegym at placere den i.

 

Justerbar cardio fitness træningsbænk

Bænken kan både justeres i ryglænet og sædet. Ryggen kan justeres i hele 6 forskellige vinkler, mens sædet har 3 indstillingsmuligheder. Det giver gode tilpasningsmuligheder til en lang række øvelser, men gør samtidig at du kan sidde eller ligge mere komfortabelt under din træning.

Ryggen har en længde på 73 cm, mens sædets længde er 36 cm. Der er god polstring i Odin Træningsbænk, da pudens tykkelse er 5 cm. Det giver en rigtig god beskyttelse til din ryg.

 

Høj vægtbelastning

En stor fordel ved denne fitness bænk er, at den har en maksimal vægtbelastning på 250 kg. Til sammenligning har mange lignende modeller en maksbelastning på 150 kg. Det giver flere muligheder for dig, der vejer over 100 kg. Det anbefales dog, at du højest vejer 150 kg, da der også skal være kapacitet til vægte og lign.

Bænken kan sagtens bruges til dig, der er nybegynder indenfor styrketræning, men er også særdeles velegnet til den rutinerede træner. Det er alt i alt en god all-round træningsbænk, der kan det, den skal kunne.

Sammenklappelig træningsbænk med 100 kg. vægtsæt

Træningsbænk + 100 kg vægtsæt
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Et træningssæt der er perfekt til hjemmetræning, da det ikke fylder det store. Med denne træningsbænk kan du træne, når du har tid og lyst uden at skulle tænke på, hvornår fitnesscentret har åbnet.

 

Sammenklappelig træningsbænk

En praktisk og sammenklappelig træningsbænk med mulighed for at lave diverse træningsøvelser i hjemmet. Selvom den kan pakkes væk og ikke fylder meget, er den særdeles stabil. Med fitness bænken kan du lave et hav af forskellige øvelser, herunder bænkpres, dips mv. Selvom kvaliteten på denne bænk er god, vil det dog aldrig være det samme, som hvis den ikke havde været sammenklappelig.

Den maksimale brugervægt er 200 kg, hvilket er inkl. person og vægte. Det betyder samtidig, at det anbefales, at personvægten højest er 100 kg.

 

Et funktionelt stativ

Vægtstangstativet har en maks. belastning på 200 kg, hvilket er mere end rigeligt for de flestes vedkommende. Vægtstangholderen kan justeres i højden fra ca. 78 til 99 cm, hvilket giver mulighed for at du kan tilpasse højden efter forskellige træningsøvelser.

 

Komplet vægtsæt

Med til bænken følger et komplet vægtsæt med en totalvægt på 100 kg. Vægtsættet består af 2 håndvægte og 1 lang vægtstang, hvor du kan montere de vægtskiver, du ønsker. Vægtskiverne kommer i størrelser fra 1,25 og op til 15 kg. Det giver dig både mulighed for at træne med en lav og høj vægt – alt efter hvor øvet du er, samt hvilke øvelser du udfører. Vægtskiverne er belagt med kunststof, der skåner gulvet, hvis du taber vægtene.

TITAN LIFE Basic Justerbar Træningsbænk

TITAN LIFE Basic Justerbar Træningsbænk
Apuls logo
TITAN LIFE Basic Justerbar Træningsbænk
Original price was: 3.499,00 kr..Current price is: 2.898,00 kr..

Denne træningsbænk fra TITAN LIFE er justerbar, hvilket er en forudsætning for, at du kan udføre en lang række øvelser på bænken. Du kan justere højden på bænken fra 52 til 132 cm, hvilket gør at du både kan lave liggende og siddende styrketræningsøvelser.

 

God polstring

TITAN LIFE Basic Justerbar Træningsbænk er udstyret med en god polstring på hele 5 cm tykt skum, der giver en god komfort under din træning. Det giver en mere behagelig træning – især under øvelser, hvor kroppen udfordres ekstra meget.

Bænkens maksimale brugervægt er 120 kg. Det er derfor en af de bænke med den laveste maksbelastning i denne test. Det er selvfølgelig klart en ulempe og sortere nogle forbrugere fra. Hvis din vægt er under 120 kg skal du dog ikke være betænkelig i at anskaffe dig TITAN LIFE Basic Justerbar Træningsbænk.

Alt i alt er det en god træningsbænk til hjemmet, der kan det basale. Der er dog ikke så meget ekstravagance over den.

Odin PRO Justerbar Skråbænk 1000

Odin PRO Justerbar Skråbænk 1000
Apuls logo
Odin PRO Justerbar Skråbænk 1000
Original price was: 6.500,00 kr..Current price is: 4.499,00 kr..

Denne Odin Pro Justerbar Skråbænk 1000 er oprindeligt fremstillet til kommercielt brug i fitnesscenter eller lignende. Det betyder, at træningsbænken kan holde til flere timers dagligt brug. Den fremstår derfor i en meget høj kvalitet.

Denne træningsbænk er derfor meget oplagt til homegym, hvor du ønsker den ultimative træningsoplevelse.

 

Yderst stabil bænk af sin slags

Odin Pro Justerbar Skråbænk 1000 har både 10 års garanti og livstidsgaranti på stålprofiler, hvilket vidner om en træningsbænk i den bedste kvalitet. Du kan derfor være sikker på, at kvaliteten og funktionaliteten er i top ved køb af denne bænk.

Du kan meget nemt justere højden på ryglæn og sæde ved hjælp af de røde håndtag på træningsbænken, der ikke er til at overse. Det giver dig i alt 7 justeringsmuligheder af ryggen og 3 indstillinger for sædet, der samlet åbner op for rigtig mange træningsøvelser.

 

Flytbar træningsbænk

Hvis du har brug for at kunne flytte rundt på træningsbænken, er det en bænk som denne fra Odin du bør anskaffe dig. På bænken sidder der transporthjul, der giver dig mulighed for let og hurtigt at flytte bænken efter behov. Uden transporthjul havde en træningsbænk som denne med en vægt på 43 kg ikke været nem at flytte rundt på.

Odin PRO Olympic Incline Bench

Odin PRO Olympic Incline Bench
Apuls logo
Odin PRO Olympic Incline Bench
Original price was: 8.995,00 kr..Current price is: 8.984,00 kr..

Ligesom ovenstående Odin Pro Justerbar Skråbænk 1000 er også denne Odin Pro Olympic Incline Bench lavet til professionelle trænere. Da det er en incline-bænk er den lavet til at træning af skrå bryst.

Den er oplagt at have stående i et fitnesscenter eller motionsrum på arbejdet, hvor der slides mere på maskinerne end ved hjemmebrug. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan anskaffe dig en træningsbænk som denne Odin Pro Olympic Incline Bench til hjemmet – det kan du sagtens!

 

Få den ultimative træningsoplevelse

Ønsker du dig den ultimative træningsbænk til hjemmetræning? Så er denne fitness bænk måske det rette valg for dig. Bænken er produceret i yderst god kvalitet. Det ses blandt andet også på Odins 10 års garanti på træningsbænken samt livstidsgaranti på stålprofiler. Samtidig er designet helt i top, hvilket gør maskinen oplagt til det perfekte homegym, hvor der ikke er sparet på noget.

På trods af at der er tale om en kvalitetsmæssigt god bænk, har Odin Pro Olympic Incline Bench en maksimal brugervægt på 180 kg, hvilket er inkl. person og evt. vægte. Det er dog nok til de fleste, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du ligger lige på grænsen.

Bænken hviler på det medfølgende træningsstativ, hvor vægtstangen ligger på. På stativet er der desuden plads til de resterende vægtskiver.

Guiden til den bedste styrketræning ved brug af træningsbænk

Mangler du inspiration til, hvordan du kommer godt i gang med din styrketræning? Så er du kommet til det rette sted. I denne guide vil vi give dig en masse inspiration til, hvordan du kan holde dit fokus og opnå dine træningsmål.

Før du kan komme i gang med din styrketræning, kræver det dog, at du har det rette udstyr – en træningsbænk. Derfor vil vi først tage dig i hånden og give dig en oversigt over nogle af de vigtige overvejelser du bør gøre dig inden du vælger en træningsbænk til din hjemmetræning.

Vigtige overvejelser inden køb af træningsbænk

Hvis det er første gang du skal ud at investere i et hjemmetræningsudstyr, vil du opleve, at det ikke er lige til. Der er mange ting, du skal tage stilling til og overvejelser der skal gøres. I det følgende gennemgår vi nogle af de vigtigste overvejelser.

 

Pris

Beløbet har altid meget at skulle have sagt og er af endnu mere fremtrædende betydning, når vi er op i den høje prisklasse som det er tilfældet med træningsmaskiner. Du kan finde fitness bænke i alle prisklasser og det er kun dig, der kender din maksgrænse. Ofte afhænger ens maksgrænse også af, om man er nybegynder eller rutineret indenfor styrketræning.

Som nybegynder er det vigtigt, at du lærer at udføre øvelserne korrekt. Ellers kan du risikere, at du ikke træner de rigtige muskler, eller at du i værste tilfælde pådrager dig skader. Derfor behøver træningsudstyret ikke at være det mest kompliceret til en start. Samtidig kan det også være, at du som nybegynder indenfor styrketræning skal prøve af, om hjemmetræning overhovedet er noget for dig. Hvis det er tilfældet, bør du ikke ”fyre” for mange penge af på projektet til at starte med. Her kan det altså være en fordel at lede efter en billig træningsbænk til en start.

Hvis du har styrketrænet i flere år, kender du til øvelserne på en træningsbænk. Det gør samtidig også, at du ofte har lidt flere krav end man har som nybegynder. Derfor vil prisen ofte også være et højere, hvis du skal finde et produkt, du bliver tilfreds med. Her vil rådet ikke være at købe en billig træningsbænk – køb træningsbænk i den ønskede kvalitet med de rette egenskaber og funktioner.

 

Plads i hjemmet

Vi kan heller ikke komme udenom, at pladsen i dit hjem har afgørende betydning for, hvilken træningsbænk du er i stand til at købe. En ting er selvfølgelig, hvor høj en pris du gerne vil betale for en fitness bænk, men en anden ting er, hvor meget plads den kan tillade sig at tage af dit hjem.

Hvis du har lavet et helt homegym til dit træningsudstyr, er der ingen begrænsninger for, hvilken model du kan købe – og der vil det næsten være for kedeligt med den helt simple træningsbænk. Hvis du i stedet bor i en mindre lejlighed, hvor alt plads skal udnyttes bedst muligt, er det måske i stedet en sammenklappelig model du skal vælge.

 

Behov

Dit valg af træningsbænk afhænger i høj grad også af dit behov. Hvis du vil lave forskellige træningsøvelser – der både kræver en træningsbænk og tilhørende træningsstativ samt vægte – er det nødvendigt med en del mere plads i hjemmet for, at det kan ske. Hvis du derimod udelukkende skal lave simple træningsbænk øvelser med håndvægte, har du kun brug for en fitness bænk.

 

Forskel på brugervægt og personvægt

Det er vigtigt at skelne mellem brugervægt og personvægt, da det er en betegnelse for to forskellige ting.

Personvægten er den vægt du højest med have for at kunne bruge bænken forsvarligt. Til sammenligning består brugervægten i, hvor meget en træningsbænk kan holde til af vægt i alt.  Det er med andre ord den vægt producenten vil garantere, at fitness bænken kan holde til. Denne vægt inkluderer både personvægten og de vægte, du belaster bænken med.

 

Vægten på træningsbænken er ikke uden betydning

Vægten på en træningsbænk kan spænde lige fra 10 til over 100 kg. Det er derfor ret relevant for de fleste, hvor meget træningsbænken vejer. Jo mere den vejer, desto sværere er den ofte at flytte rundt på.

 

Brands

Der findes rigtig mange forskellige brands indenfor træningsudstyr og lignende. Derfor kan det være svært at vælge, hvilket mærke du skal købe. I bund og grund handler det meget om præferencer og smag, da de fleste brands laver kvalitetsmæssigt gode træningsbænke. Blandt de populære brands er Abilica, Odin, ProForm, Hammer, TITAN LIFE og Proteus træningsbænk.

Mangler du inspiration til din styrketræning?

Ovenfor har vi gennemgået en lang række overvejelser du bør tage stilling til, inden du vælger, hvilken træningsbænk du vil købe. Men hvordan er det, når du har købt træningsbænken? Hvordan kommer du godt i gang med din træning, så du kan lykkedes med dine mål? Det kan være det kræver lidt inspiration og gode råd.

 

At opnå dine mål

Det er vigtigt at du har nogle mål, når du træner – både indenfor cardio og styrketræning. Uden mål kan det være svært at holde fokus.

Når du skal lave nogle mål for din styrketræning, er det vigtigt, at målene først og fremmest er realistiske. Samtidig skal de heller ikke være for uambitiøse. Hvis målene er meget uambitiøse, risikerer du at nå målet indenfor kort tid, og så vil du opleve, at din træning bliver ligegyldig. Det er dog heller ikke sjovt den anden vej rundt, hvor du aldrig når dit mål. Når et mål er realistisk, er det ambitiøst. Du skal arbejde hårdt for at nå det, men hvis du knokler for det, skal du nok komme til målstregen.

Hvis dit mål ligger meget ude i fremtiden kan det være godt at lave nogle delmål. Delmål gør træningen mere overskuelig og nemmere at gå til. De sørger samtidig for at holde dig op på at blive bedre og bedre, så du i sidste ende når dit hovedmål.  

Endnu en vigtig ting at pointere er, at målet skal være målbart. Det betyder, at det ikke skal være en vurderingssag, hvorvidt du har nået dit mål. Indenfor styrketræning kan et mål være at opnå en bestemt styrke eller muskelmasse, som det er muligt at måle på. Hvad der er det rigtige mål for dig, ved kun du.

 

Træningsprogrammer

Du kan finde en masse gratis træningsprogrammer på nettet, hvor du nemt kan vælge det program, der passer til dig. Måske ønsker du et program med mange træningspas? Måske skal der være knap så mange? Ligegyldigt hvad har internettet det du leder efter. Du kan finde mange gratis eller billige træningsprogrammer på nettet, og mange af dem er fornuftige nok.

Det kan dog godt ske, at du har brug en mere personlig guide, der kan hjælpe dig med et mere tilrettelagt og personligt træningsforløb, der tager højde for en række forskellige omstændigheder i dit liv. I så fald er der masser af muligheder for at finde en personlig træner, der kan lave et fedt træningsprogram til dig, som du kan følge derhjemme. Nogen synes det er fedt at have en personlig træner, der kan følge op på ens mål, mens andre hellere vil være foruden. Du kan overveje det og se om det er noget for dig.

 

Fokus på kost

Ofte kan et træningsprogram ikke stå alene, hvis du gerne vil lykkedes med dine mål. Det kræver også et stort fokus på din kost og madvaner. Nogle træningsprogrammer giver gode råd til kost, hvilket kan være fornuftigt at lytte til. Dog kan det være fordelagtigt for dig at vide det basale indenfor kost, når du styrketræner.

Når du styrketræner, er det vigtigt at få noget opbyggende mad. Den opbyggende mad skal bestå af proteiner, da proteiner er med til at opbygge dine muskler. Du kan få proteiner gennem din kost ved at spise fødevarer såsom kød, kylling, mælk, æg, ost, fisk. Mange andre madvarer består også af et højt proteinindhold. De fleste der styrketræner, vælger også at indtage proteiner gennem kosttilskud såsom proteindrikke eller proteinpulver, der naturligvis giver det protein, du har brug for.

Efter træning er det både vigtigt at indtage en masse vand, så din væskebalance er i orden. Dog bør du også have fokus på dit kulhydrat-indtag og proteinholdige produkter. Dit indtag af kulhydrater kan f.eks. bestå af en banan, der indeholder hurtige kulhydrater. Indenfor 2-3 timer efter træning bør du spise nogle proteinholdige fødevarer, da dine muskler er ekstra modtagelige efter en træning.

Mange vælger desuden at tage andre kosttilskud som f.eks. weight gainer, der hjælper til en øget muskelopbygning, der ofte er det primære mål indenfor styrketræning.

 

Restitution

Det er vigtigt at restituere, da kroppen har brug for hvile. Ofte er der lagt restitutionsperioder ind i et træningsprogram og så er det nemt at følge det. Hvis ikke det er lagt ind, som en del af din træning, er det vigtigt at gøre selv. Du skal huske at restituere for, at kroppen får lov at arbejde og bearbejde de ”indtryk”, du giver den. Samtidig er det vigtigt for at undgå skader mv.  

Hvis du er nybegynder indenfor styrketræning, er det ekstra vigtigt at restituere, da din krop ikke er vant til at bruge musklerne på den måde de bliver udfordret under træning med en træningsbænk.

 

Skab din nye vane

Hvis du skal til at i gang med styrketræning for første gang, er det især vigtigt at spidse øre nu. For vi skal for alt i verden undgå, at du mister gejsten og motivationen inden du rigtigt kommer i gang.

Ofte falder de fleste fra indenfor de første uger af deres træning – inden de nye rytmer og den nye hverdag er ordentligt på plads. Når du sætter dig nogle trænings- og sundhedsmæssige mål har du ofte en stor gejst de første dage eller uger, men pludselig kan du risikere, at motivationen begynder at dale. Her er det vigtigt at være opmærksom på at få skabt en god vane, der er værd at overholde, så det ikke sker.

Mennesket er et vanedyr. Derfor har vi en tendens til at falde tilbage i gamle vaner, hvis det hele bliver uoverskueligt. Og når vi skal ændre sine vaner og livsstil, kan det hele hurtigt blive lidt uoverskueligt. Hvis du kommer igennem ”overgangsperiode” og får skabt nogle nye vaner, vil du opleve, at det hele bliver noget nemmere og kører ad sig selv efterfølgende.

Netop fordi vi er vanedyr, er det så vigtigt med nogle ”det gode mål”, der kan udfordre os og få os til at ændre vores rytmer i dagligdagen – samt holde vores fokus. Derfor er det også så essentielt at finde en træningsmodel, der passer til dig og din hjemmetræning.

Den samme rytme og de samme vaner virker ikke for alle, så vi kan desværre ikke give dig svaret på, hvad der er det rigtige for dig. Du bliver nødt til at mærke efter inden i dig selv. Og når først du har fundet svaret, vil din styrketræning blive til en leg!

 

Sådan laver du bænkpres korrekt – den mest populære træningsbænk øvelse

Bænkpres en den nok mest populære af alle træningsbænk øvelser du kan lave. Desværre lave mange nybegyndere den forkert. For at få det absolut meste ud af din træning (og dermed din bænk), samt at undgå skader, kræver det, at du ved hvor man laver bænkpres korrekt. Det kan du lære i videoen nedenfor.

Træning kun med træningsbænk

Du behøver hverken vægtstang, håndvægte eller vægtskiver for at få en effektiv træning med en træningsbænk. Har du en simpel flad bænk, kan du sagtens få en rigtig god omgang træning med den. Se i videoen her nedenfor, hvordan du laver en intens full body træning med kun en bænk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om træningsbænke

Guiden her er specifikt lavet til dig, der leder efter den bedste træningsbænk til dit homegym 2024 , uanset behov. Om du leder efter den bedste til prisen, den bedste til hjemmetræning eller den bedste premium bænk, kan du finde den i guiden her.

Se vores anbefaling her.

Der findes mange forskellige slags træningsbænke, og du skal vælge den, der passer til dit behov. Der er flade, foldbare, store, små, bænke med ekstra belastning, bænkpres bænke osv. Her i guiden kommer vi ind på 13 forskellige bænke, hvor i blandt der er mange forskellige typer. Når du har været igennem guiden, har du helt sikkert end bedre ide om, hvilken bænk der passer perfekte til netop dig.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne