Regnvejr

En lækker regnjakke i godt design

Hader du, når det regner? Du er formentlig ikke alene. Regn kan være hyggeligt, hvis man sidder indenfor med en kop kaffe og kigger ud, men skal du først til at bevæge dig ud i det våde vejr, bliver det gerne en sur oplevelse. Det kræver i hvert fald, at man er godt klædt på, før man gør det.

Ejer du egentlig ordentligt regntøj? Mange, der cykler eller går til og fra arbejde, har et regnsæt liggende til dage, hvor det regner – men er det ikke lige tilfældet for dig, er det ikke sikkert, at du har regntøj på lager. Til gengæld er det en skøn ting at have, hvis man pludselig beslutter sig for, at en regnvejrstur kunne være hyggeligt. Du kan se eksempler på lækre regnjakker lige her: Regnjakker herre. Der er også et stort udvalg af dameregnjakker, hvis det er det, du er på udkig efter.

Regnjakker til mange formål

Hvad skal din regnjakke bruges til? Tænker du, at den skal med, når du cykler til og fra arbejde, eller skal den primært fungere på en gåtur en gang imellem? Der findes regnjakker, der er praktiske til mange forskellige formål – planlægger du at cykle med dem på, er det en god idé at finde en kort regnjakke og så måske supplere med et par regnbukser, mens det omvendt kan være rigtig fint med en lang regnfrakke, hvis det er gåture, der er planen.

Regntøj er lidt en videnskab – og det kan være svært at finde det rette. Det findes i mange forskellige udgaver, kvaliteter og prisklasser – og netop prisen kan godt have lidt at sige. Du kan sagtens finde et billigt sæt regntøj, men så er der også risiko for, at det ikke er åndbart. Det kan godt blive lidt tungt i længden, specielt hvis du går eller cykler og dermed får varmen hurtigt. Her er det rart, at fugten kan ledes væk fra kroppen, så du ikke bliver kold.

Dæk hele kroppen til

Hvis først man har fået vand ind og har fået fugtigt tøj, er det ikke særligt sjovt at skulle bruge otte timer på arbejde. Sørg derfor gerne for, at hele kroppen er dækket, når du tager regntøj på. Hvis ikke regnbukser og -frakke er nok, kan du både finde en hat, der kan holde dit hår tørt, eller du kan bruge oversko, så dine sko heller ikke tager vand ind – hvis du har sko på og et par regnbukser, der går til anklerne, risikerer du hurtigt, at vandet bare løber fra bukserne og ned i skoen. Det undgår du, hvis du har oversko på.

Hvis du er i tvivl om, hvilket regnsæt, du skal investere i, kan du prøve at læse meget mere om, hvad de forskellige har af egenskaber på hjemmesiden. Samtidig skal det også gerne betyde noget, hvordan sættet ser ud – tænker du, at design er vejen frem, kan du sagtens finde rigtig pæne sæt, der ligner almindelige, pæne jakker frem for et klassisk regnsæt.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne