En mand træner på en airbike i bar overkrop

Airbike test guide 2024 – De 9 bedste airbikes til hjemmet

Vores favoritter
Assault Fitness AsssaultBike Classic_ - vores anbefaling

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

StairMaster HIIT Bike - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel - super god til prisen

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Spirit AB900 Air Bike - perfekt til hjememtræning

Perfekt til hjemmetræning

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Assault Fitness AssaultBike Classic
Assault Fitness Assaul...
8.495,00 kr.
StairMaster HIIT Bike
StairMaster HIIT Bike
28.625,00 kr.
Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel
Titan Life Airbike War...
Original price was: 9.999,00 kr..Current price is: 8.198,00 kr..
Assault Fitness AssaultBike Elite
Assault Fitness Assaul...
14.875,00 kr.
Assault Fitness AssaultBike Pro
Assault Fitness Assaul...
10.995,00 kr.
Crossmaxx Air Bike Pro
Crossmaxx Air Bike Pro
19.535,00 kr.
Odin A1000 Airbike Motionscykel
Odin A1000 Airbike Mot...
Original price was: 14.000,00 kr..Current price is: 7.499,00 kr..
Nordic Fighter Airbike Motionscykel
Nordic Fighter Airbike...
Original price was: 12.000,00 kr..Current price is: 8.598,00 kr..

Indholdsfortegnelse

En airbike er et stationært træningsudstyr, der fremstår som en blanding af en motionscykel og en crosstrainer. Til forskel fra en almindelig motionscykel, hvor modstanden skabes gennem et bremsesystem, er det en ventilator, der giver modstand på en airbike.

 

Højintens træning

En airbike er det perfekte hjemmetræningsudstyr til dig, der godt kan lide højintens træning. Jo hårdere du træder i pedalerne, desto mere modstand kommer der fra ventilatoren. Det gør træningen fysisk hård for kroppen og betyder, at du ikke kan træne så længe ad gangen som du f.eks. kan på en almindelig motionscykel. Samtidig bruger du hele kroppen under din træning – nøjagtig som på en crosstrainer.

 

Kom i gang med hjemmetræning med en airbike

Er du træt af at skulle bevæge dig hele vejen ned i træningscentret for at træne? Eller bryder du dig blot ikke om at træne foran andre personer? Så er hjemmetræningsudstyr den rette løsning for dig. Med en airbike i hjemmet kan du træne lige, når det passer dig uden at skulle spekulere på åbningstider og koordinering i forhold til arbejde, familie osv.

Med det rette hjemmetræningsudstyr når du hurtigt de træningsmål, du sætter dig. I denne test guide kan du finde den rette airbike for dig og kickstarte din hjemmetræning på den bedst mulige måde.

 

Find den bedste airbike til din hjemmetræning

I denne test guide har vi samlet en række af de bedste airbikes på markedet. Vi giver dig:

  • Et overskueligt og hurtigt overblik over airbikes på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
  • En guide til hvordan du finder den bedste airbike samt gode råd til at lykkedes med din træning

Vores anbefaling

Assault Fitness AsssaultBike Classic

Assault Fitness AsssaultBike Classic_ - vores anbefaling
Fitnessengros logo
Assault Fitness AssaultBike Classic
8.495,00 kr.

Hvis du drømmer om en god træningsoplevelse for hele kroppen, er denne Assault Fitness AssaultBike Classic måske noget for dig. Den fremstår i en unik konstruktion grundet den specielle teknologi, der er brugt i cyklen. Det gør desuden designet anderledes og særdeles populær.

 

Udviklet af atleter til atleter

AssaultBike Classic er udviklet af atleter til atleter. Med andre ord: Assault airbiken er udviklet med detaljer, som er eftertragtede hos brugeren af maskinen. Det gavner i den grad træningsmaskinen, der afspejler brugervenlighed og masser af justeringsmuligheder for den enkelte bruger af maskinen. Med en ventilatorvinge på 68,5 cm, kan cyklen yde ubegrænset modstand under din træning. Du kommer derfor ikke til at opleve at blive for øvet til at kunne bruge maskinen.

Ligegyldigt alder og køn kan denne Assault airbike bruges. Du indstiller nemt højde på sæde og afstand til håndtagene, så du kan træne i en komfortabel position. Grundet dens nemme tilgængelighed for alle, er den både velegnet til nybegynderen samt den rutinerede og ambitiøse bruger – ligesom den også både kan bruges i fitnesscentret og som hjemmetræningsudstyr.

 

Brugervenligt display

Med det brugervenlige display kan du tracke alle de basale målinger såsom distance, kalorier, puls, hastighed, antal watt og tid. Hvis dit ambitionsniveau er højt, er det en nødvendighed med en pulsmåler der kan overvåge, hvorvidt din kondition forbedres ved gentagne brug af airbiken. Du kan let tilkoble en trådløs pulsmåler, så du kan tracke intensiteten af det du yder. Den er kompatibel med Polars pulsmålere – ligesom den også fungerer med flere ukodede 512K-versioner.

 

Træn i dit tempo

Med Assault Fitness AssaultBike Classic kan du tilpasse din træning til dit behov og det niveau du har. Du kan programmere konsollen, så du både kan træne med intervaller på 10-20 eller 20-10, men du har også mulighed for at lave dine egne intervaller. Intervaltræning er fordelagtigt for dig, der ønsker at yde det maksimale i X antal sekunder, hvorefter du holder ”pause” og motionerer på et nedsat niveau. Efterfølgende gentager du.

Bedste premium valg

StairMaster HIIT Bike

StairMaster HIIT Bike - bedste premium valg
Fitnessengros logo
Stairmaster HIIT Bike - Demo
Original price was: 28.625,00 kr..Current price is: 15.995,00 kr..
Fitnessengros logo
StairMaster HIIT Bike
28.625,00 kr.

Med StairMaster HIIIT Bike er du ikke i tvivl om, at kvaliteten er i top og at din træning bliver derefter! HIIT Bike er en meget robust træningsmaskine af svejset stålramme, der med sit svinghjul og sin luftmodstand kan modstå en kraft på op til 635 kg.

 

En mere lydsvag model finder du ikke

StairMaster HIIIT Bike er yderst lydsvag. Du skal derfor ikke spekulere på, om du kan træne, hvis airbiken står i stuen eller lign. Det giver dig frihed til at træne, hvornår du har lyst – ligegyldigt om din familie er hjemme, og du skal tage hensyn til dem.

 

Varieret træning

En airbike er som bekendt en helkropstræningsmaskine, men med StairMaster HIIIT Bike kan du veksle din træning, så du kun fokuser på enten arme eller ben. Hvis du ønsker kun at træne arme, kan du støtte dine ben på fodstøtterne, så du stadig har en god komfort under træningen. Du kan også vælge kun at bruge dine ben under træningen.

 

Effektiv tracking med StairMaster HIIT

StairMaster HIIIT Bike kommer med den nye StairMaster HIIT-konsol, der giver mere effektive data. Den kommer med et LCD-display, der kan vise og tracke relevante informationer om din træning, som f.eks. kalorier, tid og distance.  Samtidig er konsollen kompatibel med Bluetooth, så du kan gemme din træning på telefonen. ANT+-funktionen giver dig desuden mulighed for at forbinde en pulsmåler til konsollen.

 

Et helt homegym?

Hvis du går og drømmer om et helt rum fyldt med hjemmetræningsudstyr kan du finde hele StairMaster HIIIT-serien, der foruden airbiken indeholder maskiner som f.eks. romaskine, armcykel og trappemaskine.

StairMaster HIIIT Bike passer til brugere på mellem 1,50 – 2,03 meter – og kan derfor stort set bruges af alle voksne personer.

Super god til prisen

Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel

Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel - super god til prisen
Apuls logo
Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel
Original price was: 9.999,00 kr..Current price is: 8.198,00 kr..
Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel DEMO
9.999,00 kr.

Med en airbike i hjemmet kan du træne, når det passer dig bedst i forhold til dit arbejds- og familieliv. Det giver en enorm frihed, der er værd at udnytte. Med Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel er det muligt for langt de fleste at købe en airbike, da den fås til en super god pris. Det er desuden en rigtig god startmodel til dig, der vil prøve af, om hjemmetræning er noget for dig, hvis du er vant til at træne i et fitnesscenter eller lign.

 

Alsidig træningsmaskine

Hvad enten du skal bruge en træningsmaskine til genoptræning, opvarmning, konditionstræning eller noget helt fjerde, kan denne Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel klare opgaven. Den alsidighed gør, at den passer godt ind i et fitnesscenter, men også til hjemmet.

 

Nem og overskuelig tracking

Med den indbyggede computer kan du nemt og overskueligt tracke tid, watt, kalorier, pulsmåling, afstand, interval og hastighed. Den giver dig med andre ord alle de basisinformationer du har brug for, så du kan se om din kondi forbedres med tiden.

 

Praktiske detaljer betyder meget for brugervenligheden

I et almindeligt hjem fylder en airbike en del. Derfor er det praktisk, at der på Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel er transporthjul, så du kan flytte den efter behov. Det kan særdeles fordelagtigt for dig, der har træningsmaskinen stående i stuen og gerne vil træne foran fjernsynet, men efter træning gerne vil rykke maskinen et andet sted hen, så den ikke generer.

Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel kommer med en justerbar sadel, der kan justeres fra 80,7 til 100,5 cm. Sammen med en maksimal brugervægt på 150 kg, passer denne airbike til langt de flestes behov.

Perfekt til hjemmetræning

Spirit AB900 Air Bike

Spirit AB900 Air Bike - perfekt til hjememtræning
Spirit AB900+ Air Bike
12.995,00 kr.

Med et homegym derhjemme er det uundværligt med en airbike som denne fra Spirit, hvor du både kan lave intervaltræning og HIIT-træning. Jo mere du giver den gas under din træning, desto mere intens og jo flere kalorier forbrænder du.

 

En udfordrende og mere spændende træningsoplevelse

Med Spirit finder du en række forskellige træningsprogrammer, der både gør træningen udfordrende og varierende. Med target time, target distance, target calories og target heart rate kan du målrette din træning efter de træningsmål du har sat dig, mens du med intervaltræningen kan give den maks. gas.

 

Track din træning

Gennem et kompatibelt pulsbælte har du mulighed for en mere effektiv og korrekt tracking af din puls. Det er kun pulsbælter med ukodet frekvens og nogle Polar-modeller, der fungerer med Spirit AB900 Air Bike. Med Spirit Fit App’en har du mulighed for at connecte smartphonen til din træningsmaskine. Derigennem kan du se din træningsdata, så du let kan få et overblik over tidligere træninger og se din udvikling.

 

Det perfekte hjemmetræningsudstyr

Forrest på træningsmaskinen finder du nogle smarte transporthjul, så du let kan flytte træningsmaskinen efter behov. Af samme årsag er den perfekt til hjemmetræning, da det er muligt at have den stående i stuen, evt. foran fjernsynet, når du træner og flytte den hen i et hjørne efter workout.  

Assault Fitness Assault Bike Elite

Assault Fitness AssaultBike Elite
Fitnessengros logo
Assault Fitness AssaultBike Elite
14.875,00 kr.

Denne Assault Bike Elite er en klar opgradering og forbedring af den klassiske model Assault airbike. Assault Bike Elite er bundsolid og særdeles velegnet til brug i kommercielle fitnesscentre. Det vidner om et produkt, der tåler at blive brugt mange timer i døgnet.

 

En fantastisk træningsoplevelse

Hvis dit ambitionsniveau er højt og du virkelig holder af at træne på en airbike, bør du anskaffe dig en model som Assault Bike Elite. Med en træningsmaskine i denne klasse får du en lydløs træningsoplevelse med et lækkert og glidende tråd, så træningen opleves så komfortabel som muligt.

 

En opgradering i særklasse

Med Assault Bike Elite går du ikke ned på udstyr! Med en opgradering fra den klassiske model byder Assault Bike Elite på en mere robust og massiv stålramme samt en ekstra holdbar krankboks i stål, som ikke bliver slidt så hurtigt. Samtidig kommer Assault Bike Elite med et større sæde – sammenlignet med Assault Bike Classic – der giver højere komfort.

Et hardcore træningsudstyr, som en airbike er, lægger op til intensive træninger, hvor brugeren ofte udskiller en masse sved og lign. Med en træningsmaskine til kommercielt brug, får du et produkt, der er er modstandsdygtig overfor sved og lign., så cyklen ikke ruster. Det har stor betydning for produktets holdbarhed.

 

Nemt og overskueligt display

Du kan selvfølgelig både tilkoble Bluetooth og ANT til Assault Bike Elite. Det giver mulighed for at aflæse din puls direkte på displayet på airbiken – under forudsætning af at du naturligvis har tilkoblet en trådløs pulsmåler. På displayet aflæser du nemt tid, kalorier, distance, watt, pace og puls, men du finder også et HIIT-intervalprogram.

Assault Fitness Assault Bike Pro

Assault Fitness AssaultBike Pro
Assault Fitness AssaultBike Pro X
9.745,00 kr.
Assault Fitness AssaultBike Pro
10.995,00 kr.

Assault Fitness Assault Bike Pro er et mix af Assault Bike Classic og Assault Bike Elite. Det betyder, at Assault Fitness har taget elementer fra begge modeller og resultatet er denne solide airbike med mange lækre features til en god workout.  Det gør Assault Fitness Assault Bike Pro til et fremragende valg til dig, der er vant til at bruge en airbike, og derfor har høje forventning til din træningsmaskine.

 

Minimal vedligeholdelse

Når en airbike er i sådan en god kvalitet som denne Assault Bike Pro har det stor positiv indvirkning på vedligeholdelsen. Assault Bike Pro kræver meget minimal vedligeholde. Det er særligt fedt, hvis du ikke har noget forudgåede kendskab til, hvordan du skal vedligeholde en træningsmaskine.

 

Komponenter i høj kvalitet

Med denne træningsmaskine fra Assault Fitness giver du ikke afkald på noget. Kvaliteten er ikke til at tage fejl af, og samtidig er brugervenligheden i top og komforten høj. Assault Bike Pro fremstår med solid stålramme og forstærkede pedaler. Samtidig er krankboks og lejer beskytter mod sved og lign., hvilket giver træningsmaskinen en længere holdbarhed.

 

Forbedret LCD-skærm

Displayet på en airbike er en stor del af træningsoplevelsen, da det er her du kan aflæse dine træningsmål. Assault Bike Pro kommer med LCD-skærm med høj kontrast og godt overblik over de forskellige træningsdata. Du kan vælge mellem 7 forskellige træningsprogrammer samt et competition mode. Cykelcomputeren har desuden både Bluetooth og ANT+.

Crossmaxx Air Bike Pro

Crossmaxx Air Bike Pro
Fitnessengros logo
Crossmaxx Air Bike Pro
19.535,00 kr.

Når man ser Crossmaxx Air Bike Pro er man ikke i tvivl om, at det er en pro-model med alt, hvad der dertil hører. Crossmaxx Air Bike Pro er ideel til dig, der har behov for en god træningsmaskine til dit homegym.

 

8 forskellige træningsprogrammer

Hvis du ofte træner på en airbike har du måske oplevet, at det kan blive meget ensformigt uden afveksling i din træning. Derfor er denne træningsmaskine udstyret med hele 8 forskellige træningsprogrammer, der gør din workout lidt sjovere.

 

Komfort er i højsæde

Hvis du kigger på en airbike i proudgave, som denne fra Crossmaxx, er det selvfølgelig afgørende, at du kan sidde behageligt under din træning. Derfor kan du med Crossmaxx Air Bike Pro nemt og hurtigt justere sædet både frem og tilbage og op og ned. Det gør samtidig træningsmaskinen yderst velegnet til personer i mange forskellige højder – og med hver sine præferencer.

Samtidig er den maksimale brugervægt 180 kg, hvilket også gør den mulig at anvende for de flestes vedkommende. Derfor er den også meget oplagt som brug i et fitnesscenter.

 

Træning uden grænser

Crossmaxx Air Bike Pro fremstår i stål med dobbelt ventilatorvinge, der giver dig ubegrænsede muligheder for at præstere og yde al det du kan. Samtidig har den skridsikre pedaler, så du nemt og sikkert kan stå oprejst på airbiken.

Foruden at være funktionelt og komfortabel skal airbiken også være praktisk – og det er airbiken fra Crossmaxx. Crossmaxx Air Bike Pro kommer med smarte transporthjul, der gør det nemt at flytte airbiken rundt i hjemmet eller i træningscentret.

Odin A1000 Airbike Motionscykel

Odin A1000 Airbike Motionscykel
Apuls logo
Odin A1000 Airbike Motionscykel
Original price was: 14.000,00 kr..Current price is: 7.499,00 kr..
Odin A1000 Airbike Motionscykel - DEMO
Original price was: 14.000,00 kr..Current price is: 8.999,00 kr..

Hvis udholdenhedstræning er noget for dig, er en airbike det rette udstyr. Her kan du gang på gang fokusere på at yde mere og bedre. Udholdenhedstræning kræver en maskine, der kan klare en stor belastning. Her er Odin A1000 Airbike Motionscykel et godt valg, hvis du vil være sikker på at have en træningsmaskine der kan holde til, at du giver den hele armen!

 

Ubegrænsede muligheder

Luftmodstanden i en airbike er ubegrænset og du kan altid blive bedre. Det giver en vedvarende motivation. Dine træningsdata kan ses på cyklens computer, der registrerer alle de gængse træningsinfoer. På den måde er det også nemt at se dine fremskridt.

For at du kan træne ubesværet og uden begrænsninger kræver airbiken er kraftig rem, hvilket Odin A1000 er udstyret med. Samtidig kommer airbiken med multipedaler, så du kan træne efter ud fra dine præferencer – enten med klikpedal (SPD) eller kondisko.

En airbike i proudgave, som denne model er, skal kunne passe til de fleste personer. Derfor kan du naturligvis justere sadlen op og ned, men også frem og tilbage. Det giver høj komfort hos brugeren.

 

Praktikken i fokus

Funktionaliteten er vigtig i en airbike, men det er de praktiske specifikationer også. Derfor er det værd at nævne, at der på denne træningsmaskine medfølger en praktisk kopholder, så du nemt kan nyde lidt vand under din træning. Derudover er der også påmonteret transporthjul, så du nemt kan flytte træningsmaskinen.

Det anbefales at købe et pulsbælte, da din puls er en god indikator for dit træningsniveau og udholdenhed. Odin A1000 er kompatibel med Polar Pulsbælte T34 eller Odin Pulsbælte.

Nordic Fighter Airbike Motionscykel

Nordic Fighter Airbike Motionscykel
Apuls logo
Nordic Fighter Airbike Motionscykel
Original price was: 12.000,00 kr..Current price is: 8.598,00 kr..

Nordic Fighter Airbike Motionscykel er en meget klassisk airbike med det basale i orden.

 

En vægt på under 50 kg

Airbiken fra Nordic Fighter har en lav vægt på under 50 kg. Det gør den let at flytte rundt. På den anden side kan den opleves mindre stabil end andre airbikes med en tungere vægt.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på den belastning du påfører træningsmaskinen. Hvis du er vant til at træne på en airbike og træder med mange kræfter, kan det være du skal kigge efter en anden model med højere stabilitet. Som nybegynder indenfor airbikes er modellen fra Nordic Fighter rigtig fin. Airbiken er desuden oplagt til opvarmning og genoptræning.

 

Perfekt til et homegym

Displayet kan måle alle de gængse data. Samtidig kan airbiken fra Nordic Fighter tilkobles en pulsmåler f.eks. fra Polar. Nordic Fighter Airbike fremstår i sort og har et fedt look, som passer ind i de fleste hjem – både i hjørnet af stuen og i dit homegym.

 

Nordisk brand

Nordic Fighter er et svensk brand med mål om at levere det mest overkommelige udstyr til styrketræning og fitness – med tanke om at skabe stor værdi for deres kunder. Brandet har eksisteret siden 2007 og blev stiftet af tre mænd med interesse for thaiboksning.  

Din ultimative købsguide til airbikes: Alt du skal vide om airbikes

Du er i vores airbike test guide blevet præsenteret for en række forskellige airbikes. Hvis du stadig ikke er sikker på, hvilken model du skal vælge, vil vi nu guide dig på rette vej. Det er vigtigt at finde den model, der passer til dig og de behov og ønsker du har, hvis træningsmaskinen skal blive din faste træningsmakker. Vi fortæller alt om, hvad du skal vide, inden du køber en airbike og hvordan du bedst kommer i mål med din træning.

 

Hvorfor købe en airbike?

En airbike er en træningsmaskine, der fremstår som en blanding af en klassisk motionscykel og en crosstrainer. Træningsmaskinen er særligt oplagt til dig, der ønsker højintens træning, hvor fokus er en intensiv træningsoplevelse. Det betyder samtidig, at det ikke er en træningsmaskine man benytter længe ad gangen. På den måde adskiller den sig fra en kondicykel, hvor man kan sidde og træne så længeman lyster.

Hvis du er til fart og feltet og godt kan lide at få pulsen op under din træning, er en airbike lige noget for dig. Du kan både vælge at bruge airbiken som eneste træningsredskab, men du kan også sagtens kombinere din træning med andre maskiner. Hvis du vælger at bruge flere træningsmaskiner, kan du med fordel vælge at bruge den som opvarmningsredskab, da kroppen hurtigt bliver varm.

Fordelen ved en træningsmaskine er, at du ikke skal holde en bestemt hastighed eller lign. Du kan træne i det tempo du har lyst. Det er af samme grund, at træningsmaskinen er så alsidig, at den både kan bruges til opvarmning og træning.

 

Hvilken airbike bør du vælge?

Der findes rigtig mange forskellige airbikes og et hav af forskellige brands, der giver deres bud på den bedste af sin slags til hjemmetræning. Hver airbike har sit eget design og har nogle forskellige specifikationer. Samtidig er der meget forskel på prisen. Hvilken airbike du skal vælge, afhænger i høj grad af en række forskellige faktorer.

 

Træningsniveau og behov

Dit valg afhænger i høj grad af, hvor rutineret en træner du er. Hvis du er nybegynder og ikke har prøvet at sidde på en airbike før, skal du nok ikke starte med en af proudgaverne på markedet. Her er det rigeligt med en træningsmaskine i god kvalitet, der kan det basale formål for øje. Omvendt, hvis du i lang tid har trænet på en airbike, er du udmærket godt klar over, hvor vigtigt det er med en maskine, der er solid og som kan leve op til de forventninger du har.

Det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om dit træningsniveau – for ikke at glemme de træningsmålsætninger, du har sat dig selv. Samtidig er det også ret relevant, om du forventer at bruge airbiken til opvarmning, genoptræning eller som det bærende træningsredskab under din træning. Desuden bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvor ofte du ønsker at bruge airbiken, da det også har stor betydning for dit valg.

 

Plads i hjemmet

Vi kommer ikke udenom, at pladsen i hjemmet er afgørende, hvis du leder efter en airbike til eget hjem. Hvis pladsen i hjemmet er trang, har det selvfølgelig betydning for, hvilken model du bør vælge. Hvis du derimod har masser af plads, er det selvfølgelig af mindre betydning. Det kan også være du er ved at lave et homegym, hvor der skal være plads til en masse andre træningsredskaber og -maskiner. Så er det heller ikke uden betydning, hvor meget plads airbiken har at folde sig ud på.

En airbike til hjemmetræning kan du have stående, hvor der er plads og hvor du ønsker det. Mange har deres airbike stående på et værelse, i gangen eller i stuen – og ofte er den placeret foran fjernsynet, så man kan blive distraheret eller underholdt under sin træning.

 

Pris

For de fleste har prisen stor betydning – hvilket giver helt sig selv. Din økonomi er nemlig afgørende for, hvor mange penge du har mulighed for at smide efter en god airbike. Du kan finde airbikes i alle prisklasser. Den typiske model koster et sted mellem 5.000 – 20.000 kr., men det er muligt at finde airbikes helt op til 30.000 kr.

 

Brugervægt

Brugervægten er relevant, fordi det er den vægt du maksimalt bør belaste maskinen med. De fleste airbikes har en maks. brugervægt på mellem 130 og 200 kg. Det er især vigtigt at være opmærksom på, hvis du er en person med en kropsvægt på over 120 kg, da du i så fald kan opleve begrænsninger. Brugervægten er ofte angivet som en specifikation under hvert enkelt produkt.

 

Brands

Der findes forskellige brands indenfor airbikes. De mest kendte er AssaultFitness, Titan Life, Odin, Airbike The Beast og Crossmaxx. Især Assault Bike fra AssaultFitness har skabt nogle eftertragtede produkter, som vi i vores test guide også har med.

 

Mulighed for flytning af træningsredskab?

Det er altid smart, når det er muligt at flytte træningsmaskinen. Det er brugbart, hvis du er i gang med rengøringen og gerne vil støvsuge eller vaske gulv, hvor træningsmaskinen står. Det er også meget praktisk at kunne flytte airbiken, hvis du bor småt eller har træningsredskabet stående i stuen eller lign.

Flere airbikes er udstyret med smarte og praktiske transporthjul, der gør flytning meget nem. Hvis ikke den model du har overvejet at købe har transporthjul, kan den være vanskelig at flytte rundt i huset – medmindre du vælger en let model, der nemt kan bære. Det kræver dog ofte, at man er to personer til at flytte den rundt. Det er ikke nødvendigt med transporthjul. Her vipper du blot airbiken på skrå, så den hviler på hjulene og kan køres rundt.

 

Vigtige parametre for en god brugeroplevelse

Når du træner er det vigtigt med en god træningsoplevelse, hvis det skal være en succes at træne. Hvis brugeroplevelsen ikke er som du forventede, da du købte maskinen, gør det træningen uholdbar og ikke så behagelig. Med disse fire faktorer i spil sikrer du en god træningsoplevelse for dig selv:

 

Sædejustering og ergonomi

Et meget vigtigt udgangspunkt er komforten, når du sidder på airbiken. Uden en god komfort, vil træningsoplevelsen ikke være god. På en airbike er det især sædet og justeringen af den, der er meget vigtig, da den har stor betydning for, hvordan din ergonomi er under din airbike træning.

For at tilpasse sædet til dig, kan du justere sædet op og ned. Men nogle modeller har også mulighed for at justere sædet frem og tilbage. Det giver for alvor mulighed for at skabe en god ergonomi for alle. Det er især vigtigt med mange justeringsmuligheder, hvis I er flere om at benytte jer af træningsmaskinen. Det skyldes, at folks præferencer for siddestilling er meget forskellig samtidig med, at højden også kan være meget varierende.  

 

Støjniveau

En airbike larmer lidt, når du cykler rundt på pedalerne, selvom den ikke er forbundet til strøm. Det skyldes først og fremmest mekanikken i maskinen, men også det faktum, at luften cirkulerer rundt. For nogle personer har støjniveauet en stor betydning, mens det for andre er af mindre betydning. Hvis du bor i lejlighed eller der kun er plads til din træningsmaskine i stuen, kan det være generende for andre, når du bruger maskinen. Derfor kan det være godt at tage sig de rette forholdsregler.

Hvis du tillægger det stor værdi med en støjsvag airbike, er det meget relevant at kigge på nogle af de dyrere modeller på markedet, hvor komponenterne ofte fremstår i en højere kvalitet.

 

Display

Displayet er et samlingspunkt for din træning, hvor al din træningsdata fremgår. Derfor er det vigtigt med et overskueligt display med mulighed for at se alle relevante træningsdata. Displayet på en airbike består ofte af data såsom hastighed, tid, watt, kalorier, puls og distance. Det giver dig mulighed for at træne med nogle bestemte mål for øje.

 

Kompatibelt med pulsbælte

Nogle airbikes har mulighed for tilkobling af et trådløst pulsbælte, der hele tiden kan registrere din puls. Ved en høj puls træner du kroppen – herunder især hjertet og musklerne. Med et pulsbælte kan du se, hvor meget du belaster din krop og på lang sigt kan du se, om din krop kommer i bedre form af din træning.

 

Træningsprogrammer

Flere og flere airbikes har indbyggede træningsprogrammer med intervaltræning mv. Det gør træningen en del sjovere. Samtidig hjælper træningsprogrammerne dig til at nå dine mål. Og lige præcis målet bag din træning er meget vigtig. Nedenfor vil vi derfor give dig nogle råd til, hvordan du laver nogle gode mål, så du kommer godt fra start med din træning.

 

Sæt dig nogle gode mål

Det er vigtigt at sætte sig nogle mål, da de er afgørende for, at du kommer godt fra start og holder din træning ved lige. Uden nogle gode mål, der holder dig op på, hvad du stræber efter, er det svært at holde fokus og vide, hvad man egentlig kæmper for. Men et mål er ikke bare et mål. Det er vigtigt at sætte de rigtige mål. Derfor vil vi gennemgå en række vigtige faktorer, når du laver dit træningsmål:

 

Realisme

Først og fremmest er det vigtigt, at det mål du sætter dig, er realistisk. Hvis du træner benhårdt på din airbike hver dag, men på trods af det ikke kan se målstregen, vil du hurtigt miste motivationen. Derfor skal du gå efter et optimistisk, men samtidig realistisk mål, som du kan se dig selv være i og træne ud fra.

Målet må dog heller ikke være for let at nå, for hvad så når du har nået målet? Så er der ikke noget at kæmpe for. Derfor er det en øvelse i sig selv at finde det rette mål.

  

Målbart

Det er vigtigt at du kan finde en måde at aflæse eller teste, om du er kommet i mål. Det nytter ikke noget at lave et mål om, at du skal i bedre form ved at bruge din airbike hver dag, uden at vide, hvordan du vil måle formen. Derfor skal du tænke på, hvordan du bedst muligt kan måle, om du har nået dit mål.

 

Lav delmål

Hvis dit mål er stort og der er langt til målstregen, kan det være en god idé at lave delmål. De hjælper dig til at holde motivationen oppe og ikke fokusere på, hvor langt du er fra det endelige mål. Om delmål giver mening for dig og din træning afhænger i høj grad af, hvad du ønsker at opnå.

 

Tidsbestemt

Hvor lang tid har du til at nå dit mål? De fleste mål er nemme at opnå, hvis vi har hele livet til dem. Derfor bliver du nødt til at lave en deadline. På den måde sikrer du også at holde din motivation ved lige.

 

Restitution

Når du træner på din airbike er det vigtigt at lade din krop hvile en gang i mellem. Kroppen har ikke godt af at træne hver dag – uden pauser. Du kan sammenligne det med, hvis du ikke får sovet. Så er kroppen i ubalance og fungerer ikke særlig godt.

Det er forskelligt, hvor ofte man har brug for at restituere. Derfor er det vigtigt at lytte til kroppen. For nogle kan det være nødvendigt at inkorporere nogle helt klare regler, så du giver dig selv lov til at restituere. For andre er det ikke noget problem at tage en pause væk fra træningsmaskinerne.

 

Hvordan man bruger en airbike

Vil du gerne prøve kræfter med at træne på en airbike, men er ikke helt sikker på, hvordan man bruger den? I videoen nedenfor kan du se hvordan man bruger en airbike – helt specifikt en Assault Bike, som også er den vi anbefaler i guiden her. Videoen tager kun 5 minutter, og efter du har set den, har du helt styr på, hvordan du bruger din nye Assault Bike bedst muligt.

Airbike vs. motionscykel

Er du i tvivl om hvad forskellen er på en airbike og en almindelige motiosncykel? Eller vil du bare gerne vide, hvilken som er bedst til netop dine træningsbehov? I videoen nedenfor får du en detaljeret forklaring på forskellen mellem de 2 træningsmaskiner, og hvorfor en airbike muligvis er det bedste valg for dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om airbikes

Den bedste airbike 2024 er i følge vores test guide Assault Bike. Der findes flere forskellige Assault Bikes, og hvilken som er bedst for netop dig, kommer an på dine træningsbehov. I guiden her kan du læse om alle 3 Assault Bikes, og selv vurdere, hvilken som er bedst for netop dig.

Se vores anbefaling her.

En airbike er en form for træningscykel, der bruger en kombination af pedaler og armhåndtag, så du kan træne både dine ben og arme på samme tid. Det der adskiller en airbike fra andre træningscykler, er, at den har en ventilator, som bruger luftmodstand til at skabe et større modstandsniveau, når du træner.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne