Kvinde på motionscykel i hjemmet

Motionscykel – De 12 bedste motionscykler til hjemmetræning

Vores favoritter
Abilica WinMag Cruise motionscykel

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Odin B300 Motionscykel - super god til prisen

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Perfekt til hjemmetræning

Gå direkte til den her »

Assault Fitness AssaultBike Classic - bedste airbike

Bedste airbike

Gå direkte til den her »

Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel - bedste foldbare

Bedste foldbare

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Assault Fitness AssaultBike Classic
Assault Fitness Assaul...
8.495,00 kr.
Abilica Premium UB BT motionscykel
Abilica Premium UB BT ...
Original price was: 8.999,00 kr..Current price is: 7.495,00 kr..
Odin B300 Motionscykel
Odin B300 Motionscykel
Original price was: 3.000,00 kr..Current price is: 1.699,00 kr..
Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel
Odin B200 Sunfitter Fo...
Original price was: 4.500,00 kr..Current price is: 1.999,00 kr..
Odin B600 Motionscykel
Odin B600 Motionscykel
Original price was: 6.000,00 kr..Current price is: 3.799,00 kr..
Odin PRO B1200 Motionscykel
Odin PRO B1200 Motions...
24.995,00 kr.
Tunturi FitCycle 50i motionscykel
Tunturi FitCycle 50i m...
Original price was: 5.999,00 kr..Current price is: 4.499,00 kr..
Abilica Stream UB VIII motionscykel
Abilica Stream UB VIII...
Original price was: 6.495,00 kr..Current price is: 3.995,00 kr..
Abilica Stream Adventure Motionscykel
Abilica Stream Adventu...
Original price was: 7.495,00 kr..Current price is: 5.695,00 kr..

Indholdsfortegnelse

Er du på udkig efter en motionscykel? Så er du kommet til det rette sted. Motionscykling har mange fordele, som i sig selv er rigtig gode grunde til at købe en. Blandt fordelene er, at cykling er mindre belastende for dine led end andre sportsaktiviteter som f.eks. løb. Samtidig er motionscykling en meget effektiv træning til vægttab og muskelopbygning. Sidst – men ikke mindst – er motionscykling en god måde at få aktiveret hele kroppen under din træning.

 

Kom i gang med hjemmetræningen med en motionscykel

Med den rette motionscykel kan du kickstarte din hjemmetræning og komme godt i gang med at motionere. Så slipper du for at tage sportstasken i hånden og gå ned i fitnesscentret – med en motionscykel kan du træne, når du har tid og lyst. En motionscykel er med andre ord det perfekte hjemmetræningsudstyr.

 

Find den bedste kondicykel i vores motionscykel test  2024

I denne motionscykel test har vi udvalgt en række forskellige modeller og mærker, så du kan finde den motionscykel, der passer til dig og dit behov. Vi ser på det enkelte produkts fordele og ulemper og kommer med vores anbefaling til den bedste kondicykel.

Vores anbefaling

Abilica WinMag Cruise motionscykel

Abilica WinMag Cruise motionscykel
Abilica WinMag Cruise BT Motionscykler
Original price was: 4.499,00 kr..Current price is: 3.295,00 kr..

Denne Abilica Motionscykel er bedst i test ifølge WOMAN, og det kan man sagtens forstå. Abilica WinMag Cruise er en fremragende motionscykel med masser af justeringsmuligheder. Styret kan du tilpasse til din krop, så motionen bliver så optimal som muligt – hvilket ikke er en mulighed på mange andre motionscykler på markedet. Derudover har motionscyklen en lav af- og påstigning, så det er let at tilgå cyklen.

 

Mange smarte funktioner

Denne Abilica motionscykel kommer med 12 forudindstillede træningsprogrammer, der hjælper dig til en sjovere og mere varierende træning. Træningsprogrammerne gør kondicyklen fordelagtig til både opvarmning og træning og giver dig en mere effektiv hjemmetræningsoplevelse.

Abilica WinMag Cruise har desuden pulsmåler i håndtagene, som kan aflæses på kondicyklens skærm. Du har endda mulighed for at bruge den smarte formtest-funktion, hvor du gennem din puls kan finde ud af, hvordan din nuværende form er. Det giver dig samtidig mulighed for at teste, om din form forbedres over tid efter brug af kondicyklen og gør dig i stand til at sætte nogle mål for din træning.

 

32 forskellige modstandsniveauer

Denne Abilica WinMag Cruise har hele 32 forskellige modstandsniveauer, hvilket betyder at motionscyklen hele tiden tilpasses dit cykelmønster. Samtidig er det en elektronisk magnetmodstand, der ligger i kondicyklen. Modstanden reguleres derfor efter, hvor mange watt du producerer. Den elektromagnetiske modstand har ingen wire eller fjedre, men styres af cyklens computer. Denne form for modstand i en motionscykel er den bedste af sin slags.

 

Flytbar motionscykel

Hvis du har et ønske om at anskaffe dig en kondicykel, du kan flytte rundt i huset efter behov, er det fordelagtig at købe en motionscykel med transporthjul ligesom denne Abilica WinMag Cruise. Transporthjulene aktiveres ved at vippe cyklen forover, så den kun hviler på den forreste del af kondicyklen, hvorefter cyklen kan flyttes rundt i hjemmet.

Alt i alt er Abilica WinMag Cruise en fremragende motionscykel med flere lækre funktioner. Samtidig har cyklen mange modstandsniveauer og 12 fede træningsprogrammer. Derfor får Abilica WinMag Cruise vores varmeste anbefaling.

Bedste premium valg

Abilica Premium UB BT Motionscykel

Abilica logo
Abilica Premium UB BT motionscykel
Original price was: 8.999,00 kr..Current price is: 7.495,00 kr..

Denne Abilica Premium UB BT Motionscykel er et premium valg, fordi den har rigtig mange gode og lækre funktioner, der gør den fortrinlig at cykle på.

 

De basale funktioner er i top

Først og fremmest er Abilica Premium UB BT Motionscykel udstyret med elektromagnetisk modstand, hvilket er den bedst form for modstand du kan få på en motionscykel. Samtidig får du hele 32 forskellige modstandsniveauer. Det betyder at selv de meget garvede ryttere vil få gavn af denne kondicykel – til forskel fra andre motionscykler med væsentlig mindre modstandsniveauer.

Vægten på svinghjulet er 9 kg, hvilket er en god vægt for at opnå en ordentlig træningsoplevelse, selvom du er en garvet motionist.  

 

Indbygget håndpulsmåler

Du finder en pulsmåler i hvert håndtag på kondicyklen, der er kompatibel med visse pulsbælter. Det giver dig mulighed for at aflæse din puls på motionscyklens skærm, men giver dig også adgang til en mere dynamisk træning, fordi træningen kan tilpasses din puls. Det er derfor en ret fed feature, der gør din træningsoplevelse bedre.

 

Tilkobling af smartphone for bedre cykeloplevelse

Med denne cykel kan du tilkoble din smartphone og via gratis apps lave cykelruter, som du kan følge. Ruterne laves gennem Google Maps. Når du cykler vises billeder fra Google Streetview, så du får en mere autentisk cykeloplevelse. Med tilkoblingen af din smartphone vil modstanden på cyklen desuden ændres efter det terræn du cykler i, så cykelturen føles som at cykle udendørs i virkeligheden. Det giver en meget sjovere træning.

 

En yderst robust kondicykel

Det er en meget robust motionscykel, der er lavet til at kunne bruges flere timer dagligt. Samtidig har cyklen en høj belastningsevne på op til 200 kg, og kan derfor bruges af de fleste personer. Andre motionscykler har en meget mindre belastningsevne, og det kan derfor være et vigtigt parameter at have med i overvejelserne, hvis du vejer mere end gennemsnittet.

 

Justerbart sæde

Kondicyklen har et justerbart sæde, så du kan tilpasse motionscyklen efter rytteren. Abilica Premium UB BT passer bedst personer med en højde på mellem 135 og 195 cm. Den har derfor en bred målgruppe, der giver hele familien mulighed for at bruge samme motionscykel.

Super god til prisen

Odin B300 Motionscykel

Odin B300 Motionscykel - super god til prisen
Apuls logo
Odin B300 Motionscykel
Original price was: 3.000,00 kr..Current price is: 1.699,00 kr..

Med denne motionscykel får du meget værdi for pengene. Det er en kondicykel med en høj brugervenlighed, der gør cyklen let tilgængelig for alle. På den måde er det også en god motionscykel til nybegynderen.

Cyklen kan maksimalt bære en person på 130 kg. Odin B300 har desuden magnetisk bremsesystem og 8 modstandsniveauer, som giver dig mulighed for at indstille belastningen til det ønskede niveau.

 

Den perfekte cykel for både børn og voksne

Det er en god cykel for hele familien, da sædet kan justeres fra 70,5 til 91 cm. Det giver mulighed for at hele familien kan sidde ordentligt på cyklen, hvilket sikrer en høj komfort for alle brugere. Odin B300 har et svinghjul på 6 kg, som gør motionscyklen oplagt til både børn og voksne. Dog vil et større svinghjul være at foretrække, hvis du er erfaren motionist.

Motionscyklen er let at flytte rundt i hjemmet ved hjælp af transporthjulene på de forreste fødder, hvilket kan være en fordel, hvis hele familien bruger kondicyklen. Kondicyklen er desuden udstyret med en computer, der kan måle de mest basale funktioner. Med cykelcomputeren kan du se tid, distance og hastighed mens du cykler, men du kan også følge din puls ved hjælp af pulsmåleren i håndtagene samt aflæse din kalorieforbrænding.

 

God underholdning under cykelturen

Mange vælger at placere deres motionscykel i stuen eller i et andet rum med et tv, så cyklingen aldrig bliver kedelig. Men med Odin B300 er dette ikke længere nødvendigt. Motionscyklen kommer nemlig med en holder til din smartphone eller tablet, så du kan blive underholdt mens du cykler. Så kan du placere motionscyklen et sted i hjemmet, hvor den ikke står til gene og optager for meget plads.

 

Funktionalitet i top

Du kan nemt justere de forreste fødder på motionscyklen ved at dreje på siden af fødderne. Det gør det nemt at justere cyklen efter det underlag den står på i forhold til mange andre motionscykler. Justeringen giver dig en god stabilitet, når du motionerer, hvilket er vigtigt for en positiv cykeloplevelse. Samtidig har du mange grebsmuligheder, hvilket gør det oplagt at skifte stilling under cyklingen f.eks. fra siddende til stående position.

Alt i alt er det en rigtig god motionscykel til prisen, hvor der er tænkt over brugervenlighed. Den er derfor oplagt til nybegynderen indenfor motionscykling eller til familien, der ønsker en fælles kondicykel.

Perfekt til hjemmetræning

PRFormance P-20 Motionscykel

Produktet er desværre udsolgt lige nu

PRFormance-seriens kredsløbsmaskiner er velegnede til hjemmetræning og skabt til at få dig til yde dit bedste. Derfor er denne motionscykel ideel til dig, der ønsker at gøre mere i at motionere i eget hjem.

 

De basale egenskaber er i orden

PRFormance P-20 er en motionscykel med alle de basale egenskaber, der giver dig en god træningsoplevelse. Med denne kondicykel kommer en cykelcomputer, der gennem LCD-skærm viser forskellige relevante værdier, der har betydning for din træning. Computeren måler alle de basale informationer man har brug for under sin træning, herunder f.eks. tid, afstand, omdrejninger pr. minut og kalorieforbrænding.

 

Hjemmetræning med kvalitetsudstyr

PRFormance er udstyret med det elektronisk magnetiske bremsesystem, som er det bedste bremsesystem på markedet. Det gode bremsesystem kombineret med en yderst lydsvag motor, giver en god komfort, mens du cykler på maskinen.

Motionscyklen er udstyret med 7 træningsprogrammer, som blandt andet indbefatter et fedtforbrændingsprogram, pulsmålsprogram og pulskontrolprogram. Du kan også lave dit eget brugertilpassede træningsprogram – lige som du kan lide det. Det giver dig mulighed for at tilpasse cyklen til dit motion- og træningsbehov. De 24 modstandsniveauer på PRFormance P-20 giver dig desuden mulighed for at skabe god variation i din træning og tilpasse cyklens modstand til det enkelte træningsprogram.

Som ekstraudstyr kan du tilkøbe en pulsmåler – enten gennem håndtaget på motionscyklen eller som en brystrem, så du kan aflæse din puls, mens du træner.

 

Sædet er en vigtig del af komforten

Sædets form og hårdhed er en smagssag – akkurat som det er tilfældet på en almindelig cykel. Nogle kan lide et smalt og hårdt sæde, som du ofte kan finde på racercykler og lignende, hvorimod andre foretrækker et bredt og blødt sæde, som du primært kan finde på bycykler. Denne motionscykel er udstyret med et ekstra blødt sæde, hvilket gør den yderst skånsom at sidde på. Samtidig er der en del justeringsmuligheder i sædet, da du både kan tilpasse sædets vandrette og lodrette position. Du har derfor rig mulighed for at finde den indstilling, der passer til dig og din træning.

 

Musik til din træning

Hvis du godt kan lide at høre god musik mens du træder i pedalerne, vil den indbyggede højtaler, der er iPod/MP3-kompatibel, helt sikkert være et hit. Så er det bare at skrue op for din yndlingsplayliste mens du giver den gas på kondicyklen!

Bedste airbike

Assault Fitness AssaultBike Classic

Assault Fitness AssaultBike Classic - bedste airbike
Fitnessengros logo
Assault Fitness AssaultBike Classic
8.495,00 kr.

En airbike er en stationær cykel – nøjagtig ligesom en motionscykel. Der er dog den store forskel, at en airbike består af en ventilator, som skaber modstand, fremfor hjul. Belastningen kommer ved hjælp af den luftmodstand der dannes, når du træder i pedalerne. Jo hurtigere du cykler, desto højere bliver modstanden og jo sværere bliver det at træde i pedalerne.

 

Højintens træning

Hvis du leder efter en god motionscykel, der kan hjælpe dig i gang med højintens træning, er denne airbike fra Assault Fitness lige sagen. Assault Fitness AssaultBike Classic træner hele kroppen og er det perfekte hjemmetræningsudstyr til dig, der ønsker at dyrke crosstræning. En Airbike er en meget krævende maskine forstået på den måde, at træningen er meget intensiv. Det gør at man ikke træner så længe ad gangen, som man kan på en almindelig motionscykel.

 

Unik konstruktion

Assault Fitness AssaultBike Classic har en ventilatorvinge på 68,5 cm, som gør den I stand til at give dig den nødvendige modstand under hele din træning. Med en airbike som denne i hjemmet kan hele familien træne og komme i bedre form.

 

Træning af hele kroppen

Med Assault Fitness AssaultBike Classic kan du træne den del af kroppen, du har brug for. Hvis du f.eks. gerne vil træne overkrop og arme, kan du lade dine ben hvile på maskinens fodstøtter. Omvendt kan du også vælge at fokusere træningen på dine ben.  

 

En sjovere træning

Assault Fitness AssaultBike Classic har en computer med LCD-skærm, der giver dig mulighed for at aflæse forskellige værdier om din træning såsom tid, hastighed, distance og watt. Du kan desuden indstille maskinen til at køre forskellige intervaller, hvilket giver maskinen 8 forskellige træningsprogrammer.

Denne airbike er desuden kompatibel med trådløse pulsmålere, så du kan tjekke din puls og se intensiteten af din træning. På denne måde kan du overvåge din træningsindsats.

Bedste foldbare

Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel

Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel - bedste foldbare
Apuls logo
Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel
Original price was: 4.500,00 kr..Current price is: 1.999,00 kr..

Denne motionscykel er det perfekte valg for dig, der bor småt eller gerne vil gemme din motionscykel væk, når den ikke er i brug. Odin B200 Sunfitter er en foldbar kondicykel som kan alt det basale en motionscykel skal kunne.

 

Hjemmetræning er en mulighed i alle hjem

Det kan for nogle være en kæmpe fordel at kunne træne hjemme – også selvom pladsen er trang. Med denne Odin B200 Sunfitter får du en motionscykel, der er nem at have med at gøre og som fylder minimalt i forhold til de andre modeller. På trods af motionscyklens anderledes design og egenskaber, får du med Odin B200 Sunfitter en motionscykel i fornuftig kvalitet. Odin B200 Sunfitter vejer kun 18 kg, og er derfor en meget let motionscykel. Det gør den oplagt til at kunne pakkes væk efter brug. På motionscyklen finder du 16 forskellige modstandsniveauer, som du manuelt kan justere efter dit træningsbehov. Du har desuden mulighed for at måle din puls gennem din pulsmåler, der sidder i håndtagene.

 

En motionscykel der træner hele kroppen

Med denne motionscykel er der ikke kun fokus på træning af ben og lignende. Odin B200 Sunfitter er udstyret med to elastikker, som du kan bruge til at træne overkroppen, mens du cykler og derved træner dine ben.

På den monterede cykelcomputer kan du aflæse relevante tal og værdier om din træning, så du hele tiden kan følge din træningsudvikling. Du kan blandt andet se træningstid, hastighed, distance og kalorieforbrænding.

Alt i alt en rigtig fin motionscykel, der passer godt til det mindre hjem, hvor kvadratmeterne skal udnyttes bedst muligt.

Odin B600 Motionscykel

Apuls logo
Odin B600 Motionscykel DEMO
Original price was: 6.000,00 kr..Current price is: 2.499,00 kr..
Apuls logo
Odin B600 Motionscykel
Original price was: 6.000,00 kr..Current price is: 3.799,00 kr..
Odin B600 Motionscykel (Samlet ved levering)
Original price was: 6.000,00 kr..Current price is: 4.899,00 kr..

Med denne Odin B600 får du en solid motionscykel i en god kvalitet. Den besidder en masse lækre detaljer, der gør din træning både lettere og sjovere.

 

En motionscykel med det basale i orden

Odin B600 har elektromagnetisk bremse, hvilket betyder at du justerer modstanden gennem cyklens computer. Computeren er udstyret med tydelig og letlæselig skrift, hvilket giver en høj brugervenlighed for alle brugere af motionscyklen. Med Odin B600 kan du måle alle de basale informationer fra din træning, såsom distance, hastighed og kalorier, og selvom der er flere der bruger motionscyklen, kan dine træningsdata gemmes på computeren. Du har mulighed for at lave op til 4 brugere på cyklens computer, så dine træningsinformationer ikke går tabt når en anden i husttanden træner.

Svinghjulet på motionscyklen fortæller om en cykel i en god kvalitet. Vægten på svinghjulet er 9 kg, hvilket er mere end mange andre kondicykler. Størrelsen gør, at du sagtens kan blive udfordret, selvom du er en øvet motionist, og samtidig vidner det om en stabil og solid motionscykel.

 

Lækre detaljer gør træningen til en leg

Odin B600 kommer med hele 24 træningsprogrammer, hvoraf et af programmerne er et genoptræningsprogram med hele 32 modstandsniveauer. Det giver dig mulighed for at træne på det niveau du er på og løbende øge belastningen. De mange forskellige træningsprogrammer giver dig mulighed for at veksle i din træning, så motionscyklen er lidt sjovere at bruge. Der er pulsmåler i håndtagene, så du hele tiden kan tracke din puls og justere træningen derudfra.

Indstigningsniveauet på denne motionscykel er ekstra lavt, hvilket gør det nemmere at sætte sig på motionscyklen. Den er derfor velegnet som motionscykel til ældre, der er mindre mobile eller personer der ikke er så høje. Samtidig har Odin B600 en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket gør motionscyklen til en yderst stabil en af slagsen.

Der er selvfølgelig også tænkt på ergonomien, da dette er essentiel for din træningsoplevelse. Derfor kan du både justere sæde og styr, hvilket giver mulighed for at finde den position der passer til dig, når du skal træne.

Som bonus er der en holder til din tablet eller smartphone, så du kan streame din yndlingsserie, mens du motionerer.

Odin PRO B1200 Motionscykel

Odin PRO B1200 Motionscykel
Apuls logo
Odin PRO B1200 Motionscykel
24.995,00 kr.

Hvis du leder efter en motionscykel lidt ud over det sædvanlige, er denne motionscykel måske noget for dig. Den er særdeles velegnet til fitnesscentre, motionsrum og professionelle. Det er en motionscykel med en meget kraftig rammekonstruktion, der gør den særlig robust.

 

Velegnet til fitnesscenteret

Den kraftige konstruktion gør cyklen yderst slidstærk. Odin PRO B1200 kan derfor holde til mange timers konstant brug. Den er derfor oplagt, hvis du har et træningscenter eller lignende, hvor holdbarheden er et altafgørende parameter.

Selvom konstruktionen er robust, er designet i Odin PRO B1200 særdeles stilrent. Designet er flot og kvalitet er høj. Cyklen er selvfølgelig udstyret med en computer, der kan måle alle de træningsdata man forventer af en motionscykel. På skærmen ser du nemt tid, kalorier, distance, watt og puls. Pulsen måles gennem cyklens håndtag.

 

En solid cykeloplevelse

Motionscyklen er med magnetisk bremsesystem og stort svinghjul på 15 kg., hvilket du ikke kommer i nærheden af på nogle af de andre modeller. Det giver en særlig solid cykel, der kan bruges af personer med en vægt på op til 150 kg. Det er en yderst god motionscykel, som kan bruges af både nybegyndere og professionelle motionister.

Motionscyklens design gør imidlertid, at cyklen vejer meget mere end de andre motionscykler. Med en produktvægt på 72 kg, er den ikke velegnet til at flytte rundt i huset. Dog er der transporthjul på motionscyklen, hvis du lejlighedsvis finder det nødvendigt at flytte den.

Tunturi FitCycle 50i motionscykel

Tunturi FitCycle 50i motionscykel
Abilica logo
Tunturi FitCycle 50i motionscykel
Original price was: 5.999,00 kr..Current price is: 4.499,00 kr..

Med denne Tunturi FitCycle 50 i får du en komfortabel og fed træning, da denne motionscykel giver en lydsvag træningsoplevelse.

 

Lav din egen cykelrute

Du kan vælge at cykle med en af de 20 forskellige træningsprogrammer, men du har også mulighed for at lave din egen rute, som du kan følge. Ruten laver du i Google Maps, som du kobler op til motionscyklen gennem en gratis træningsapp. Det giver dig mulighed for at cykle i ”velkendte” omgivelser. Men denne Tunturi FitCycle 50i føles det som at cykle ude i det fri.

Du har selvfølgelig også mulighed for at cykle manuelt uden at følge nogen rute, hvis det er det du har lyst til.

 

Tunturis kvalitet

På den tilkoblede computer kan du måle hastighed, tid, kalorieforbrænding og lignende, men du kan også vælge at cykle ud fra wattbelastningen. I styret finder du pulsmålere, så du hele tiden kan tracke din puls og tilrettelægge din træning efter pulsen. Cyklen er forholdsvis let med en vægt på 28,5 kg, hvilket gør den let at transportere rundt i hjemmet. Heraf udgør svinghjulets vægt 14 kg, hvilket giver konstant jævn tråd, når du træner. Som alle andre motionscyklen kan du selvfølgelig også justere sædet, så du opnår en behagelig træningsposition.

 

Match mellem cykel og bruger

Med 32 modstandsniveauer kan du løbende tilpasse kondicyklen til dit træningsniveau. Motionscyklen er velegnet til personer på højest 175 cm. Du skal derfor være opmærksom på, om Tunturi FitCycle 50 i passer til dig. Der kan også ligge en begrænsning i denne motionscykel, hvis I er flere der ønsker en motionscykel i hjemmet. Her er det vigtigt I finder en, der passer alle i højde og vægt.

Masterfit TP200 motionscykel

Masterfit TP200 motionscykel
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Denne masterfit TP200 motionscykel har mange af de gode kvaliteter, som andre motionscykler også har. Samtidig får du en cykel i lækkert design, der adskiller sig fra mange af de andre motionscykler med sit hvide look.  

 

En motionscykel i god kvalitet

Motionscyklen er meget brugervenlig, hvilket gør den nem at anvende af personer i alle aldre. Masterfit TP200 har elektromagnetisk bremsesystem, som du styrer gennem motionscyklens computer. Det betyder, at du hele tiden kan justere din træningsintensitet mens du træner. Når det kommer til computeren i Masterfit TP200, får du vist de vigtigste træningsinformationer på skærmen, så du hele kan følge og tilpasse din træning. Der er ligeledes pulsmåler i håndtaget, så du kan tracke pulsen mens du træner.

Den maksimale brugervægt på 130 kg gør Masterfit TP200 til en meget gennemsnitlig motionscykel. Det samme gør sig gældende i forhold til træningsprogrammerne, som du finder 16 af i denne motionscykel. Masterfit TP200 har 32 forskellige modstandsindstillinger, hvilket placerer motionscyklen på øverste niveau. Med hele 32 forskellige modstandsniveauer, kan du løbende tilpasse og udfordre din træning.

Svinghjulet er kun på 7 kg, hvilket kan give ujævne tråd, hvis du er øvet motionist og har meget styrke i kroppen.

 

Horisontal og vertikal sædejustering

Med Masterfit TP200 Motionscykel har du ikke kun mulighed for at justere sædet horisontalt (vandret), men også vertikalt (lodret). Alt efter køn og præference for siddeindstilling giver det mulighed for en komfortabel siddeposition.

Abilica Stream UB VIII motionscykel

Abilica Stream UB VIII motionscykel
Abilica logo
Abilica Stream UB VIII motionscykel
Original price was: 6.495,00 kr..Current price is: 3.995,00 kr..

Abilica Stream UB er kendt som en robust cykel, der har mange af de kvaliteter som Abilicas professionelle cykler har – blot til en mere overkommelig pris. Det betyder, at kvaliteten af denne motionscykel er i top. Derfor kommer den også med markedets bedste bremsesystem, elektronisk magnetmodstand, der kan styres gennem cyklens computer.

 

En yderst funktionel cykelcomputer

Abilica Stream UB har indbygget cykelcomputer, der kan måle alle relevante træningsdata, herunder også puls gennem håndpulsmålerne i styret. Du kan samtidig tilkoble et pulsbælte, der ofte er mere præcist end pulsmåleren i styret.

Den smarte cykelcomputer har Bluetooth, så motionscyklen kan kommunikere med din smartphone eller tablet. Det giver dig mulighed for at lave dine egne ruter gennem Google Maps, så din træning bliver mere autentisk. Det kræver kun installering af en træningsapp såsom iConsole+ Training. Du kan også vælge at følge en af de 12 træningsprogrammer, der allerede ligger på computeren.

 

At vælge det rette træningsudstyr

Det er vigtigt at finde en motionscykel, der passer til din krop og dit behov. Vægten på dette svinghjul er 9 kg, hvilket er en fornuftig størrelse for de flestes vedkommende, hvor de får et jævnt tråd. Ligesom flere andre motionscykler får du også her hele 32 forskellige modstandsniveauer.

Denne motionscykel passer til personer fra 135 til 195 cm. Den passer derfor til de fleste voksne. Men hvis du leder efter en motionscykel til dit barn, er denne ikke velegnet.

Abilica Stream Adventure Motionscykel

Abilica Stream Adventure Motionscykel
Abilica logo
Abilica Stream Adventure Motionscykel
Original price was: 7.495,00 kr..Current price is: 5.695,00 kr..

Denne model og Abilica Stream UB minder overordnet set meget om hinanden. Abilica Stream Adventure har også 32 modstandsniveauer samt 12 træningsprogrammer, der samlet set giver en fantastisk træningsoplevelse med mulighed for at forbedre din kondition.

 

Fedt design

Abilica Stream Adventure har et eksklusivt design og kommer med et lækkert styr med mange grebsmuligheder. I styret er der indbygget pulsmåler, så du kan se din puls og træne efter den. Styrets udformning giver dig en ret siddeposition, hvilket især gavner dig, hvis du har ryg- eller skulderproblemer.

 

Computer med Bluetooth

Abilica Stream Adventure har en computer med Bluetooth, så du kan tilkoble din smartphone. Det giver dig mulighed for en mere spændende træning, hvor du gennem en træningsapp kan lave dine egen cykelrute, som du kan følge. Det føles som at cykle i den ”virkelige” verden og giver en mere autentisk træningsoplevelse. Det kræver blot, at du downloader app’en iConsole+ Traning til din smartphone.

 

Fit mellem person og motionscykel

Svinghjulet på denne model er 8 kg. Det er nok for de fleste vedkommende, så de stadig kan få et jævn tråd, når de motionerer. Samtidig er den maksimale brugervægt på hele 150 kg, hvilket gør at de fleste kan bruge denne cykel. Denne motionscykel er – Ligesom Abilica Stream UB – velegnet til personer med en højde på mellem 135 og 195 cm, hvilket du selvfølgelig skal være opmærksom på inden du køber den.

Din guide til at finde den bedste motionscykel  2024

Det kan være lidt af en jungle, når du skal finde den bedste motionscykel. Hvad enten du leder efter en Abiliaca motionscykel, Odin motionscykel, Killberry motionscykel, Kettler motionscykel eller InShape motionscykel er der flere faktorer at tage stilling til og endnu flere valg at træffe. For at gøre dit valg lidt lettere har vi lavet denne guide, som hjælper dig til at tage stilling til dine behov og ønsker til den rette motionscykel.

 

Behov

Det er jo altid meget oplagt at se på ens behov og stille dig selv spørgsmål som: Hvor ofte skal jeg bruge motionscyklen? Hvor skal den stå henne i hjemmet? Og skal den kunne noget ekstraordinært?

Vi alle har forskellige ønsker og behov til en motionscykel. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, hvad der vægter højst for dig i din søgning efter den bedste motionscykel.

 

Pris

Ofte når man skal ud at investere i noget nyt, har prisen en betydning. Det kan derfor være en god idé at vide, hvad din prisgrænse er i din søgen efter den bedste motionscykel. Samtidig er det vigtigt at være realistisk omkring det produkt, du kan få for den pris du gerne vil betale. Som forbruger på markedet kan det derfor være fordelagtigt at undersøge markedet for motionscykler og lede efter motionscykel tilbud, hvis du gerne vil finde en motionscykel til en god pris.

Her vil vi slå et slag for, at pris og kvalitet oftest hænger sammen. Derfor kan det godt være det værd at investere lidt flere penge i en god motionscykel (som dem i denne motionscykel test) for at få et godt produkt, du er tilfreds med. Hvis du køber en motionscykel i en ringe kvalitet, sker det ofte, at cyklen ender med at stå i hjørnet af stuen uden at blive brugt, fordi den ikke levede op til dine forventninger. Og det ville være ærgerligt!

Hvis du rigtig godt kan lide at spare penge og søger en billig motionscykel, kan det være en fordel at vente til de gode kondicykel tilbud kommer. Nogle gange kan du finde gode Black Friday motionscykel tilbud på lige præcis den motionscykel du gerne vil have og derved spare mange penge. Ofte er selv de gode mærker på motionscykel tilbud.

 

Motionscyklens egenskaber

Når du skal ud at købe en motionscykel er der en række egenskaber der er altafgørende for din træningsoplevelse:

 

Motionscyklens modstand

Der findes forskellige typer af modstand som en motionscykel kan være udstyret med. Motionscyklerne der er med i denne test, er enten udstyret med en magnetisk modstand eller elektronisk magnetmodstand, hvoraf det sidstnævnte er at foretrække. Her bliver modstanden styret af cyklens computer. Dog kan for langt de fleste være helt tilstrækkeligt at købe en motionscykel med magnetisk modstand, hvor modstanden justeres ved hjælp af wirer eller fjedrer.

Samtidig kan motionscyklerne være udstyret med mange eller få modstandsniveauer. Disse modstandsniveauer har betydning for, hvor meget du kan få ud af din cykeltræning. Med et højt antal modstandsniveauer kan du tilpasse motionscyklen til dit cykelniveau og din træningsintensitet.

 

Svinghjulets størrelse

Det er ikke kun modstandsniveauet, der har betydning for din træningsoplevelse – det har svinghjulet ligeledes. Svinghjulet er det hjul der drejer, når du træder i pedalerne, og det har afhørende betydning for din træning. Hvis motionscyklen er til et barn, skal svinghjulet være mindre, end hvis det er til en voksen mand. Hvis du som voksen ønsker en fornuftig træningsoplevelse, skal du gå efter et svinghjul på mindst 8 kg. Jo hårdere du træder i pedalerne, desto større et svinghjul bør du vælge.

 

Passer motionscyklen til dig?

Det kan være relevant at se på motionscyklens maksimale vægtbelastning, hvis du vejer over 100 kg. Der er meget forskel på, hvad den maksimale brugervægt er. På nogle motionscykler ligger den på 100 kg. mens den på andre ligger på 200 kg.

Det er derudover vigtigt at undersøge, om du er for høj eller lav til motionscyklen inden du køber den. Nogle motionscykler er beregnet til hele familien. På disse motionscykler er der ofte stor mulighed for at justere motionscyklen flere steder, så den passer til både børn og voksne. Andre motionscykler er primært lavet til voksne, og her er justeringsmulighederne ofte mindre. Hvis du påtænker, at du har behov for en motionscykel med mange justeringsmuligheder, er det vigtigt at være opmærksom på sadeljustering og styrindstillinger. Samtidig kan der også være forskel på indstigningshøjden. Det er derfor værd at tage med i betragtning, hvis du ligger i den ene eller anden ende af højdeskalaen.

 

Features

Det er meget med forskel, hvilke features de forskellige motionscykler er udstyret med. Du har derfor rig mulighed for at finde en motionscykel, der opfylder dine behov. Nogle af de features du kan opleve i motionscyklerne på markedet er en cykelcomputer, pulsmåler, flere træningsprogrammer og connection til App samtidig med at nogle motionscykler ligefrem er foldbare og flyttevenlige.

 

Computer

Alle motionscykler i artiklen kommer med en eller anden form for cykelcomputer, men der kan være stor forskel på dem. De kan alle registrere de helt gængse data, du har brug for under din træning, men nogle kan mere end dette. Nogle cykelcomputere kan beregne, hvor god din form er eller måle din puls, mens andre kun måler tid, distance og kalorieforbrænding. Hvis du har specifikke ønsker til, hvad computeren skal være i stand til, er det nødvendigt at læse produktbeskrivelsen af hver enkel motionscykel, hvor du kan få svar på dette spørgsmål.

Computeren styres via motionscyklens skærm. Alt efter mærke og model er der stor forskel på, hvor stor eller lille en skærm der medfølger. Nogle af motionscyklerne i artiklen har skærme, hvor der er gjort ekstra ud af en stor og letlæselig skrift, så det er nemmere at navigere rundt i computeren.

 

Pulsmåler

De fleste motionscykler kan måle pulsen gennem styret. Det giver dig mulighed for at tracke din puls og tilrettelægge træningen efter den. Nogle motionscykler har endda mulighed for at tilkoble et pulsbælte, der mere præcist måler din puls. Hvis du gerne vil lave et træningsprogram baseret på din puls, bør du anskaffe dig en motionscykel, hvor det er muligt at tilkoble pulsbælte, så du opnår den bedste træning.

 

Træningsprogrammer

Flere motionscykler kommer med indbyggede træningsprogrammer. Træningsprogrammerne er gode, fordi de gør træningen til en sjovere og bedre oplevelse. Ofte har en motionscykel mellem 10-25 forskellige træningsprogrammer.

Med motionscykler der har mange træningsprogrammer, kan du virkelig få en afvekslende træning. Træningsprogrammerne kan være alt lige fra opvarmning og fedtforbrænding til pulskontrol og genoptræning. Ved at købe en motionscykel med træningsprogrammer, får du mulighed for at tilpasse din motion og få noget mere specifikt ud af motionscyklen.

 

Connection til app

I forlængelse af afsnittet om træningsprogrammer, er det muligt at tilkoble sin smartphone eller tablet til nogle motionscykler gennem Bluetooth. Det giver dig mulighed for at kunne lave dine egne træningsprogrammer og cykelruter. Disse cykelruter laves via Google Maps, hvor du f.eks. kan lave en rute gennem den by du bor i for at få en mere autentisk cykeloplevelse. Ofte vil modstanden i motionscyklen tilpasses det terræn ruten foregår i, så din træning er lige som at cykle ude i det fri.

 

Flyttevenlig motionscykel

Måske har du ikke så meget plads i din bolig eller måske vil du bare ikke have motionscyklen stående i stuen, når den ikke er i brug? De fleste motionscykler har transporthjul, der letter flytningen af motionscyklen, men nogle motionscykler er mere egnet til at flytte rundt end andre.

Hvor let den er at flytte rundt afhænger i høj grad af vægten på motionscyklen. Motionscykler vejer alt mellem 20 0g 80 kg, hvilket selvsagt har stor betydning for mobilitet. Derfor er nogle modeller mere flytbare end andre. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt du har som krav, at motionscyklen skal kunne flyttes fra rum til rum.

 

Foldbar motionscykel

Nogle motionscykler kan foldes sammen og lægges væk, når de ikke er i brug. Det er f.eks. muligt med Odin B200 Sunfitter Foldbar Motionscykel. Fordelen med at kunne pakke cyklen væk er især gavnligt, hvis man bor et sted, hvor pladsen er trang. Her kan den eneste mulighed være – hvis man gerne vil hjemmetræne – at købe en sammenklappelig motionscykel.

Omvendt skal man også være opmærksom på, at man ofte bliver nødt til at gå på kompromis med andre faktorer, når man ønsker en foldbar motionscykel. Det kan f.eks. være svinghjulet størrelse og modstandskraften i cyklen. Ofte vil der kun være de mest nødvendige features i cykelcomputeren og ingen træningsprogrammer.

 

Få det optimale ud af din cykeltræning

 

Praktiske forhold er vigtig for træningsoplevelsen

For at få det optimale ud af din motionscykel er første skridt at sidde ordentligt. Derfor er det vigtigt at undersøge muligheden for at ændre på sædet, så du kan sidde komfortabelt. Nogle motionscykler har endda mulighed for justering af styret, som giver endnu flere tilpasningsmuligheder.

En anden vigtig faktor er at have en vanddunk tæt på, så du altid har muligheden for at få lidt væske indenbords under din træning. Derfor fås nogle motionscykler med en lille holder til vanddunken. Det kan desuden være en fordel med et lille håndklæde til at tørre sved væk fra panden.

 

Hvad med din motivation? – Lav mål!

Det er meget vigtigt at du gør op med dig selv, hvad der skal til for at du kan lykkedes med dine træningsmål. Uden mål bliver det svært at gøre motionscyklen til en succes. Derfor kan være godt at stille sig spørgsmål såsom: Hvordan holder jeg gejsten oppe? Hvad er mine mål? Hvad skal min motionscykel kunne for at bibeholde min motivation? Hvis du ikke kender svaret på disse spørgsmål, kan det være en udfordring at få taget sig sammen til at tage en cykeltur, når man er hjemme.

Måske er det vigtigt med nogle træningsprogrammer, så træningen er sjov og varierende. Måske er det vigtigt for dig at sætte nogle vægtmål, som du kan forsøge at opnå. Måske er det i stedet distancen eller tiden, der er det vigtige, når du cykler på din motionscykel. Det er kun dig der ved, hvad der er vigtigt for dig. Sæt dig nogle mål og følg dem!

 

Motionscykling som vejen til bedre kondi eller vægttab

Motionscyklen er sammen med løbebåndet den mest almindelig form for kredsløbstræning. Motionscykling er en nem måde at motionere uanset køn, alder eller form. Samtidig kan motionscykling være en fordel, hvis du har behov for genoptræning eller har en skade efter løb, da belastningen ved cykling er lavere end ved løb.

Motionstræning er en effektiv måde at forbrænde en masse kalorier og fedt på, fordi cykling er enkle, gentagne bevægelser. Under cykeltræningen opnår man høj intensitet og forbrænding, hvilket bidrager til vægttab.

Det kan dog være en fordel at benytte sig af andre træningsformer end udelukkende cykling, hvis man ønsker at træne hele kroppen, da overkroppen ofte ikke kommer i spil, når man benytter en træningscykel. Samtidig styrkes hverken knogler eller balance.

 

Airbike vs. motionscykel

Måske er du i tvivl, om du skal anskaffe dig en airbike eller motionscykel, hvilket er meget forståeligt.

En airbike er er en stationær cykel nøjagtig ligesom en motionscykel. Forskellen mellem de to ligger i den modstand/belastning, der er i cyklerne. I en airbike kommer modstanden gennem en ventilator, hvor det på en motionscykel kommer gennem bremsesystemet (der enten er elektromagnetisk eller magnetisk).

På airbiken bliver træningen hårdere jo mere man træder i pedalerne, hvilket er helt anderledes end på en motionscykel. Fordelen ved en airbike er, at du bruger hele kroppen under træning – til forskel fra en motionscykel. Til gengæld er den fysisk hårdere at træne på, hvorfor man ikke træner lige så lang tid ad gangen. Ligesom på mange motionscykler kan en airbike også have forskellige træningsprogrammer, så du kan tilpasse træningen til dit behov. Desuden kan nogle airbikes tilkobles en pulsmåler, så du kan få de samme træningsinformationer som på en kondicykel.

Om du bør vælge en airbike eller motionscykel afhænger i høj grad af dit formål med din træning, og hvilke træningspræferencer du har.

Motionscykel træning for begyndere og øvede

Er du begynder og vil gerne i gang med motionscykel træning? Så kan du med fordel se denne video:

Er du allerede godt i gang med kondicykel træning, og vil gerne tage det til det næste niveau? Så anbefaler vi at du tager et kig på denne video, som giver dig en god 30 HIIT:

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om motionscykler

Hvilken motionscykel der er bedst til hjemmetræning, er individuelt fra person til person. Først er der en række spørgsmål der skal besvares. Hvor intens træning skal du bruge den til? Hvad skal belastningen være på den? Skal den være foldbar? Skal det være en airbike? For slet ikke at tale om budgettet.

Vi har her lavet en guide med årets 12 bedste motionscykler til hjemmetræning. Den besvarer alle ovenstående spørgsmål samt mange flere, så du kan tage det bedste muligt valg for netop dig.

I guiden her finder du ikke kun årets bedste motionscykler, du kan også sammenligne priser på dem, som kan fås hos flere forhandlere, og på den måde sikre dig den absolut bedste pris netop nu.

Det korte svar er: Du skal vælge den motionscykel der passer til dine behov. I guiden her præsenterer vi en række motionscykler, som alle kan bruges til hjemmetræning. Efter du har været guiden igennem, har du uden tvivl svaret på dit spørgsmål.

Prisen på en motionscykel kan være helt ned til 1500 kr. og op til 50.000 kr.+. I guiden her finder du kondicyler til ethvert budget.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne