Kvinde dyrker yoga på en yogamåtte i hjemmet

Yogamåtte – De 16 bedste yogamåtter til hjemmetræning 2024

Vores favoritter
Manduka Pro Yogamåtte 6 mm _- bedste yogamåtte

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Moonchild Yogamåtte

Bedst i test vinder

Gå direkte til den her »

Surya Yogamåtte - bedste uld yogamåtte

Bedste i uld

Gå direkte til den her »

Manduka Pro Travel rejse yogamåtte 2,5 mm__ - bedste rejse yogamåtte

Bedste til rejser

Gå direkte til den her »

Abilica YogaPilates måtte

Bedste billige valg

Gå direkte til den her »

Flowlife yogamåtte - Bedste kork yogamåtte

Bedste i kork

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Manduka Pro Yogamåtte Midnight
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.
Manduka eKo Super lite Rejse yogamåtte 1,5mm. acai
Manduka eKo Super lite...
322,95 kr.
Abilica Yoga/Pilates måtte
Abilica Yoga/Pilates m...
Original price was: 199,00 kr..Current price is: 99,00 kr..
Abilica Basic Yogapakke
Abilica Basic Yogapakke
Original price was: 758,00 kr..Current price is: 499,00 kr..
Surya yoga måtte i 100% uld (75 x 200 cm)
Surya yoga måtte i 100...
469,00 kr.
Manduka X Yoga Mat (Midnight)
Manduka X Yoga Mat (Mi...
479,00 kr.
Flowlife yogamåtte - Bedste kork yogamåtte
Flowlife Flowmat​
590,00 kr.
Abilica Jute ECO Yogamåtte Sand
Abilica Jute ECO Yogam...
Original price was: 579,00 kr..Current price is: 399,00 kr..
Abilica ECO Yogamåtte yogamåtte
Abilica ECO Yogamåtte ...
499,00 kr.

Indholdsfortegnelse

Kan du godt lide at dyrke yoga? Så er en yogamåtte ikke til at slippe udenom. En træningsmåtte til yoga hjælper dig overordnet set med at forbedre din yogateknik, undgå skader samtidig med, at den giver dig en mere hygiejnisk træningsoplevelse. En træningsmåtte til yoga er ganske enkelt en nødvendighed, hvis du ønsker at kunne holde balancen og at kroppen skal stå stabilt under din yogatræning.

Uden en yogamåtte er det ikke muligt at lave alle yogaøvelser. Samtidig er det også vigtigt, at du passer på din led under træningen. En træningsmåtte til yoga er ofte tyndere end en almindelig træningsmåtte. Under yoga er det vigtigt at kunne holde balancen og derfor er det essentielt, at måtten ikke er for tyk, da det kan forringe din balanceevne. En yogamåtte er ofte omkring 4 mm tyk, mens en alsidig træningsmåtte ofte har en tykkelse på minimum 1 cm.

 

Yoga er perfekt til din hjemmetræning

Med yoga kan du blive mere smidig og styrke din muskler og led. Samtidig er yoga oplagt til dig, der ønsker at forbedre din koordinations- og balanceevne. Det kan desuden hjælpe din krop til en bedre blodcirkulation og en forbedret iltoptagelse, der har positiv indvirkning på din energi og dit overskud.

Yoga er den oplagte træningsworkout i hjemmet, da du ikke behøver nogen hjælpemidler eller træningsmaskiner. Det eneste du har behov for, er en god yogamåtte. Af samme grund fylder denne træningsdisciplin ikke det store og kan gøres i alle hjemmets rum. Du får derfor ikke en træningsform, der er mindre beskeden, når det kommer til hjemmetræningsudstyr.

 

Find de bedste yogamåtter til dig

I denne yogamåtte test guide har vi samlet en række af de bedste yogamåtter på markedet. Vi giver dig:

  • Et overskueligt og hurtigt overblik over udvalget af yogamåtter på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
  • En guide til hvordan du finder den bedste træningsmåtte til yoga baseret på dine behov og den form for yoga du dyrker.
     

Nedenfor har vi listet 16 forskellige træningsmåtter, så du kan finde den bedste yogamåtte til dig.

Vores anbefaling

Manduka Pro Yogamåtte 6 mm

Manduka Pro Yogamåtte 6 mm _- bedste yogamåtte
Manduka Pro Yogamåtte Earth
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.
Manduka Pro Yogamåtte Diamond colorfields
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.
Manduka Pro Yogamåtte Black Magic
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.
Manduka Pro Yogamåtte Black Sage
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.
Manduka Pro Yogamåtte Verve
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.
Manduka Pro Yogamåtte Midnight
Manduka Pro Yogamåtte ...
889,95 kr.

En træningsmåtte til den almene yogaudøver, der kan klare mange timers dagligt brug. Derfor er den både velegnet til brug i et træningscenter og til hjemmet. Brandet Manduka er desuden blevet kåret til den bedste producent af yogamåtter i verden, så du skal ikke være i tvivl om kvaliteten af denne måtte.

 

Yogamåtte med udvikling på 4 år i bagagen

Med Manduka Pro får du en træningsmåtte til yoga, der er i en særdeles lækker kvalitet. Måtten har været 4 år undervejs for at sikre, at den på bedst mulige vis skaber den bedste træningsoplevelse for dig under brug. Den er udviklet af professionelle yogalærer og giver en høj komfort samt en god stødabsorbering.

Da måtten er OEKO-TEX-certificeret er du sikret et produkt uden skadelige stoffer og kemi. Det er et godt kvalitetsstempel. Yogamåtten tåler hyppigt brug. Den er derfor særdeles velegnet til brug i et yogastudie, men kan også sagtens bruges til hjemmetræning.

 

Overflade der forlænger måttens holdbarhed

Med den smarte yogamåttes closed-cell overflade er du sikret et produkt, der holder længe. Overfladen på måtten er fremstillet til at modvirke fugt og bakterier i at trænge ind i måtten. Samtidig sikrer undersiden, at måtten ligger stabilt og sikkert på gulvet. Med Manduka Pro er du desuden sikret en måtte, der passer til de fleste underlag og gulve – hvad enten din træning foregår på et tæppe, trægulv eller cementgulv.

 

Medium grip

Når du skal skifte fra stilling til stilling i yoga, kan du på nogle træningsmåtter opleve, at kroppen klistrer sig fast, og at det derfor er svært at bevæge sig rundt på måtten. Dette er ikke tilfældet med Manduka Pro. Takket være dens medium grip kan du let skifte til en ny stilling på måtten.

Hvis du dyrker hot yoga eller blot bliver meget svedig og varm under din træning, anbefales det dig at tilkøbe et Wet Grip Towel, der kan absorbere fugten, forbedre dit greb og passe bedre på måtten.

Bedst i test yogamåtte

Moonchild Yogamåtte

Moonchild Yogamåtte
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Moonchilds træningsmåtte til yoga er fremstillet I naturlig gummi, der er fri for PVC. Overfladen er betrukket med PU, der giver et skridsikkert underlag under din træning. Yogamåtten fra Moonchild er desuden kåret til ’Bedst i test’ af iForm i 2022. Du kan derfor være sikker på at købe et produkt, der ikke skuffer.

 

“Stay Grounded”

Denne yogamåtte fra Moonchild Yoga Wear hedder ”Stay Grounded”. Det ligger derfor til navnet, at den har et godt greb og hjælper dig til en god balance under din yoga-session – selv hvis du bliver meget svedig under din træning. Samtidig støtter den kroppen og giver et godt fodfæste, så din træning bliver mere behagelig.

Måttens design består af et centreret mønster af de velkendte måner, som Moonchild er kendt for. På måtten går der i midten en linje, der hjælper dig til at holde orienteringen, når du skifter mellem forskellige stillinger.

Bedste uld yogamåtte

Surya Yogamåtte

Surya Yogamåtte - bedste uld yogamåtte
Surya yoga måtte i 100% uld (75 x 200 cm)
Surya yoga måtte i 100...
469,00 kr.
Surya yoga måtte i 100% uld (90 x 200 cm)
Surya yoga måtte i 100...
569,00 kr.

Selvom de fleste træningsmåtter på markedet ikke fremstilles af uld, har en uld yogamåtte nogle gode egenskaber, der er værd at kende til. Materialevalget i Suryas træningsmåtte medvirker til en bæredygtig produktion.

 

Fremstillet af fåreuld

Surya er en træningsmåtte fremstillet af fåreuld af 100% jomfrufår fra et levende får. Ulden virker blød for kroppen og er samtidig et særligt godt isolerende materiale, der er velegnet til træning på kolde gulve eller lign. Uldmaterialet giver desuden en høj komfort under træning og medvirker til en øget afslapning. Denne Surya uld yogamåtte hjælper på flere måder til en behagelig yogatræning.

Surya Yogamåtte har grundet overdelens materialevalg mange gode egenskaber. Fåreuld er selvfølgelig et naturligt materiale, hvilket i sig selv er en god ting, da det giver et mere bæredygtigt produkt. Bortset fra det er fåreuld selvrensende, snavsafvisende, flammebestandigt og særdeles holdbart. Det giver en god grobund for et produkt af højeste kvalitet.

 

Skridsikker underside

Du skal ikke være nervøs for en ustabil træning, selvom du træner på den bløde måtte fra Surya. Undersiden af måtten er beklædt med 50% naturligt latex, 18% PU og 32% akrylharpiks. Denne kombination af materialer sikrer en stabil underside, der giver mulighed for at lave alle yogaøvelser.

Til forskel fra mange andre yogamåtter fås denne i forskellige størrelser. Du kan derfor både finde måtten i 75 x 200 cm og 90 x 200 cm alt efter, hvor bred en måtte du ønsker.

Bedste rejse yogamåtte

Manduka Pro Travel rejse yogamåtte 1,5 mm

Manduka Pro Travel rejse yogamåtte 2,5 mm__ - bedste rejse yogamåtte
Manduka eKo Super lite Rejse yogamåtte 1,5mm. acai
Manduka eKo Super lite...
322,95 kr.
Manduka eKo Super lite Rejse yogamåtte 1,5mm. midnight
Manduka eKo Super lite...
322,95 kr.
Manduka eKo Super lite Rejse yogamåtte 1,5mm. charcoal
Manduka eKo Super lite...
322,95 kr.
Manduka eKo Super lite Rejse yogamåtte 1,5mm. Leaf Green
Manduka eKo Super lite...
322,95 kr.
Manduka eKo Super lite Rejse yogamåtte 1,5mm. midnight EKSTRA LÆNGDE
Manduka eKo Super lite...
344,95 kr.

Skal du på yogaferie eller -retreat? Så er en Manduka Pro Travel den perfekte rejsemakker. Manduka er blevet kåret som det bedste mærke indenfor yogamåtter, og du skal derfor ikke tvivle på, at kvaliteten af denne træningsmåtte til yoga er i top.

 

Perfekt som rejse yogamåtte

Med en vægt på kun 1,1 kg er træningsmåtten fra Manduka nem at have i din taske eller kuffert, hvis du skal yogaferie eller lign., hvor du gerne vil have din egen træningsmåtte med dig. Når den ikke vejer mere end 1 kg, er den også oplagt at have med til træningscentret, så du slipper for at bruge centrets træningsmåtte. Her kan det desuden være en god idé med en yogamåtte taske, der er beregnet til formålet, så du bedst muligt passer på din træningsmåtte.

 

Yogamåtte i premium kvalitet

Manduka Pro Travel har høj komfort og holdbarhed, der sikrer en premium-kvalitet, der ikke er til at tage fejl af. Den har en god polstring der sikrer, at den ikke bliver slidt op, selvom du tager på det ene yogaretreat efter det andet. Af samme grund er der også livslang garanti på produktet.

Strukturen i måtten er meget tæt, hvilket sikrer fugt, sved og bakterier i at trække ind i måtten. Den er derfor ideel til hot yoga, hvor man udskiller meget sved. Overfladen føles behagelig – selv når du skifter mellem forskellige yogastillinger.

Ligesom andre produkter fra Manduka er denne rejse yogamåtte også fremstillet i OEKO-TEX-certificerede materialer der sikrer, at der ikke er brugt nogen skadelige stoffer til at fremstille måtten.

Bedste billige yogamåtte

Abilica Yoga/Pilates måtte

Abilica YogaPilates måtte
Abilica Yoga/Pilates måtte
Abilica Yoga/Pilates m...
Original price was: 199,00 kr..Current price is: 99,00 kr..

Abilica står bag mange gode kvalitetsprodukter indenfor træning og har også lavet denne fine træningsmåtte til yoga og pilates.

 

Prisvenlig måtte til yoga og pilates

Hvis du er nybegynder eller har et lille budget, er denne træningsmåtte fra Abilica et godt bud på den rette model for dig. Træningsmåtte er særdeles velegnet til øvelser, hvor balancen er i fokus og hvor det er vigtigt med en høj koncentration. Hvis du både dyrker yoga og pilates er denne træningsmåtte meget oplagt.

 

Kendt mærke bag træningsmåtten

Abilica er et kendt mærke indenfor træning og det aktive liv, hvor de står bag alt fra træningsmaskiner til trampoliner. Deres produkter er i en god kvalitet med fokus på funktionalitet og levetid. Abilica har både produkter til det private og professionelle markedet.

Bedste kork yogamåtte

Flowlife Flowmat

Flowlife yogamåtte - Bedste kork yogamåtte
Flowlife yogamåtte - Bedste kork yogamåtte
Flowlife Flowmat​
590,00 kr.

Med denne træningsmåtte får du et produkt i et skandinavisk design og med et minimalt klimaaftryk. Måttens materialevalg gør den yderst slidstærk, så du er sikret et produkt med lang levetid. Flowlife har 100 dages tilfredshedsgaranti, så du har mulighed for at lære produktet at kende og blive komfortabel med måttens kvalitet.

 

Naturligt materiale

Denne træningsmåtte fra Flowlife er fremstillet i kork og naturgummi og den er derfor udelukkende fremstillet i naturlige materialer. Da kork er et skånsomt materiale, er den biologisk nedbrydelig, hvilket også betyder at den giver et minimalt klimaaftryk. Undersidens naturgummioverflade sikrer, at måtten holdes på plads under din yogatræning.

Kombinationen af kort og naturgummi giver en god stabilitet på måtten og sikrer dig en god træningsoplevelse.

 

Praktisk træningsmåtte til yoga

Mens nogle nyder at dyrke yoga i hjemmet, har andre brug for at træne med andre i et yogastudie eller lign. Flowlife Flowmat giver dig mulighed for at tage din egen træningsmåtte med til yogastudiet uden du skal slæbe den under armen. Med til måtten følger nogle praktiske stropper, der gør det nemt at bære måtten, hvorhen du har lyst.

Manduka X Yoga Mat

Manduka X Yoga Mat
Manduka X Yoga Mat (Black)
Manduka X Yoga Mat (Bl...
479,00 kr.
Manduka X Yoga Mat (Midnight)
Manduka X Yoga Mat (Mi...
479,00 kr.
Manduka X Yoga Mat (Magic)
Manduka X Yoga Mat (Ma...
479,00 kr.

Endnu en Manduka yogamåtte, som har alle de gode kvaliteter, som Manduka er kendt for. Træningsmåtten er designet til at kunne bruges til alle former for træning, der involverer en måtte. Den er derfor ikke kun god til forskellige former for yogatræning, men kan også sagtens bruges til styrketræning eller udstrækning.  

 

Alsidig træningsmåtte

Denne træningsmåtte fra Manduka er designet til alle former for træning – ligegyldigt om det er yoga, pilates eller noget helt tredje. Det gør den derfor også velegnet til dig, der godt kan lide at dyrke forskellige former for yoga eller blot dyrker mange forskellige sportsgrene, hvor en træningsmåtte er vigtig. Du kan også med fordel bruge den til forskellige udstrækningsøvelser efter en træningssession.

Træningsmåtten har en vægt på kun 1,7 kg, og den er derfor nem at pakke med i tasken på vej til fitnesscentret, yogastudiet eller lignende.

 

Overflade der forhindrer bakterier i at trænge igennem

Ligesom andre Manduka-produkter er også denne X Yoga Mat kendt for sin tæthed i overfladen, der gør at måtten ikke tager imod fugt og sved, og som forhindrer bakterier i at trænge ind. Mange yogamåtter har en decideret under- og overside, men det har denne måtte ikke. Den kan du vende som du har lyst.

Abilica ECO Yogamåtte

Abilica ECO Yogamåtte
Abilica ECO Yogamåtte yogamåtte
Abilica ECO Yogamåtte ...
499,00 kr.

Denne træningsmåtte ECO fra Abilica er nem at folde sammen og have med i tasken til yogastudiet eller pilates-timen.

 

Pilates eller yoga – eller begge dele?

Abilica ECO Yogamåtte er både beregnet til forskellige yoga-former og pilates. Hvis du godt kan lide at dyrke forskellige former for træning, der kræver et underlag, er denne måtte et meget oplagt valg, da den sagtens kan bruges til både det ene og det andet.

 

Miljørigtige materialer

Med denne Abilica ECO får du en træningsmåtte, der er produceret i miljørigtige materialer. I det ligger at måtten fremstår i TPE, der er et genanvendeligt og nedbrydeligt materiale. Af samme grund er det derfor vigtigt ikke at efterlade måtten i solen, da den i så fald vil blive ødelagt.

Abilica Jute ECO Yogamåtte

Abilica Jute ECO Yogamåtte
Abilica Jute ECO Yogamåtte Grøn
Abilica Jute ECO Yogam...
Original price was: 579,00 kr..Current price is: 399,00 kr..
Abilica Jute ECO Yogamåtte Sand
Abilica Jute ECO Yogam...
Original price was: 579,00 kr..Current price is: 399,00 kr..
Abilica Basic Yogapakke
Abilica Basic Yogapakke
Original price was: 758,00 kr..Current price is: 499,00 kr..
Abilica Hjemmetræningssæt
Abilica Hjemmetræningssæt
Original price was: 1.406,00 kr..Current price is: 799,00 kr..

En træningsmåtte i jute, der er fuldstændig bionedbrydelig og giver et skridsikkert underlag, der gør det muligt at udføre selv de komplicerede yogaøvelser.

 

100% bionedbrydelig

I den tid vi lever i, bliver det mere og mere vigtigt at tage hensyn til miljøet og derfor også at købe produkter, der ikke skader miljøet i så høj grad som tidligere – og som måske slet ikke belaster miljøet. Abilica Jute ECO er fuldstændig bionedbrydelig og er produceret i miljøvenligt PER og jute. Jute er tekstilfibre fra en stilk af juteplanten, der giver en god overflade på træningsmåtten.

 

Godt fodfæste

Med denne træningsmåtte fremstillet af jute kan du være sikker på at have et godt hånd- og fodfæste under din træning. Samtidig kan du vide dig sikker på, at måtten ligger stabilt på gulvet under din træning, hvilket giver dig rig mulighed for at lave alle slags yogaøvelser.

Med til træningsmåtten kommer en bærestrop, der er fremstillet i ubleget bomuld og som gør måtten meget nem at transportere hen til træningscentret eller yogastudiet.

Casall Yogamåtte

Casall Yogamåtte
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Casall træningsmåtte fremstår i de klassiske mål og den anbefalede tykkelse for en yogamåtte. Hvad enten du er nybegynder indenfor yoga eller er øvet med flere års erfaring, er denne træningsmåtte et godt valg.

 

Mest gængse yogamåtte fra Casall

Denne træningsmåtte fra Casall er en god yogamåtte for alle. Den er både god at have med i yogastudiet, på yogaretreat eller blot derhjemme, hvis det er der du træner. Samtidig er den både oplagt til både nybegynderen og den øvede indenfor yoga.

Casall er fremstillet af TPE-gummi i 2 lag, der er uden PVC. Det er samtidig et genanvendeligt materiale, hvilket kun bliver vigtigere og vigtigere i den tid vi lever i dag.

Lotuscraft PURE Yogamåtte

Lotuscraft PURE Yogamåtte
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med denne måtte får du en rigtig god træningsmåtte i en god tykkelse, der er beregnet til mange forskellige yoga-discipliner.

 

Måtte i naturgummi og vegansk læder

Med Lotuscraft PURE får du et underlag med et godt greb, der gør måtten oplagt til diverse balanceøvelser og -stillinger. Derfor er måtten også særdeles god til både Hatha, Lyengar, Vinyasa, Flow, Ashtanga og Hot Yoga.

Overfladen på Lotuscraft PURE er fremstillet af vegansk læder. Den består desuden af naturgummi, der er biologisk nedbrydeligt. Samtidig er måtte uden PVC, Phtalater, AZO og der er ingen forurenende plast.

 

CO2-kompenseret

Som en bonus, når du køber denne træningsmåtte, får du et produktet, der er CO2-kompenseret. Det betyder, at Lotuscraft i samarbejde med Climate Partner udregner og kompenserer den CO2-belastning der ligger i at producere måtten. På den måde gør du noget godt for miljøet, når du vælger denne træningsmåtte fremfor en anden på markedet.

The Spirit of OM Mandala Uld Yogamåtte

The Spirit of OM Mandala Uld Yogamåtte_
Produktet er desværre udsolgt lige nu

En flot Feng Shui yogamåtte med indvævet mandala-motiv. Måtten er fremstillet i uld, der bl.a. har egenskab af at være selvrensende og temperaturregulerende.

 

Yogamåtte med flot mønster

Med en træningsmåtte fra Spirit of OM får du den smukkeste måtte med mandala-mønster. Mandala-mønstret er optegnet i en orange nuance mens resten af måtten fremstår i naturhvid. Måtten er desuden produceret i Tyskland.

Forsiden af yogamåtten er fremstillet i 100% jomfruuld af merino, mens bagsiden består af bomuld belagt med naturlatex. Den bløde merinould giver en blød og fluffy fornemmelse og giver en dejlig kropsfølelse samtidig med at ulden både gør måtten temperaturregulerende og selvrensende.

Måtten er særdeles egnet til Restorativ Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga og meditation. Du kan derfor bruge denne træningsmåtte til forskellige yogadiscipliner – men den er især god til de blødere yoga-discipliner. Du kan også sagtens bruge den som underlag til middagsluren for at lade op med ny energi.

Moonchild XL Yogamåtte

Moonchild yogamåtte XL
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med en ekstra længde og bredde får du her en træningsmåtte med ekstra plads til at udfolde sig og lave en masse forskellige yogaøvelser.

 

Stabilitet og blødhed

Denne yogamåtte fra Moonchild fremstår her som en XL-udgave, hvor både bredde og længde er større end på en almindelig yogamåtte. Det er særligt fordelagtigt for dig, der er høj eller bare godt kan lide at have lidt mere plads at udfolde sig på. Samtidig er komfort og funktionalitet i fokus i denne XL-udgave. Du får en træningsmåtte med et godt greb og en høj stabilitet, der sikrer at du kan lave alle yogaøvelser. Samtidig er blødheden i top, så du kan være komfortabel under træningen.

 

Kendt design

Moonchild har et ikonisk måne-design, der går igen på deres produkter – og derfor også på denne træningsmåtte. Som en del af måttens design funder du en midterlinje, der hjælper dig til at holde fokus på din centrering og balance.

Lotuscraft Mudra Yogamåtte

Lotuscraft Mudra Yogamåtte__ - Bedste billige yogamåtte
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Mudra er en prisvenlig og alsidig yogamåtte, der kan bruges til det meste yogatræning. Den er god som begyndermåtte, hvis du gerne vil se, om yoga er noget for dig.

 

God til begyndere indenfor yoga

Hvis du gerne vil prøve kræfter med yoga, fordi du har en idé om, at yoga lige er noget for dig, skal du finde en god træningsmåtte til en start. Hvis du ikke ved, hvilken yogamåtte du bør anskaffe dig, er denne Mudra træningsmåtte fra Lotuscraft et godt valg.

Mudra er god til nybegyndere, fordi den er prisvenlig og kan bruges til helt almindelige yogaøvelser. Uden at skulle op med alt for mange penge til en start, kan du ved hjælp af Lotuscraft Mudra komme godt i gang med din yogatræning – enten i hjemmet, træningscentret eller yogastudiet.

 

Giver et godt fundament

Med måttens 5 mm tykkelse har måtten et godt fundament, der gør det mere behageligt at træne på måtten end direkte på det hårde gulv. Med måttens struktur får du et godt greb, der øger stabilitet under din træning og som gør det muligt at lave mange forskellige yogaøvelser og -stillinger.

Da produktet skal i kontakt med huden er det vigtigt at materialerne i måtten ikke udskiller skadelige stoffer eller lign. Det kan du være sikker på, at Mudra fra Lotuscraft ikke gør, da produktet er OEKO-TEK-certificeret. Det er derfor din garanti for, at produktet lever op til nogle visse EU-standarder.

Elsk x Moonchild Yogamåtte

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Denne Elsk x Moonchild Yogamåtte er til dig, der gerne vil nyde godt af et samarbejde mellem to fede brands, da Elsk og Moonchild har lavet en collab-kollektion med fokus på naturen i Thy.

 

En collab-kollektion

Elsk og Moonchild har igennem et inspirerende samarbejdet designet en fantastisk kollektion af yoga-accessoires med fokus på omgivelserne i Thy. Derfor er alle produkter i denne collab-kollektion inspireret af farver, lys og natur – med fokus på et feminint touch. Denne Elsk x Moonchild træningsmåtte er derfor et resultat af et samarbejde, hvor fede detaljer fra begge brands er i spil.

Designet af yogamåtten er stilfuldt og lækkert og bærer i den grad præg af samarbejdet mellem Elsk og Moonchild. På måtten finder du et flot signaturlogo, hvorpå der står Elsk x Moonchild. Samtidig er der indgraveret bølger og månefaser, der er en klar inspiration til naturen i Thy.

 

Godt greb under de svedige yogatimer

Denne Elsk x Moonchild Yogamåtte giver dig et godt underlag at træne og dyrke yoga på. Med måtten får du et godt greb – også selvom du sveder meget under din træning. Du kan både bruge den i hjemmet og i yogastudiet. Måtten er en letvægtsmodel, hvilket betyder at den er let at have under armen eller med i tasken, hvis du dyrker yoga på et hold.

Lotuscraft OKEO Jute Yogamåtte

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med en træningsmåtte i jute får du et produkt med fokus på skridsikkerhed. Denne Lotuscraft OEKO Jute består desuden af en del genbrugsmateriale og naturlige råmaterialer, der gør den bæredygtig.

 

Med fokus på genanvendelighed

Med denne træningsmåtte får du et meget skridsikkert underlag, der består af naturgummi og jute. Måtten er derfor fremstillet i naturlige og nedbrydelige materialer, der giver et bæredygtigt og lækkert produkt. 20% af naturgummien kommer fra genanvendelse. Derfor kan du også opleve, at måtten har små ujævnheder i overfalden pga. genanvendelsesprocessen. Dette er dog mest på undersiden af produktet. Dette påvirker dog ikke kvaliteten af produktet.

Samtidig er måtten OEKO-tex-certificeret, sådan at du er sikker på, at produktet ikke indeholder nogen skadelige kemikalier eller andet.

 

Dæmper hårdhed

Når man laver forskellige øvelser på en træningsmåtte, er det vigtigt, at måtten har evne til at dæmpe hårdheden og absorbere de stød der kommer, så det ikke føles som at lægge på gulvet. Lotuscraft OEKO Jute Yogamåtte giver en fremragende støddæmpning, der også er med til at give din krop en god stabilitet under træning.

Din ultimative købsguide til yogamåtter: Alt du bør vide om træningsmåtter til yoga

I ovenstående yogamåtte test har vi præsenteret dig for en række meget forskellige træningsmåtter. Hvis du stadig er i tvivl, hvilken du skal vælge, har vi lavet denne købsguide, hvor vi vil hjælpe dig i den rigtige retning. Det er vigtigt at vælge den rette yogamåtte, der passer til din yogatræning og de krav du har.

I denne købsguide vil vi komme ind på alle de overvejelser du bør gøre dig inden du vælger, hvilken yogamåtte du skal købe, så du kan vælge den rette model. Vi vil blandt andet gennemgå dine muligheder for valg af træningsmåtte ud fra, hvilken slags yoga du dyrker samt. Samtidig vil vi komme ind på, hvilke faktorer der kan have afgørende betydning for dit valg af produkt.

 

Hvorfor overhovedet købe en yogamåtte?

Hvis du skal dyrke yoga eller en eller anden form for træning på gulv er det vigtigt med et godt underlag – og det er der flere grunde til. Først og fremmest giver det rette underlag (i form af en træningsmåtte) en mere stabil og skridsikker træning. Det giver mulighed for at kunne holde fokus på at lave øvelserne korrekt fremfor din komfort under træningen. Det er især vigtigt med et stabilt underlag, hvis du skal lave øvelser med kun ét ben placeret på gulvet, da din base her er helt central.

Når yogamåtten giver et skridsikkert underlag, sikrer du dig bedre mod skader og lign., som nemt kan opstå, hvis du ikke har de rette betingelser under din træning. Et godt underlag giver desuden en god polstring og støtter derigennem dine led, som kan blive belastet meget under nogle yogastillinger.

Foruden den komfort og sikkerhed der er forbundet ved at anskaffe sig en yogamåtte, er hygiejnen også bedre. En træningsmåtte kan du nemt rengøre. Flere måtter har desuden overflader, der er afvisende overfor sved, lugt og bakterier, og som derfor bidrager til en meget hygiejnisk træning. Samtidig giver det også sig selv, at det er mere hygiejnisk at træne på sin egen træningsmåtte, hvis du træner udenfor hjemmet – fremfor den der er i træningscentret.

 

Hvilken yogamåtte bør du vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilken yogamåtte man skal vælge til sin yogatræning, når markedet er så stort og der er så mange muligheder. Samtidig står du måske med en forvirring omkring, hvilken yogamåtte, der er den rette for dig. Derfor vil vi i det følgende gennemgå en række generelle forhold, der har betydning for dit valg.

 

Mål

Træningsmåtter til yoga fås i mange forskellige mål og størrelser. Nogle er lange og smalle, mens andre er korte og bredde. Der er i og for sig intet der er bedre end andet, men det er vigtigt at tage udgangspunkt i, hvordan du skal bruge måtten, så du ikke køber en der er for kort eller smal til dig.

 

Vægt

Flere yogamåtter laves i letvægtsmaterialer, der gør dem nemmere at transportere fra hjemmet og til yogastudiet, men andre er noget tungere og mere uhandy at have med at gøre. For nogle betyder vægten meget, mens det for andre ikke har den store betydning. Du kan finde yogamåtter helt ned til en vægt på 1 kg, mens nogle af de mere tunge modeller vejer op til 5 kg. En let træningsmåtte er ikke bedre end en tung måtte – eller omvendt – men det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvorvidt det har betydning for dig.

 

Materiale

Du kan finde træningsmåtter til yoga i mange forskellige materialer, såsom f.eks. kork, uld, naturgummi og jute. I princippet er alle materialer lige gode, men det afhænger af den yoga du dyrker og hvor det foregår. Hvis du træner i et koldt rum, kræver det en højere isoleringsevne i yogamåtten, mens det i større grad er vigtigt med et absorberende materialevalg, hvis du f.eks. dyrker hot yoga.

Vi kan ikke på stående fod konkludere, at ét materialevalg er bedre end et andet. Dette vil blive uddybet længere nede, hvor vi kommer med nogle kvalificerede bud på, hvilke faktorer du bør kigge efter i en yogamåtte ud fra, hvilken yogaform du udøver.

 

Brands

Der er mange brands, der fremstiller yogaudstyr og -måtter. Her kan blandt andet nævnes Manduka, Lotuscraft, Abilica, Moonchild og Surya. Manduka er blevet kåret til verdens bedste producent af yogamåtter – bl.a. grundet måtternes tæthed, design og form samt materialevalg, der er noget for sig selv. Derudover har de andre brands hver sit at byde på. Hvis du ønsker at læse mere om det enkelte mærke/brand, kan det anbefales at læse om de enkelte produkter i vores test.

 

Pris og træningsbehov

Træningsmåtter til yoga fås i mange forskellige prisklasser i alt fra 150 til 1500 kr. Den typiske træningsmåtte koster dog et sted mellem 250 og 700 kr. Ofte kan du finde gode yogamåtte tilbud, hvis du er lidt tålmodig. Hvor meget du bør give for en yogamåtte, afhænger selvfølgelig først og fremmest af dit budget, men dernæst handler det også om dit træningsbehov og -niveau. Hvis du ikke træner så ofte, er det ikke nødvendigvis påkrævet at købe en måtte i den høje ende af prisskalaen, hvor du ofte betaler for en ekstra lang levetid og slidstyrke. Omvendt hvis du træner hver dag eller flere gange om ugen, kan holdbarheden og slidstyrken være afgørende for din træningsoplevelse og dit valg af træningsmåtte.

Samtidig har det også en betydning, om du er nybegynder eller øvet indenfor yogadisciplinen. Hvis du gerne vil prøve kræfter med yoga og se hvad det kan byde på, er det ikke nødvendigt at købe en af de dyre modeller på markedet. Det kan du sagtens vente med til du ved, om det er noget for dig. Omvendt hvis du allerede dyrker meget yoga, kan det være en god investering at betale lidt mere for at få et produkt som lever op til alle dine krav under træning.

Foruden alle disse generelle faktorer er det også meget vigtigt at tage udgangspunkt i, hvilken form for yoga du dyrker. Derfor handler nedenstående afsnit om, hvilket faktorer der er afgørende at en yogamåtte besidder ud fra, hvilken yogaform du dyrker.

 

En yogamåtte til hver yogadisciplin

Der findes mange forskellige former for yoga og hver enkel yogaform har sin egen tilgang til øvelser, restitution og vejrtrækning. Af samme grund kan de også have vidt forskellige fordele for kroppen og sindet.

Det er derfor meget essentielt at vide, hvilke(n) form(er) for yoga, du vil dyrke, før du kan finde den rette træningsmåtte til yoga. Med den forkerte yogamåtte, kan det nærmest være umuligt at dyrke den yogadisciplin du ønsker.

Nedenfor ridser vi kort op, hvilke yogaformer der findes, og så giver vi vores bud på, hvilken slags yogamåtte du skal kigge efter ud fra den givne yogadisciplin.

 

Hatha Yoga

Denne form for yoga er en af de mest velkendte yogaformer. Den består af to discipliner – de fysiske øvelser (kaldet asanas) og vejrtrækning (kaldet pranayama). Hatha Yoga har fokus på din styrke, fleksibilitet og balance. Hvis du er i tvivl om, hvilken form for yoga du bør springe ud i, hvis du er helt ny indenfor yoga-verdenen, er Hatha Yoga et rigtig godt valg. Med Hatha Yoga får du en grundlæggende tilgang til yogaens teknikker og de stillinger den traditionelt tilbyder.

Her kan det være en fordel at vælge en gængs yogamåtte, der er god til balance og som nemt kan bevæge dig på. Grebet er derfor også af betydning, når du skal vælge den rette model.

 

Vinyasa Yoga

Med denne form for yoga får du en mere dynamisk træning, da de flydende bevægelser er i centrum. De flydende bevægelser er vigtige, når du bevæger dig fra en stilling til en anden, mens du samtidig har fokus på din vejrtrækning. I denne yogadisciplin får du en øget kropsbevidsthed og styrker samtidig dine muskler og kroppen generelt.

I denne form for yoga er det afgørende, at der er nem bevægelighed på måtten og at den ikke klistrer sig til kroppen under træningen. 

 

Ashtanga Yoga

Denne yogadisciplin er en udholdenhedstræning, hvor der er en fast serie af øvelser (asanas). Disse yogaøvelser skal udføres i en bestemt rækkefølge. Med denne form for yoga øger du udover din udholdenhed også din krops styrke og fleksibilitet.

I yogamåtte med godt greb og fodfæste er her at foretrække, så du kan understøtte din krop bedst muligt under træningen.

 

Bikram Yoga

Denne form for yoga kaldes også Hot Yoga – og med god grund. Bikram Yoga foregår i et opvarmet lokale, hvor der er mere end 20 yogaøvelser samt et par forskellige vejrtrækningsøvelser. Ved at lave øvelserne i et opvarmet lokale mindsker du risikoen for skader og lign. samtidig med, at du øger din fleksibilitet.

Det er en udfordrende form for yoga og hvis du giver dig i kast med denne yogadisciplin, er det vigtigt at være opmærksom på din væskebalance. Der er også nogle restriktioner for dig, der har helbredsproblemer eller er gravid.

Denne yogadisciplin er selvsagt ikke så nem at gå til i hjemmet, da det er de færrest, der har et rum i hjemmet, som lige kan opvarmes til brug for Bikram Yoga. Lokalet skal være omkring 40 grader og have en luftfugtighed på omkring 40%.

Her er det vigtigt at vælge en yogamåtte, der kan aflede varmen og derfor er temperaturregulerende. Samtidig skal den kunne afsky sved og lignende. Derfor er det også fordelagtigt med en træningsmåtte, der er selvrensende. Det er desuden afgørende, at måtten ikke er lavet i materialer, der er for varme – som f.eks. uld er.

 

Lyengar Yoga

Denne form for yoga er meget langsom og har fokus på, hvordan du helt korrekt laver de givne øvelser og lign. I denne form for yoga bruges der også forskellige redskaber, der kan støtte kroppen og hjælpe til at lave øvelserne korrekt. Lyengar Yoga hjælper dig til en bedre kropsholdning og øger din styrke.

En yogamåtte med fokus på balance og centrering er godt, så du hjælper din krop i den rigtige retning under træningen.

 

Kundalini Yoga

Fokus i denne form for yoga er en blanding af fysiske øvelser, vejrtrækning og meditationsteknikker. Med Kundalini Yoga frigives energien, der ligger i den nederste del af rygsøjlen. Yogaformen øger din kropsbevidsthed og giver en følelse af ro.

Her skal du vælge en yogamåtte, der er behagelig og komfortabel at opholde sig på, men som samtidig har en god støtte til kroppen.

 

Restorativ Yoga

Her understøttes kroppen gennem forskellige former for restitution- og afslapningsøvelser. Der er tale om langsommelige og passive øvelser, der kan være en hjælp til at mindske stress og øge din bevidsthed om kroppen.

Her er komforten på en yogamåtte meget afgørende, da fokus primært er på de restorative øvelser.

 

Vigtige parametre hvis din yogamåtte skal med dig på ferie

Skal du på yogaretreat eller kan du blot bare godt lide at have din yogamåtte med ferie, så du under din ferie kan holde træningen ved lige? Så kan der være nogle faktorer, der er vigtige at forholde sig til, når du skal vælge den rette model.

Først og fremmest har vægten en stor betydning – især hvis du skal rejse med fly. Hvis du skal på en flyrejse er der altid restriktioner på, hvor meget du må have med i kufferten. Derfor er det afgørende, at du ikke har købt den største yogamåtte med den højeste vægt, hvis den skal ligge i en kuffert.

Samtidig er der nogle praktiske ting, der er værd at tage hensyn til. Det kan være fedt med en træningsmåtte med bærestropper, hvis du skal have din måtte med sig nogen steder hen, så du ikke skal slæbe den under armen. Desuden kan det være smart at købe en taske til yogamåtte, så du bedst muligt kan beskytte måtten mod slid og slag. Samtidig er det yderst relevant at tage stilling til, hvilket materiale måtten bør være. Yogaretreats foregår ofte i varmere himmelstrøg, og derfor er det vigtigt at vælge en måtte, der kan aflede varmen fra din krop. Her kan det også være en god idé ikke at vælge en sort yogamåtte, da sort tiltrækker solen og den derfor kan blive meget varm.

 

Vask og rengøring af din yogamåtte

De enkelte producenter af yogamåtter har forskellige guidelines til, hvordan du kan vaske og vedligeholde din træningsmåtte. Ofte er det nok at aftørre din måtte med en fugtig klud, men mange producenter fremstiller rengøringsprodukter, der kan sprayes på produktet og som modvirker bakterier, sved og luft i at trænge ind i yogamåtten. Der findes endda nogle træningsmåtter, der kan tåle at komme i vaskemaskinen – men det er langt fra alle.

Vi vil altid råde dig til at tjekke vaske- og vedligeholdelsesvejledningerne for den enkelte yogamåtte. På den måde sikrer du dig, at du passer og plejer din måtte på bedst mulige vis.

 

Kom i gang med yoga i dag!

Vil du gerne i gang med at dyrke yoga? Chancerne er, at du enten gerne vil i gang, eller allerede er det, nu du er på udkig efter den bedste yogamåtte. I videoen nedenfor kan du kan du se en 20 minutters yoga for begyndere med “Yoga med Adrienne”. Se også nogle af hendes mange andre videoer med yoga øvelser – der er noget for både begyndere, øvede og avancerede.

Se også følgende video med yoga øvelser, som guider dig gennem en 25 minutters full body yoga for styrke og fleksibilitet.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om yogamåtter

Vælg en yogamåtte, der passer til dine behov og præferencer. Overvej materiale, tykkelse, greb og pris. For miljøvenlige muligheder, vælg en naturlig-gummi- eller korkmåtte. Tykkere måtter tilbyder mere støtte til knogler og led, mens tyndere måtter er bedre til balanceøvelser. Vælg en måtte med godt greb for at forhindre glidning under svedige sessioner. Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd, så invester i en holdbar måtte, der passer til dit budget og brug.

Tjek gerne test guiden her med årets 15 bedste yogamåtter til hjemmetræning 2024 , for at finde den rette til netop dig.

Yoga er godt for både krop og sind. Det forbedrer fleksibilitet, styrke og balance gennem forskellige øvelser og stillinger. Yoga hjælper med at reducere stress og angst ved at fremme afslapning og mindfulness. Det bidrager også til at forbedre vejrtrækning og kredsløb, hvilket kan have positive virkninger på hjerte-kar-sundhed. Desuden kan yoga hjælpe med at lindre smerter og stivhed i muskler og led. Nogle undersøgelser har vist, at yoga også kan understøtte vægttab og vægtvedligeholdelse samt forbedre søvnkvaliteten og mental klarhed.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne