Mand og dame træner med håndvægte sæt

Håndvægte sæt – De bedste håndvægte sæt til hjemmetræning

Vores favoritter
Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte sæt - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Abilica WeightSet 13 kg_ - super god til prisen

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte sæt_ - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Abilica HexDumbbells - perfekt til home gym

Perfekt til home gym

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Crossmaxx Hexagon Håndvægt 2,5 kg (Sæt)
Crossmaxx Hexagon Hånd...
110,00 kr.
Abilica Trio håndvægtsæt
Abilica Trio håndvægtsæt
Original price was: 799,00 kr..Current price is: 599,00 kr..
Gymleco Krom Håndvægte Sæt 1-10 kg
Gymleco Krom Håndvægte...
Original price was: 7.500,00 kr..Current price is: 6.864,00 kr..
Lifemaxx Fast Håndvægtsæt Inkl. Stativ 1-10 kg
Lifemaxx Fast Håndvægt...
9.665,00 kr.
Odin 340kg Hex Set PAKKETILBUD (8 sæt håndvægte + rack)
Odin 340kg Hex Set PAK...
Original price was: 23.565,00 kr..Current price is: 13.995,00 kr..
Odin Håndvægte Sæt (Stativ, 2x1kg, 2x2kg & 2x3kg)
Odin Håndvægte Sæt (St...
Original price was: 1.299,00 kr..Current price is: 799,00 kr..
Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte
Bowflex SelectTech 552...
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 3.295,00 kr..
Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte
Bowflex SelectTech 109...
Original price was: 7.999,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..
Abilica WeightSet 13 kg
Abilica WeightSet 13 kg
749,00 kr.
Odin Justerbar Håndvægt 20kg (2 sæt 10kg)
Odin Justerbar Håndvæg...
Original price was: 1.399,00 kr..Current price is: 699,00 kr..

Indholdsfortegnelse

Her har du den ultimative guide til de bedste håndvægte sæt til hjemmetræning. Du finder sæt med håndvægte helt ned til 1 kg og opefter. Der er både sæt til nybegyndere, øvede, og alle her i mellem. Fælles for alle sæt er, at de er af super kvalitet, og kan fås til en yderst fair pris. Dertil egner de sig helt perfekt til hjemmetræning, og er dermed et ideelt supplement til dit home gym.

Er du ved at opbygge dig et home gym? Så tjek også væres guide med årets bedste pull up bar.

Vores anbefaling

Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte sæt

Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte sæt - vores anbefaling
Abilica logo
Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 3.295,00 kr..

Med hele 15 håndvægte sæt i ét, er disse Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte vores klare favorit. Du kan løbende skifte vægten ud på dine håndvægte – fra 2 til 24 kg. På den måde følger håndvægte sættet med dit træningsniveau. Vi kommer heller ikke uden om, at det er godt for pengepungen at købe et håndvægte sæt fremfor at købe dem enkeltvis!

 

Nemt at skifte vægtstørrelse

Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte er udstyret med et smart låsesystem i hver ende af vægtene. Det gør det nemt for dig at skifte til en højere eller lavere vægtstørrelse under træning. Med en vægtstørrelse fra 2 til 24 kg følger mange kombinationsmuligheder, der åbner op for et hav af forskellige træningsøvelser. Med et håndvægte sæt fra Bowflex kan du både træne ben, arme, skuldre, ryg og bryst.

 

Lydsvag træning

Vi alle kender nok lyden af to håndvægte, der rammer hinanden og giver en metallyd. Med Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte undgår du den velkendte lyd, da håndvægtene er belagt med en ridsefast og slagfast belægning, der sørger for at minimere sådanne lyde. Det gør træningen mere behagelig for dine omgivelser. Det er også en af de oplagte grunde til, hvorfor Bowflex SelectTech 552i Justerbare Håndvægte er yderst velegnede til hjemmetræning.

 

Track din progression

Hvis du godt kan lide at se og tracke dine fremskridt, kan du gratis hente app’en Bowflex SelectTech, der både fås til Android og iOS. På app’en kan du se, hvor stærk din krop bliver efterhånden som du træner – men det er ikke det eneste den kan. Du kan også bruge app’en som en personlig træner, da du både kan finde træningsprogrammer og se forskellige øvelsesvideoer.

Når du køber et håndvægte sæt fra Bowflex får du et års gratis medlemskab til JRNY, der er et univers med forskellige videoworkouts. Du kan også finde videoruter rundt omkring fra hele verden. Det giver især mening, hvis du vil bruge app’en mednoget af Bowflex’s cardioudstyr.

Disse håndvægte er et meget oplagt til hjemmetræning og med Bowlex’s smarte træningsapp er det nemt at holde motivationen og gejsten oppe.

Super god til prisen

Abilica WeightSet 13 kg

Abilica WeightSet 13 kg_ - super god til prisen
Abilica logo
Abilica WeightSet 13 kg
749,00 kr.

Dette håndvægtesæt fra Abilica har en maksimal belastning på 13 kg og giver mulighed for at lave forskellige træningsøvelser. Når man sammenligner dette Abilica WeightSet 13 kg med mange andre håndvægte sæt, udmærker de sig især på prisen, hvor de er yderst konkurrencedygtige. Dette er til trods for det fine brand Abilica har, som gør dem førende indenfor træningsudstyr i Norden.

 

Tilpas håndvægtene til din træning

Med disse håndvægte fra Abilica har du mulighed for at veksle mellem træning af 1 tung håndvægt eller 2 lettere, da det er muligt at fordele vægtskiverne som du lyster. Med denne fleksibilitet kan du nemt tilpasse håndvægten(e) til forskellige træningsøvelser. Blandt nogle af de øvelser du kan lave med dette håndvægte sæt er skulderpres, knæbøjninger og foroverbøjet roning, men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser.

Hvis du senere hen har brug for flere vægtskiver, kan du sagtens tilkøbe nogen, der passer til håndvægte sættet.

 

Praktisk opbevaringskuffert

Et håndvægte sæt, der skal bruges til hjemmetræning, må meget gerne være praktisk, så det let kan pakkes væk og ind i et skab eller under en kommode, når det ikke bliver brugt. Med til Abilica WeightSet 13 kg følger en praktisk opbevaringskuffert, der gør opbevaringen let og overskuelig.

Alt i alt er Abilica WeightSet 13 kg nogle gode og praktiske håndvægte, der passer godt til den prisbevidste forbruger.

Bedste premium valg

Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte sæt

Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte sæt_ - bedste premium valg
Abilica logo
Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte
Original price was: 7.999,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..
Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægt 4 - 41 kg (Sæt)
7.995,00 kr.

Har du dyrket styrketræning i flere år? Eller er du blot meget ambitiøs omkring din træning? Så bør du vælge et sæt som dette Bowflex SelectTech 1090i Justerbare Håndvægte.

 

Justerbare håndvægte i særklasse

Med dette håndvægte sæt fra Abilica får du hele 17 sæt håndvægte. Din belastning kan justeres fra 4 til 41 kg, hvilket betyder at du altid har nogle, der passer til den øvelse, du skal lave. Med et håndvægte sæt som dette kan du både træne arme, ben, skuldre, ryg og bryst.

 

Brugervenligt og eksklusivt design

Du skifter nemt vægtstørrelse ved at indstille drejeskiven for enden af håndvægten. Når du har indstillet den ønskede vægt i den medfølgende platform, løfter du blot håndvægten op fra platformen og så er den klar til brug. Hvis du senere i din træning ønsker en ny vægt, er det nemt at ændre til et andet sæt håndvægte, så du kan komme hurtigt videre med din træning.

Håndvægte sættet er fremstillet med håndtag i krom, der giver et godt greb. Samtidig er de designet med en belægning i thermo-plast, der modvirker ridser på håndvægten og gulvet, men som også mindsker den almindeligt kendte metallyd, der opstår når to håndvægte rammer hinanden.

Med til håndvægtene følger en praktisk holder.

 

Kompatibel med Bowflex’s egen træningsapp

Bowflex SelectTech er en app med træningsprogrammer og øvelsesvideoer tiltænkt håndvægte sættet, som du har fri mulighed for at følge og blive inspireret af. På den måde fungerer app’en som en personlig træner, der kan motivere og guide dig gennem din træning.

Samtidig får du et års gratis adgang til Bowflex’s JRNY-app, der er et univers med videoworkouts indenfor både cardio- og styrketræning.

Perfekt til home gym

Abilica HexDumbbells

Abilica HexDumbbells - perfekt til home gym
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med håndvægte som Abilica HexDumbbells får du fuld fleksibilitet og kan vælge den håndvægtstørrelse, der passer til dit træningsbehov.

 

Oplagt til den rutinerede træner

Hvis du er rutineret indenfor styrketræning og gerne vil holde din træning ved lige, har du brug for nogle håndvægte. Som rutineret træner, der ofte kører det samme træningsprogram igennem, ved du lige præcis, hvilke håndvægtsstørrelser du har brug for.

Med håndvægte som disse fra Abilica er det vigtigt at være bevidst om, hvilke træningsøvelser du skal bruge dem til. Du kan både bruge Abilica HexDumbbells til øvelser med én håndvægt, men hvis skal lave træningsøvelser med to ens håndvægte, skal du være opmærksom på, at de sælges enkeltvis.

 

Håndvægte til ethvert niveau

Du kan købe Abilica HexDumbbells håndvægte, der vejer alt fra 1 til 40 kg. Du finder derfor nemt en håndvægt, der passer til de træningsøvelser du skal bruge dem til. Prisen på håndvægtene er forskellige og er højere, desto mere vægt der er i dem.

Det er ikke tilfældigt, at designet på håndvægtene er sekskantede og består af gummi. Materialevalget og formen på håndvægten gør den perfekt til øvelser der kræver, at håndvægten ikke triller, f.eks. til Renegade Rows.

Crossmaxx Hexagon Håndvægte 2,5-40 kg

Fitnessengros logo
Crossmaxx Hexagon Håndvægt 2,5 kg (Sæt)
110,00 kr.

Disse håndvægte er velegnede til gentagne og intensivt brug og passer derfor også perfekt til dig, der har et homegym, hvor du træner dagligt. Håndvægtene fra Corssmaxx er oprindeligt lavet til brug i crossfit-træning, hvor høj intensitet og hurtige skift er et vilkår. Af samme grund bliver håndvægte til crossfit også hurtigt slidte, fordi de bliver flittigt brugt og tabt en del. Derfor er kvaliteten i disse Crossmax Hexagon Håndvægte altafgørende.

 

Slidstærkt materiale

Kernen i håndvægtene er lavet i støbejern, der gør dem yderst holdbare. Samtidig er de coatet med gummi, så de kan holde til at blive tabt på gulvet. Designet gør dem velegnede for nybegyndere såvel som øvede styrketrænere, da de er designet til varieret og hårdt brug. Der er ikke to mennesker, der har et helt ensartet brug af håndvægte, og de skal derfor kunne tåle lidt ad hvert.

Det er dog altid vigtigt at indskyde, at et godt underlag er afgørende for levetiden på dine håndvægte, hvis de ofte bliver droppet.

 

Ergonomisk design, der er oplagt til gulvøvelser

Håndtaget på håndvægtene har et ergonomisk greb, der er fremstillet med rifling. Det giver håndvægte sættet et fast greb, når man sveder, der mindsker risikoen for at håndvægtene glider ud ad hånden.

Hvis du laver øvelser på gulvet, hvor det er vigtigt at håndvægtene ikke ”skøjter” rundt, og oplever at de er svære at styre, kan du vælge nogle håndvægte som Crossmaxx Hexagon. Crossmaxx Hexagon er sekskantede og bliver derfor liggende lige der, hvor du har lagt dem.

Håndvægtene fås i alle størrelser fra 2,5 til 40 kg og kommer i sæt med 2 stk.

Lifemaxx Fast Håndvægtsæt inkl. stativ 1-10 kg

Lifemaxx Fast Håndvægtsæt inkl. stativ 1-10 kg​
Fitnessengros logo
Lifemaxx Fast Håndvægtsæt Inkl. Stativ 1-10 kg
9.665,00 kr.

Dette håndvægtsæt med stativ passer godt ind i det gennemførte homegym med diverse træningsudstyr og giver dig mulighed for at optimere og øge belastningen under din træning.

 

Ordn på dine håndvægte

Hvis du gerne vil have håndvægte i forskellige størrelser, er det vigtigt med en god opbevaringsløsning, så du passer på dem og ikke mindst mindsker ridser og unødigt slid. Med disse håndvægte følger et fedt stativ, som holder orden på de forskellige størrelser af håndvægte.

Stativet fremstår i sort og består af solidt støbejern samt gummibelægning. Grebene er forkromede har en god længde på 14 cm. Forkromningen giver et fedt design til håndvægtene.

 

10 håndvægte sæt

Lifemaxx Fast Håndvægtsæt består af 10 sæt. Håndvægtene fordeler sig med en vægt fra 1 til 10 kg., så du kan træne med en samlet belastning på op til 20 kg. I hver ende af håndvægtene finder du vægtangivelsen, så du let kan holde styr på dine vægte. Som nybegynder er det alt rigeligt med en belastning på 20 kg samlet, men som rutineret styrketræner kan du opleve, at vægtstørrelsen er for lille.

Abilica PowerBox Håndvægte Sæt

Abilica PowerBox håndvægt sæt
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Bor du småt, men ønsker dig et håndvægte sæt, kan dette Abilica PowerBox være den rette løsning. Sættet kan pakkes sammen efter brug, som gør håndvægtene oplagt til styrketræning i hjemmet, selvom du ikke har så meget plads.

 

En praktisk medfølgende kuffert

Inden træning skal du samle håndvægte sættet ligesom du skal skille det ad igen, for at få plads til dem i den praktisk medfølgende kuffert. Det kan for nogle være irriterende, mens det for andre kan være befriende at håndvægtene er ude af syne, når de ikke er i brug. Den store fordel ved den medfølgende kuffert er selvfølgelig, at du kan få en solid håndvægt i flere vægtklasser, uden det fylder det store i hjemmet.

Den praktiske kuffert fra Abilica er det oplagte valg for dig, hvor træningen skal foregå i stuen eller soveværelset, og hvor det er nødvendigt at pakke håndvægtene sammen efter brug.

 

Nem justering af vægten

Du justerer nemt vægten ved at skifte de forskellige vægtskiver ud på den medfølgende stang. Vægtskiverne vejer mellem 0,5 og 1,25 kg og du kan derfor også lave små justeringer i vægten. Den samlede belastning er total på 15 kg. Andre håndvægte på markedet springer ofte minimum 1 kg mellem deres forskellige vægtskiver. At du kan justere selv små vægtforskelle, giver dig mulighed for en anderledes træning end med mange andre håndvægte sæt.

MX55 Justerbare håndvægte

MX55 Justerbare Håndvægte
Mx_select MX55 Justerbare Håndvægte
Original price was: 4.995,00 kr..Current price is: 3.995,00 kr..
Mx select MX55 Justerbare Håndvægte inkl Stand
Original price was: 6.490,00 kr..Current price is: 4.995,00 kr..

Disse MX55 Justerbare Håndvægte er oplagt til dig, der ønsker vægte i forskellige størrelser og samtidig ikke har så meget plads.

 

Smart platform til håndvægten

De smarte vægtskiver kommer på en platform – eller stativ om man vil – hvor du kan opbevare de vægtskiver, der ikke er i brug. Platformen sparer dig for rigtig meget opbevaringsplads og kan placeres direkte på gulvet.

Med dette sæt får du 10 vægtskiver, der alle vejer 2,25 kg. Det betyder, at du blot tilføjer en ekstra vægtskive, hvis du ønsker at træne med en højere vægt. Håndvægten kan veje lige fra 4,5 til 25 kg. På platformen justerer du nemt håndvægtens vægt ved at dreje den gule knap på vægten, der afgør antallet af vægtskiver.

 

Antibakterielt materiale

Materialet på håndvægtene er særdeles velegnet til træningsbrug, da det er antibakterielt. Det beskytter både mod mug og bakterier. Det kan være en stor fordel, hvis man sveder meget under træning. Hvis I er flere i husstanden, der elsker styrketræning med håndvægte, er det især fordelagtigt med nogle, der har antibakterielle egenskaber.

Abilica Trio

Abilica Trio
Abilica logo
Abilica Trio håndvægtsæt
Original price was: 799,00 kr..Current price is: 599,00 kr..

Er du på udkig efter nogle helt enkle håndvægte med lav belastning? Så kunne disse Abilica Trio klart være en fordel for dig. iForm, der er et velkendt træningsmagasin, anbefaler disse håndvægte fra Abilica Trio.

 

Håndvægte oplagt til mange gentagelser

I dette sæt får du: 2 x 1 kg (i beige), 2 x 2 kg (i grå) og 2 x 3 kg (i sort). De er derfor særdeles til træning med mange gentagelser, hvor vægten ofte er lidt mindre end i øvelser med få gentagelser. Du kan også vælge at bruge vægtene i forlængelse af din cardiotræning eller lignende. Det er oplagt, hvis du mangler et styrketrænende element.

 

Komfortabelt træningsudstyr

Disse håndvægte er fremstillet i jern og er belagt med skridsikkert neopren, som giver en god komfort under træningen. Samtidig skiller designet sig ud i forhold til mange andre håndvægte, der er lavet i andre materialer. Designet gør dem særdeles velegnede til at stå fremme, hvorfor der også medfølger et praktisk stativ.

Odin 340 kg Hex Set

Apuls logo
Odin 340kg Hex Set PAKKETILBUD (8 sæt håndvægte + rack)
Original price was: 23.565,00 kr..Current price is: 13.995,00 kr..

Det perfekte håndvægte sæt, hvis du ønsker et komplet sæt håndvægte i flere størrelser. Håndvægte sættet passer godt ind i et mindre fitnessrum på arbejdspladsen eller til et homegym til den træningsentusiastiske person, der ikke vil nøjes med det næstbedste.

 

Håndvægte til den øvede styrketræner

Odin 340 kg Hex Set består af 8 håndvægte i forskellige størrelser fra 12,5 kg til 30 kg. Hver størrelse springer med 2,5 kg. Da den mindste håndvægt vejer 12,5 kg samt at der er 2,5 kg interval til den næste størrelse, er håndvægten ikke beregnet til nybegyndere. Med håndvægte i denne størrelse er det nødvendigt, at du har beskæftiget dig med træning i lidt tid, så du er i nogenlunde form. Ellers vil du opleve at du ikke får noget ud af din træning.

 

Det sekskantede design

Deres sekskantede design gør dem oplagt til en række forskellige gulvøvelser, der kræver at håndvægten ikke triller frem og tilbage. Når de ikke er i brug, kan de opbevares på det flotte, medfølgende stativ. Det gør at du har alle dine håndvægte samlet på en overskuelig og ryddelig måde.

Odin Justerbar Håndvægt 20kg (2 sæt 10kg)

Odin Justerbar Håndvægt 20kg (2 sæt 10kg)_
Apuls logo
Odin Justerbar Håndvægt 20kg (2 sæt 10kg)
Original price was: 1.399,00 kr..Current price is: 699,00 kr..

Hvis du dyrker styrketræning i hjemmet, men ønsker at gøre med ud af din træning, er det et håndvægte sæt a la Odin Justerbar Håndvægt 20 kg du bør anskaffe dig. Deres størrelse er rigeligt til de flestes behov.

 

Robust håndvægte sæt

Odin Justerbar Håndvægt 20 kg er fremstillet i jern, mens stang og låse fremstår i krom. Det giver håndvægtene et fedt design. Håndvægte sættet er med sin robusthed godt til hård træning. Dertil kan de nemt skilles ad, så de er nemmere at opbevare i en kasse eller lignende, hvis du ikke ønsker de skal stå fremme. Sættet består af 8 skiver, der giver mulighed for at tilpasse stangen til den vægt du ønsker at træne med. Vægtskiverne vejer enten 1,25 eller 2,5 kg.

Da håndtag og skiver ikke er belagt med et blødere materiale, såsom gummi eller neopren, vil håndvægte sættet larme en del, når det droppes på gulvet.

Abilica Dumbbell 1-6 kg

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Disse håndvægte fra Abilica er yderst brugervenlige og meget komfortable at træne med grundet deres neopren-belægning. I dette håndvægte sæt fås 6 størrelser fra 1 til 6 kg. Det betyder samtidig, at du kan øge vægten med kun 1 kg ad gangen. På den måde kan du nemmere tage det næste skridt på din styrketræningsrejse.

 

Stigende popularitet

Generelt er neoprenhåndvægte blevet yderst populære de seneste år. Det skyldes især, at de er skønsomme overfor alle gulvtyper, så du ikke skal tænke på at anskaffe dig et underlag eller lignende for at kunne bruge vægtene i hjemmet. Det er samtidig det der gør dem superoplagt til hjemmetræning, hvor hele træningsoplevelsen ofte er mere primitiv end i et regulært træningslokale.

Neoprenhåndvægte er desuden ofte rimelig prisvenlige – og det er jo aldrig helt skidt. Vægtbelastningen er ofte mindre end ved andre typer håndvægte, hvilket også er tilfældet med disse Abilica Dumbbell, hvor de største vejer 6 kg. De er derfor særdeles velegnet til personer, der træner med en lille vægtbelastning og laver mange gentagelser.

Odin Håndvægte Sæt

Odin Håndvægte Sæt
Apuls logo
Odin Håndvægte Sæt (Stativ, 2x1kg, 2x2kg & 2x3kg)
Original price was: 1.299,00 kr..Current price is: 799,00 kr..

Som de eneste håndvægte i denne guide, er Odins håndvægte sæt fremstillet i vinyl. Det gør dem både slidstærke samtidig med, at de ikke triller rundt på gulvet, når du lægger dem.

 

Håndvægte sæt i vinyl

Vinylbelægningen på Odin Håndvægte Sæt giver en god komfort og et godt greb under træningen. Den sekskantede form på håndvægte sættet gør dem velegnet til træningsøvelser på gulvet, hvor det er vigtigt, at håndvægten er stabil og ikke flytter sig, uden det er meningen.

Med i pakken følger 6 håndvægte i 3 forskellige størrelser – 1, 2 og 3 kg. Ligesom nogle af de foregående håndvægte sæt er disse oplagt til lavbelastningstræning, hvor der er plads til mange gentagelser. Vægtene fremstår i grøn, rød og grå. Derudover medfølger et sort stativ, hvor du altid kan opbevare dem, når de ikke er i brug.

Odin Mini Rack Hex Håndvægte Sæt

Odin Mini Rack Hex Håndvægte Sæt
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Dette Odin Mini Rack Hex Håndvægte Sæt fra Odin består af sekskantede håndvægte, der især er gode til træningsøvelser på gulvet. Håndvægte sættet består af 8 håndvægte i en rigtig god kvalitet samt et praktisk stativ til opbevaring.

 

Opfylder nemt dit træningsbehov

Håndvægtene vejer mellem 1 og 8 kg. Intervallet mellem hver håndvægt er derfor 1 kg. Fordi intervallet mellem hver kun forøges med 1 kg, har du rig mulighed for at skifte til en større eller mindre håndvægt – hvis nødvendigt i forhold til din træning – uden størrelsesforskellen bliver for markant. I andre håndvægte sæt er intervallet helt op til 2,5 kg. Det betyder, at man ofte kan opleve, at den ene håndvægt er for let, mens den næste er for tung. Det oplever du ikke med Odin Mini Rack Hex Håndvægte Sæt.

 

Praktisk medfølgende stativ

Med til håndvægte sættet får du et flot og praktisk håndvægte stativ, så du nemt kan opbevare dem. Stativet sørger for at beskytte håndvægtene for unødigt slid, og giver samtidig et overblik over udvalget. Stativet kan med fordel stå fremme, hvor end du træner i hjemmet.  

Håndvægte sæt til hjemmetræning

De første håndvægte sæt kan spores helt tilbage til oldtidens Grækenland. Dengang blev de kaldt Halteres og var typisk udformet i sten. Siden dengang er der sket meget med håndvægte. I dag bliver de typisk produceret i støbejern, stål eller vinyl. Formålet har dog ikke ændret sig. Håndvægten er stadig en af grundstenene, når det kommer til styrketræning og muskelopbygning. Hvis man er seriøs med sin træning og gerne vil kunne træne derhjemme, så er et håndvægte sæt til hjemmetræning et must-have. Om man vælger billige håndvægte, eller dyrere udgaver er ikke så vigtigt, da det er vægtbelastningen, der tæller.

Kombiner et sæt håndvægte med en god træningsbænk, og du har grundstenene til et solidt homegym.

 

Hvilke fordele giver det at træne med håndvægte sæt?

Den største fordel ved at træne med et håndvægte sæt eller Dumbbell, om man vil, er, at man ikke har behov for andet for at kunne træne effektivt. Træning med håndvægte sæt er nemlig en utrolig effektiv måde, til at træne alle de store muskelgrupper i kroppen. Om man vælger at træne med et 6 kg håndvægte sæt eller et 20 kg håndvægte sæt, er faktisk ikke så vigtigt. Når det kommer til træning med håndvægte, så handler det mere om gentagelser end belastning. I hvert fald til at starte med. Jo stærkere man bliver og jo større ens muskler bliver, jo mere kan man bygge på. Det er dog vigtigt at starte småt, hvis man er nybegynder.

En anden fordel, ved træning med håndvægte, er, at man kan fokusere på bestemte muskelgrupper. Det kan man selvfølgelig også ved hjælp af forskellige maskiner, men ved at bruge håndvægte i stedet, kan man være endnu mere præcis. En sidste fordel der er værd at nævne, er, at det er en ideel metode, til folk der gerne vil træne derhjemme. At træne med håndvægte kræver ikke meget plads, så uanset om man bor i et stort hus eller i en lille lejlighed, kan man få en fuldkommen træning. Træningsvægte sæt er heller ikke en stor investering. Det behøver det i hvert fald ikke at være. Der findes både dyrere og billige udgaver.

 

Derfor skal du købe håndvægte til hjemmetræning

Mennesker har forskellige motiver til at dyrke fitness. Nogle vil bare gerne i bedre form eller tabe nogle kilo, mens andre gerne vil opbygge muskler. Hvis du tilhører den kategori, som gerne vil opbygge muskler og dermed styrketræne, så kan du ikke komme udenom vægttræning. Der findes forskellige former for vægttræning. De fleste vælger fitnesscentret og en kombination af maskiner og håndvægte. Andre sværger udelukkende til øvelser med håndvægte. Begge metoder er effektive og kan være med til at give en effektiv træning af hele kroppen. Valget mellem disse metoder er derfor i sidste ende ikke andet end en smagssag.

Der findes dog også en voksende procentdel, som foretrækker at træne derhjemme. Det kan der være flere forskellige årsager til. Nogle bryder sig ikke om at være omringet af mennesker når de træner, mens andre bare gerne vil have ro til at kunne fokusere på deres øvelser. Hvis man foretrækker at træne hjemmefra, så er håndvægte et rigtigt godt valg og man behøver faktisk ikke andet. Håndvægte øvelser har den fordel, at man egentlig ikke har brug for andre øvelser. Ved at fokusere på de rigtige øvelser, kan man nemlig opnå en komplet kropstræning. Dette kan også være den bedste løsning, til folk der ikke har det store budget.

 

Køb håndvægte? Dette skal du være opmærksom på

Når du køber et håndvægte sæt, er der et par vigtige faktorer, som du skal overveje for at få mest muligt for dine penge. Først og fremmest skal du overveje, hvilket vægtområde der matcher dit behov. Hvis du er nybegynder, er det bedst at starte med et lavere vægtområde og arbejde dig opad. Hvis du allerede har trænet et stykke tid og arbejdet dig op, kan du med fordel investere i et tungere sæt. Du skal også være opmærksom på materialet. Et vinyl håndvægte sæt kan være udmærket, men de bedste sæt er for det meste udformet i stål eller støbejern. Dette kan dog også være en smagssag, så her er valget dit alene.

Du bør også være opmærksom på håndvægtenes greb. Nogle har intet andet greb, end det materiale de er lavet af. Her er vinyl bedre end et sæt af jern. Hvis du foretrækker sæt af jern eller stål, kan man med fordel bruge sportstape for at få et bedre greb. Et sidste valg som du skal tage, er om du skal vælge et håndvægte sæt der er justerbart eller fikseret. De fikserede modeller er typisk dem du ser i fitnesscentre. Fordelen ved disse modeller er, at det ikke er nødvendigt at justere på noget. Justerbare håndvægte har dog den fordel, at det er muligt at tilføje flere vægtskiver. Ulempen er til gengæld, at der er begrænset plads på stangen.

 

Hvor er det bedst at købe sine håndvægte?

Der findes mange valgmuligheder, når det kommer til køb af håndvægte. Et håndvægte sæt kan findes både i fysiske forretninger, men også i mange webshops rundt omkring på internettet. Når det kommer til valget mellem en fysisk butik og en webshop, så er der ikke den store forskel. Der kan være nogle mindre forskelle i forhold til købsvilkår og leveringsbetingelser, men som udgangspunkt er det stort set det samme. Mange foretrækker de fysiske butikker, fordi det giver dem en større følelse af tryghed at vide at de altid kan gå ned i butikken, hvis der skulle opstå et problem. Der er dog også fordele ved at købe håndvægtene online.

Den største fordel ved at handle online er, at man kan sidde derhjemme i ro og mag og finde frem til det helt rigtige håndvægte sæt. Dette sammenlagt med, at man få det leveret direkte hjem til en selv er også noget, der tiltaler mange. Når man handler på nettet, skal man dog altid huske på, at der i de fleste tilfælde vil blive lagt en pris for forsendelse oven i prisen på produktet. Der findes dog også mange webshops, som giver fri fragt, hvis man bestiller for mere end et vist beløb. Hvis ens håndvægte foretrukne sæt ligger under dette beløb, kan det være en god idé at bestille mere, så man når over grænsen, da vægte er dyre at sende.

 

Hvad koster håndvægte sæt til hjemmetræning?

Som med alle andre produkter på de forskellige markeder, så findes der også forskellige prisklasser, når det kommer til håndvægte sæt. Der er med andre ord noget, for ethvert budget og enhver smag. Pris og kvalitet hænger også sammen, som med alle andre produkter, men grundlæggende, så er håndvægte ens, uanset pris. Det skyldes, at der ikke er tale om nogen former for teknologi eller andet, som gør, at de forskellige sæt adskiller sig fra hinanden. Det er vægten som er den vigtigste faktor. Man kan dog godt finde håndvægte i så ringe en kvalitet, at det ikke kan betale sig at spare penge ved at vælge dem fremfor andre.

Overordnet set, er håndvægte sæt priser dog ikke så afgørende som med andre produkter. Det er muligt at finde et sæt i en acceptabel kvalitet, til en pris som de fleste kan være med på. Det betyder dog ikke, at der ikke er fordele ved at vælge et af de dyrere sæt til hjemmetræning. Nogle af de faktorer der kan spille ind her, er hvilket brand der har produceret håndvægtene eller andre ting, som for eksempel grebet eller materialet. I sidste ende handler det om præferencer. Når det kommer til hvad det enkelte sæt kan gøre for ens træningsfremskridt, så er der ikke nogen radikale forskelle. Det handler stort set kun om vægt.

 

Sådan kommer du i gang med at din hjemmetræning

Har du investeret i dit første håndvægte sæt, og skal du til og i gang med at træne derhjemme? Så er der faktisk nogle ting, som der er gode at være opmærksom på. Du skal først og fremmest være klar over, at det at træne derhjemme, kræver en helt anden disciplin, end når du træner i et fitnesscenter. Når du træner i et fitnesscenter er man omringet af andre mennesker, som er der med det samme formål som dig. Det skaber automatisk en atmosfære, der ligger op til fokus på at træne. Når du træner derhjemme, så kan det være svært at finde det samme fokus. Det skyldes at der er mange flere ting, som kan distrahere dig.

Modsat et fitnesscenter, så består ens hjem af forskellige ting, som alle kan være med til at lede tankerne væk fra din træning. Det kan for eksempel være din computer eller din spillekonsol. Det kan også være din familie eller dine børn, som tager dit fokus væk fra din træning. Derudover er der også forskellige huslige pligter derhjemme, som pludselig kan poppe op i ens tanker, og dermed aflede dig fra dine øvelser. At træne derhjemme kan være en stor fordel på mange områder, men det kræver en ekstra mental indsats fra dig. Så længe du er opmærksom på det og holder fokus, kan du let opnå de samme resultater derhjemme.

 

Overvej om du helt skal droppe fitnesscentret

Der kan være forskellige årsager til, at nogle helt vælger at droppe fitnesscentret eller slet ikke overvejer det som en mulighed. Det kan være noget så simpelt som koncentrationsbesvær eller at man bare gerne vil være alene, der afgør dette. Det kan også være mere alvorlige ting, som social angst. Selvom du har købt et håndvægte sæt og vil træne derhjemme, bør du ikke tage en forhastet beslutning. Der er nemlig også fordele ved at træne i et fitnesscenter, som man ikke får på samme måde, ved at træne derhjemme. Det kan for eksempel være det sociale element, eller det, at der altid er nogen man kan spørge til råds.

Hvis du er stålsat på at træne derhjemme, så kan det i stedet være en idé at overveje, at finde en makker du kan træne med. Det giver noget ekstra at træne med andre, ikke kun socialt eller til råd og vejledning, men også når det kommer til motivation. De fleste der styrketræner eller har styrketrænet, ved hvor godt det kan være at have nogen, der kan give en et ”spark” bagi, når det halter med motivationen. Det at have en makker kan i sidste ende være det, der gør at du opnår dine mål for din træning. Det er noget du som minimum bør overveje, hvis du har forladt fitnesscentret. Hvem ved, måske er det lige det, du har brug for?

 

Find inspiration til dine træningsøvelser på nettet

Hvis du har valgt at træne udelukkende med et håndvægte sæt, uanset om det er derhjemme eller i det lokale fitnesscenter, så kan det godt føles trivielt. Mange føler at de gentager de samme øvelser om og om igen, og oplever derfor at de mister motivation. Først og fremmest, så er det ikke unormalt at man oplever tab af motivation når man træner. Det gælder både dem der træner med håndvægte og dem der træner på maskiner. At holde sig i form og opbygge muskler kræver mental styrke og dedikation. Hvis det var let at gøre, så ville alle være veltrænede og trimmede. Styrketræning kræver stort fokus og hårdt arbejde.

Føler du, at du er ved, eller allerede har mistet din motivation, så lad det ikke slå dig ud. Der er masser af hjælp at hente, fra andre som har stået i den samme situation. En af de første ting du kan gøre, er at finde forskellige rollemodeller indenfor fitnessverden, som du kan følge på de sociale medier. De har med garanti stået i samme situation som dig, og i og med at de nu er succesfulde, viser at de har overvundet dette tab. De kan være en god kilde til øvelser, som du ikke kendte til før, ligesom de også kan være en god kilde, til at finde inspiration til din kost. Det kan samtidig være en god idé at abonnere på forskellige fitnessmagasiner.

 

Omring dig med folk som kan holde dig motiveret

Nogle mennesker dedikerer sig selv så meget til deres træning, at det udefra ser ud som om, at man er i et forhold med sit håndvægte sæt. Det lyder måske ekstremt, men hvis du tilbringer mere tid sammen med dine håndvægte, end du gør med din kæreste eller familie, så er der måske noget om snakken. Derfor er det vigtigt, at du evner at balancere din træning på en måde der gør, at det ikke tager tid fra din familie. Det kan du blandt andet gøre, ved at skemalægge dine træningssessioner, så de ikke kommer i konflikt med familiære forpligtelser. Ved at have fokus på dette, skaber du de bedste rammer for både dig og din familie.

Når man taler om motivation og træning, så kan rollemodeller og forbilleder gøre meget, men der er ikke noget så kraftfuldt, som opbakning fra ens nærmeste. Hvis du ønsker at leve en sund livsstil, med fokus på en veltrænet og velfungerende krop, så har de fleste deres families opbakning. Nogle oplever dog at deres venner falder fra, fordi man bruger så mange timer på at træne og dermed ikke har så meget tid til dem. Hvis dine venner ikke kan acceptere, at du bruger tid på at skabe en sund livsstil for dig selv, fremfor at tage i byen med dem? Så bør du kraftigt overveje, om de fortsat skal være en del af dem, som er tættest på dig.

 

Træn hele kroppen med disse øvelser med håndvægte sæt

Vidste du at du faktisk kan træne hele kroppen med et håndvægte sæt? Se blot videoerne nedenfor. Her vil du ikke kun lære de forskellige øvelser, men også hvordan du laver dem korrekt med god form.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om håndvægte sæt

Der findes mange gode håndvægte sæt. Hvilket der er det bedste for dig, kommer an på dit budget og behov. Længere oppe i guiden her, kan du se hvilke sæt vi anbefaler. Klik her og se vores favorit eller tjek det bedste premium valg, bedste valg på budget, eller en af de mange andre gode anbefalinger.

Et håndvægte sæt kan koste fra et par hundrede kroner og helt op til 50.000+, afhængig af hvilken type og kvalitet du køber. Du kan få et godt sæt håndvægte til hjemmetræning for 400-1000 kr. Vi anbefaler de justerbare, hvis du har begrænset plads af træne på derhjemme. Har du dit eget home gym, og dermed mere plads, kan du købe et professionelt håndvægte sæt, som dem der har i træningscentrene. Her skal du dog regne med at skulle investere noget mere end 1000 kr.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne